Вторник, 19 Юни 2018
Последни новини

Безплатни прегледи за...

  ПАЗАРДЖИК. Седмица на отворените врати стартира днес в Специализираната болница...

Извънредна помощ de...

  Извънредна помощ de minimis се отпуска за розопроизводителите. Целта е...

С куп награди...

    АЛБЕНА. За 13-та поредна година Мажоретен състав “МЕГА” - Пазарджик...

Митрополит Николай с...

  БРАЦИГОВО. В неделя, 24 юни, от 9 часа в църквата...

Неделчо Кесов: Гери...

  НОВИ САД. Гергана Павлова натрупа умора, а това предопредели загубата...

Людмила Кънева от...

    Но във всяко училище ученици, учители и директор стоят прави...

“Хебър” се събира...

  От 18 часа днес футболистите на „Хебър” се събират за...

Клиентският съвет на...

  ПАЗАРДЖИК. На 16 юни, в областния град, проведе 12-та поред...

«
»

Наивник теглил заем за кола, метнали го

Сряда, 20 Декември 2017 14:04

ПАНАГЮРИЩЕ. Условна присъда получи обвинен в измама, метнал наивник, че ще му продаде „Фолксваген Пасат 6”. Подсъдимият Н. В. е осъждан три пъти преди за кражби. Той бе признат за виновен, че на неустановена дата между края на август 2012-а до 10 септември същата година в София, с цел да набави за себе си имотна облага, в Панагюрище е възбудил заблуждение у панагюрец, че ще му закупи и докара немското возило от Австрия за сумата от 9600 лв. Мъжът признал пред полицията, че нямал никакво намерение да купува кола, но това не му попречило да обещае и да вземе капаро от 4600 лева. За това си деяние Н. В. получи едногодишна условна присъда при 3-годишен изпитателен срок. Възпитателната работа с условно осъдения пък бе възложена на Наблюдателната комисия при община Несебър, където живее Н. В.

Той ще трябва да плати и 2600 лева на пострадалия, защото толкова му дължи. Присъдата не е окончателна. Подсъдимият не се признава за виновен. Твърди, че бил доставил пасата от Линц, но тъй като автомобилът имал дефект на задния калник, кандидат-купувачът не го харесал и се отказал от поръчката. Той го продал на украинци и върнал парите.

Н. В. и пострадалият са далечни роднини по сватовство, а ужиленият няколко години ходил да летува в къщата на обвиняемия. Той знаел, че Н. В. се занимава с внос на коли от Англия и Австрия и че имал база в Слънчев бряг, а когато автоджамбазинът дошъл в Панагюрище на гости на първата си братовчедка, пасатът бил спазарен с обещание да бъде докаран от Австрия. После имало и телефонни лъжливи обаждания, че колата е намерена и трябва да се запази и капарира, дори му изпратил снимка на случаен автомобил, сниман на случаен паркинг. После искал още пари, защото бил закъсал на ферибота в Румъния и нямало как да ползва автовоза, а след получена поредна вноска от 400 лева се обадил, че автомобилът паднал от автовоза и трябва да се ремонтира... Междувременно пишман-мющерията теглил заем от 10 хиляди лева и продължава да го изплаща.

Алекси СТАНКОВВремето

19.1°C

Пазарджик

Незначителна Облачност
Влажност: 80%
Вятър: С-З / 7.4 kmh
Сряда

16°C/29°C
Четвъртък

16°C/29°C
Петък

17°C/31°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop