Вторник, 23 Януари 2018

Последни новини

Решават проблема с...

Сондажен кладенец с дълбочина 100 m и с изолиране на...

Водно огледало и...

ПАЗАРДЖИК. Община Пазарджик започва изпълнението на проекта за обновяване на...

Учениците тръгват на...

Грипната ваканция за учениците в Пазарджишка област няма да се...

На гурме вечеря...

  Седмица след старта на сериала „Скъпи наследници“, в който играят...

Наша фирма сред...

  КЬОЛН. Пазарджишката фирма ЕТ „Благой Ангелов-Колорадо” бе една от 12-те...

Боята дочака сбъдването...

  Лично Тодор Живков наградил спортиста, който избяга от олимпиада заради...

Третата контрола на...

  ПАЗАРДЖИК. Третата си поред контрола ще играе ФК „Хебър 1918”...

Колкото родени, толкова...

ПАЗАРДЖИК. Всяка година Бабинден поставя АГ-отделенията в центъра на общественото...

«
»

 

Не дават нашенец, уличен като част от бандата за фалшиви евро

Вторник, 19 Декември 2017 13:09

СОФИЯ. Софийският градски съд отказа да уважи искането за екстрадиция на Красимир Николов от Пазарджик, който бе задържан в последните дни на август по време на операция на ГДБОП, Бригадата за борба с банковите фалшификации към Националната банка на Испания и прокурори от българската Специализирана прокуратура. Спецпрокуратурата обвини двама българи за участие в международна група за разпространение на фалшиви евро в ЕС, а по време на съвместната специализирана операция на 21 август 2017 г., осъществена със съдействието на Европол и Евроджъст, в Испания бяха задържани 9 лица. Тогава бе оповестено, че е неутрализирана международна престъпна група за разпространение на фалшиви евро и банкноти на територията на ЕС и тя ще бъде съдена в Испания, а събраните доказателства тук ще бъдат изпратени в иберийското кралство.

Николов бе задържан на 21 август на Аерогара София при опит да изнесе от страната фалшиви банкноти на стойност 20 000 евро. Той е осъждан за обсебване и притежание на незаконно оръжие. По време на спецоперацията бяха претърсени четири адреса и един автомобил. В един от имотите бяха намерени и иззети около 100 000 лева в различна валута и огнестрелни оръжия.

Сега стана ясно, че още в края на август от испанския град Дениа е постъпила еврозаповед за арест от тамошния Следствен съд, а обвинението срещу нашенеца предвижда 12 години затвор по испанското законодателство. Преди дни състав на СГС отказа да уважи искането, защото то е закъсняло. Българската прокуратура е обвинила Николов за същото престъпление, а едно лице не може да бъде обект на две наказателни производства за едно и също престъпление.

„Разследването у нас срещу моя подзащитен ще разполага с по-голяма оперативност и процесуални възможности, заяви адвокат Иво Лулчев пред „Знаме”. А освен това срещу него има и висящо друго наказателно производство - то е в Районния съд в Пазарджик и е за управление в нетрезво състояние”, обясни адвокатът. Наша справка показа, че делото е по чл. 343б (1) от НК - за шофиране в пияно състояние с концентрация над 1,2 на хиляда, а престъплението е извършено в изпитателен срок.

Междувременно другият обвинен за участие в групата - Александър Т., е с парична гаранция от 10 000 лева.

Миро СИВКОВ

Времето

4.7°C

Пазарджик

Облачно
Влажност: 64%
Вятър: Ю-ЮИ / 5.6 kmh
Сряда

-7°C/3°C
Четвъртък

-4°C/4°C
Петък

-4°C/5°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop

Експресни обяви