Вторник, 17 Юли 2018

Последни новини

Новата училищна директорка...

  БАТАК. Преди дни приключи конкурсът за избор на директори в...

Тринайсет мозаисти измайсториха...

  СТАРА ЗАГОРА. Третото национално биенале под наслов “Мозайката днес” се...

Наш художник в...

  ПАНАГЮРИЩЕ-ТОРИНО. Днес във вила “Аморети” в италианския град Торино ще...

На гайдарското надсвирване...

  РАВНОГОР. На 14 и 15 юли каба гайди огласиха местността...

Олимпийските шампиони и...

Seamaster2018ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open е с рекордния за...

Очакват Мая Манолова...

ПАЗАРДЖИК. На 10 юли в областния град започна подписка в...

“Чудесия” отново с...

ПАНАГЮРИЩЕ. Представителният танцов състав „Чудесия” към Младежкия дом в Пазарджик...

Напушени и на...

  Освен водачи на градус, униформените в областта са засекли и...

«
»
 

Не дават нашенец, уличен като част от бандата за фалшиви евро

Вторник, 19 Декември 2017 15:09

СОФИЯ. Софийският градски съд отказа да уважи искането за екстрадиция на Красимир Николов от Пазарджик, който бе задържан в последните дни на август по време на операция на ГДБОП, Бригадата за борба с банковите фалшификации към Националната банка на Испания и прокурори от българската Специализирана прокуратура. Спецпрокуратурата обвини двама българи за участие в международна група за разпространение на фалшиви евро в ЕС, а по време на съвместната специализирана операция на 21 август 2017 г., осъществена със съдействието на Европол и Евроджъст, в Испания бяха задържани 9 лица. Тогава бе оповестено, че е неутрализирана международна престъпна група за разпространение на фалшиви евро и банкноти на територията на ЕС и тя ще бъде съдена в Испания, а събраните доказателства тук ще бъдат изпратени в иберийското кралство.

Николов бе задържан на 21 август на Аерогара София при опит да изнесе от страната фалшиви банкноти на стойност 20 000 евро. Той е осъждан за обсебване и притежание на незаконно оръжие. По време на спецоперацията бяха претърсени четири адреса и един автомобил. В един от имотите бяха намерени и иззети около 100 000 лева в различна валута и огнестрелни оръжия.

Сега стана ясно, че още в края на август от испанския град Дениа е постъпила еврозаповед за арест от тамошния Следствен съд, а обвинението срещу нашенеца предвижда 12 години затвор по испанското законодателство. Преди дни състав на СГС отказа да уважи искането, защото то е закъсняло. Българската прокуратура е обвинила Николов за същото престъпление, а едно лице не може да бъде обект на две наказателни производства за едно и също престъпление.

„Разследването у нас срещу моя подзащитен ще разполага с по-голяма оперативност и процесуални възможности, заяви адвокат Иво Лулчев пред „Знаме”. А освен това срещу него има и висящо друго наказателно производство - то е в Районния съд в Пазарджик и е за управление в нетрезво състояние”, обясни адвокатът. Наша справка показа, че делото е по чл. 343б (1) от НК - за шофиране в пияно състояние с концентрация над 1,2 на хиляда, а престъплението е извършено в изпитателен срок.

Междувременно другият обвинен за участие в групата - Александър Т., е с парична гаранция от 10 000 лева.

Миро СИВКОВ
Времето

19.4°C

Пазарджик

Незначителна Облачност
Влажност: 71%
Вятър: С-СЗ / 1.9 kmh
Сряда

19°C/29°C
Четвъртък

19°C/27°C
Петък

19°C/30°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop