Неделя, 22 Юли 2018

Последни новини

Именниците да почерпят

ПАЗАРДЖИК. Днес, на Илинден, имен ден в общината имат 1371...

Влади Въргала на...

Днес, от 19 часа, в салона на сцената на местното...

В понеделник отварят...

Става дума за жилищните сгради, на които им предстои саниране ПАЗАРДЖИК....

Премия от кмета...

Парична премия от 1000 лева връчи кметът Тодор Попов на...

От 1 до...

ПАЗАРДЖИК. От Регионалната здравна инспекция (РЗИ) регулярно оповестяват актуална информация...

Почитат светеца Илия

  ЛЕСИЧОВО. Днес, на Илинден, жители и гости на общинското село...

Местните лични лекари:...

  Не наблюдаваме притеснения сред пациентите си заради блокираните лекарства за...

През май най-много...

През май 2018 г. в област Пазарджик са функционирали 51...

«
»
 

Оставиха в ареста дилъра с 500 дози “билка”

Петък, 28 Юли 2017 03:00

 

Китайската дрога спихвала мозъка, казват експерти

ПАЗАРДЖИК. В сряда Окръжният съд остави в ареста 39-годишният дилър на модерната китайска дрога „билка” Васил Ангелов, по-известен като Вайдин. „Знаме” писа за задържането на жителя на квартал „Изток” на 10 юни тази година. Тогава в близост до разклона за Говедаре той бе спипан при спецакция на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР-Пазарджик - полицаите спряха лек автомобил. „Ауди”, управляван от 27-годишен съсед на дилъра. Синтетичният канабиноид, който е сравнително нова дрога за региона, бе открит у Вайдин. Експерти коментираха, че с това количество могат да бъдат изготвени между 300 и 500 дози. Пазарната цена на едно топче, наричано „билка” и „билков чай”, е 3 лева. Въпросният наркотик е изключително опасен за мозъка и от честа употреба (основно се пуши) направо го спихва, защото макар че е канабиноид, няма много общо с канабиса, казват запознати пред „Знаме”.

Пласьорът бил следен от известно време, след като в продължение на няколко месеца били установили множество случаи на млади мъже и жени, притежаващи синтетични наркотици от вида „синтетични канабиноиди”.

Основният дилър на синтетиката за областта е Ангелов. Той изградил широка мрежа от клиенти-дилъри, подпомагащи го активно в престъпната му дейност. Засечено е разпространение на територията на областния град, Септември, Стрелча, селата Симеоновец, Семчиново, Мало Конаре и Динката. Вайдин бил особено предпазлив и спазвал дълбока конспиративност, което допълнително затруднявало разследването.

По време на гледането на мярката стана ясно, че от фамилията на Ангелов никой не работи, но въпреки това те демонстрират охолен начин на живот. По неофициално потвърдена, но достоверна информация, синтетичният канабиноид е закупуван от Пловдив.

Алекси СТАНКОВ
Времето

29.8°C

Пазарджик

Ясно
Влажност: 45%
Вятър: Ю-ЮЗ / 7.4 kmh
Понеделник

19°C/31°C
Вторник

19°C/27°C
Сряда

19°C/29°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop