Сряда, 22 Ноември 2017

Последни новини

Ръководители на мажоретни...

Общински детски комплекс (ОДК) организира за втора поредна година единствения...

Скъсана дига и...

ПАЗАРДЖИК. Днес в областния град се проведе мащабно пожаро-тактическо учение...

Фризьорката Ваня Иванова...

Днес фризьорката Иванка Иванова обяви, че ще отбележи по тържествен...

Първи сме в...

На трето място сме по заловени цигари ПАЗАРДЖИК. Областната дирекция на...

С Любен Дилов-син...

ПАЗАРДЖИК. От 18,30 часа днес в гранд-хотел „Хебър” Любен Дилов-син...

Ден на отворените...

„Електроразпределение Юг“ ( част от ЕVN България) ще се включи...

21-годишен е с...

ПАНАГЮРИЩЕ. Сигналът за инцидента е получен вчера около 19.16 часа,...

Приканват ни да...

От 20 ноември до края на тази работната седмица (24...

«
»

 

Оставиха в ареста дилъра с 500 дози “билка”

Петък, 28 Юли 2017 00:00

 

Китайската дрога спихвала мозъка, казват експерти

ПАЗАРДЖИК. В сряда Окръжният съд остави в ареста 39-годишният дилър на модерната китайска дрога „билка” Васил Ангелов, по-известен като Вайдин. „Знаме” писа за задържането на жителя на квартал „Изток” на 10 юни тази година. Тогава в близост до разклона за Говедаре той бе спипан при спецакция на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР-Пазарджик - полицаите спряха лек автомобил. „Ауди”, управляван от 27-годишен съсед на дилъра. Синтетичният канабиноид, който е сравнително нова дрога за региона, бе открит у Вайдин. Експерти коментираха, че с това количество могат да бъдат изготвени между 300 и 500 дози. Пазарната цена на едно топче, наричано „билка” и „билков чай”, е 3 лева. Въпросният наркотик е изключително опасен за мозъка и от честа употреба (основно се пуши) направо го спихва, защото макар че е канабиноид, няма много общо с канабиса, казват запознати пред „Знаме”.

Пласьорът бил следен от известно време, след като в продължение на няколко месеца били установили множество случаи на млади мъже и жени, притежаващи синтетични наркотици от вида „синтетични канабиноиди”.

Основният дилър на синтетиката за областта е Ангелов. Той изградил широка мрежа от клиенти-дилъри, подпомагащи го активно в престъпната му дейност. Засечено е разпространение на територията на областния град, Септември, Стрелча, селата Симеоновец, Семчиново, Мало Конаре и Динката. Вайдин бил особено предпазлив и спазвал дълбока конспиративност, което допълнително затруднявало разследването.

По време на гледането на мярката стана ясно, че от фамилията на Ангелов никой не работи, но въпреки това те демонстрират охолен начин на живот. По неофициално потвърдена, но достоверна информация, синтетичният канабиноид е закупуван от Пловдив.

Алекси СТАНКОВ

Времето

14.7°C

Пазарджик

Незначителна Облачност
Влажност: 49%
Вятър: Северен / 5.6 kmh
Четвъртък

2°C/17°C
Петък

4°C/13°C
Събота

4°C/11°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop

Експресни обяви