Вторник, 23 Януари 2018

Последни новини

Решават проблема с...

Сондажен кладенец с дълбочина 100 m и с изолиране на...

Водно огледало и...

ПАЗАРДЖИК. Община Пазарджик започва изпълнението на проекта за обновяване на...

Учениците тръгват на...

Грипната ваканция за учениците в Пазарджишка област няма да се...

На гурме вечеря...

  Седмица след старта на сериала „Скъпи наследници“, в който играят...

Наша фирма сред...

  КЬОЛН. Пазарджишката фирма ЕТ „Благой Ангелов-Колорадо” бе една от 12-те...

Боята дочака сбъдването...

  Лично Тодор Живков наградил спортиста, който избяга от олимпиада заради...

Третата контрола на...

  ПАЗАРДЖИК. Третата си поред контрола ще играе ФК „Хебър 1918”...

Колкото родени, толкова...

ПАЗАРДЖИК. Всяка година Бабинден поставя АГ-отделенията в центъра на общественото...

«
»

 

Наивник теглил заем за кола, метнали го

Сряда, 20 Декември 2017 12:04

ПАНАГЮРИЩЕ. Условна присъда получи обвинен в измама, метнал наивник, че ще му продаде „Фолксваген Пасат 6”. Подсъдимият Н. В. е осъждан три пъти преди за кражби. Той бе признат за виновен, че на неустановена дата между края на август 2012-а до 10 септември същата година в София, с цел да набави за себе си имотна облага, в Панагюрище е възбудил заблуждение у панагюрец, че ще му закупи и докара немското возило от Австрия за сумата от 9600 лв. Мъжът признал пред полицията, че нямал никакво намерение да купува кола, но това не му попречило да обещае и да вземе капаро от 4600 лева. За това си деяние Н. В. получи едногодишна условна присъда при 3-годишен изпитателен срок. Възпитателната работа с условно осъдения пък бе възложена на Наблюдателната комисия при община Несебър, където живее Н. В.

Той ще трябва да плати и 2600 лева на пострадалия, защото толкова му дължи. Присъдата не е окончателна. Подсъдимият не се признава за виновен. Твърди, че бил доставил пасата от Линц, но тъй като автомобилът имал дефект на задния калник, кандидат-купувачът не го харесал и се отказал от поръчката. Той го продал на украинци и върнал парите.

Н. В. и пострадалият са далечни роднини по сватовство, а ужиленият няколко години ходил да летува в къщата на обвиняемия. Той знаел, че Н. В. се занимава с внос на коли от Англия и Австрия и че имал база в Слънчев бряг, а когато автоджамбазинът дошъл в Панагюрище на гости на първата си братовчедка, пасатът бил спазарен с обещание да бъде докаран от Австрия. После имало и телефонни лъжливи обаждания, че колата е намерена и трябва да се запази и капарира, дори му изпратил снимка на случаен автомобил, сниман на случаен паркинг. После искал още пари, защото бил закъсал на ферибота в Румъния и нямало как да ползва автовоза, а след получена поредна вноска от 400 лева се обадил, че автомобилът паднал от автовоза и трябва да се ремонтира... Междувременно пишман-мющерията теглил заем от 10 хиляди лева и продължава да го изплаща.

Алекси СТАНКОВ

Времето

4.7°C

Пазарджик

Облачно
Влажност: 64%
Вятър: Ю-ЮИ / 5.6 kmh
Сряда

-7°C/3°C
Четвъртък

-4°C/4°C
Петък

-4°C/5°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop

Експресни обяви