Неделя, 18 Март 2018

Последни новини

Боксьорите на “Тракиец”...

  ПЛОВДИВ. Подрастващи боксьори на академия „Тракиец” (Пазарджик) направиха спаринг срещи...

Евгени Попов: ...

В селата има паметници с безброй имена и дори етнографски...

Поредни кукерски игри...

Днес и утре средногорското село събира на фолклорен празник кукери...

Единайстокласник - финалист...

ВЕЛИНГРАД. Единайстокласникът Васил Янакиев от иновативното средно училище “Св.Св.Кирил и...

Еликсир на боговете...

На 17 март от 10 часа в читалище “Васил Левски-1925”...

Окръжният съд пак...

ВЕЛИНГРАД. И тази година отчетът на Окръжния съд в Пазарджик...

Общината започна проверка...

  ПАЗАРДЖИК. От общинската администрация започнаха проверка по инцидента с падналия...

Почина д-р...

ВЕЛИНГРАД. На 56-годишина възраст почина управителят на ДКЦ и МБАЛ...

«
»

 

Наивник теглил заем за кола, метнали го

Сряда, 20 Декември 2017 12:04

ПАНАГЮРИЩЕ. Условна присъда получи обвинен в измама, метнал наивник, че ще му продаде „Фолксваген Пасат 6”. Подсъдимият Н. В. е осъждан три пъти преди за кражби. Той бе признат за виновен, че на неустановена дата между края на август 2012-а до 10 септември същата година в София, с цел да набави за себе си имотна облага, в Панагюрище е възбудил заблуждение у панагюрец, че ще му закупи и докара немското возило от Австрия за сумата от 9600 лв. Мъжът признал пред полицията, че нямал никакво намерение да купува кола, но това не му попречило да обещае и да вземе капаро от 4600 лева. За това си деяние Н. В. получи едногодишна условна присъда при 3-годишен изпитателен срок. Възпитателната работа с условно осъдения пък бе възложена на Наблюдателната комисия при община Несебър, където живее Н. В.

Той ще трябва да плати и 2600 лева на пострадалия, защото толкова му дължи. Присъдата не е окончателна. Подсъдимият не се признава за виновен. Твърди, че бил доставил пасата от Линц, но тъй като автомобилът имал дефект на задния калник, кандидат-купувачът не го харесал и се отказал от поръчката. Той го продал на украинци и върнал парите.

Н. В. и пострадалият са далечни роднини по сватовство, а ужиленият няколко години ходил да летува в къщата на обвиняемия. Той знаел, че Н. В. се занимава с внос на коли от Англия и Австрия и че имал база в Слънчев бряг, а когато автоджамбазинът дошъл в Панагюрище на гости на първата си братовчедка, пасатът бил спазарен с обещание да бъде докаран от Австрия. После имало и телефонни лъжливи обаждания, че колата е намерена и трябва да се запази и капарира, дори му изпратил снимка на случаен автомобил, сниман на случаен паркинг. После искал още пари, защото бил закъсал на ферибота в Румъния и нямало как да ползва автовоза, а след получена поредна вноска от 400 лева се обадил, че автомобилът паднал от автовоза и трябва да се ремонтира... Междувременно пишман-мющерията теглил заем от 10 хиляди лева и продължава да го изплаща.

Алекси СТАНКОВ

Времето

19.2°C

Пазарджик

Значителна Облачност
Влажност: 47%
Вятър: Западен / 5.6 kmh
Понеделник

6°C/11°C
Вторник

4°C/16°C
Сряда

4°C/16°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop

Експресни обяви