Вторник, 21 Август 2018

Последни новини

275 000 коли...

Всички, които имат задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ в Застрахователна компания...

Щангистът Ален си...

  ПЕЩЕРА. Шампионът по вдигане на тежести Ален Садарзански отскоро се...

Коктейл с кмета...

  Нима ще ядем хайвер от белуга албинос, шегуват се бизнесмени ВЕЛИНГРАД....

Шампионът Адов стана...

  Вицесветовният шампион по силов трибой Борислав Адов тренира с двойно...

Пещерци вкупом помогнаха...

  Това е само една от няколкото щастливи развръзки за кратко...

298 ученици ще...

  В 14 села в общината няма училища ПАЗАРДЖИК. На сесията си...

Зам.-министър награди наша...

  СОФИЯ. На официална церемония в сряда зам.-министърът на културата Румен...

Телескопи на Атолука...

  Пещерски учен организира сбирката под звездното небе, а негов колега,...

«
»
 

Експертизата показа: 6-годишният Юри убил Наско Тонкев

Петък, 27 Април 2018 15:27

6-годишният Юри е убил Наско Тонкев. Това окончателно е показала балистичната експертиза, следственият експеримент и множеството други данни и изследвания. Обвинителният акт срещу бившия председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков е внесен от Окръжна прокуратура-Пловдив. 45-годишният мъж е обвинен за това, че като е държал огнестрелно оръжие не е взел мерки за сигурност, поради което последвало причиняване на смърт, като не е искал и не е допускал това - престъпление по чл.338 ал.3 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс, съобщиха преди минути от Апелативната прокуратура.

Да припомним, че на 31 август с неговия пистолет „Глок  21“ бе застрелян 47-годишният Наско Тонкев по време на рожден ден във Виноградец от 6-годишния му племенник.

Множество свидетели са били разпитани, извършен е следствен експеримент, изготвени множество експертизи - физикохимични, балистични, съдебно-медицинска и др., от които се доказва, че изстрелът е бил възпроизведен от малолетното дете.

Куршумът попаднал в областта на горната лява мишница на Тонкев, който станал от пейката, паднал по гръб и починал. Според извършената съдебно-медицинска експертизата, мъжът е починал от вътрешни кръвоизливи, засягащи аортата, като по време на огнестрелното нараняване е бил обърнат с лявата си част на тялото към дулото на огнестрелното оръжие.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен Лазар В., е лишаване от свобода от три до десет години.

Според прокуратурата, Влайков, не е взел необходимите мерки за сигурност относно пистолета и 45 броя боеприпаси за него.

Обвиняемият Лазар Влайков  имал разрешение за съхранение, носене и употреба на огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях, издадено от РУ на МВР-гр. Септември на 24 ноември 2015 г., което било със срок на действие до 23 ноември 2020 г. На 17 юли 2017 г. той подал заявление по образец до началника на РУ на МВР- гр. Септември за издаване на разрешително за придобиване на късо нарезно  оръжие, като представил декларация, че ще го съхранява в метална каса на постоянния му адрес. На 21 август 2017 г. на обвиняемия му било издадено такова разрешение, след проверка на условията за съхранение. Той закупил пистолет „Глок 21“ и 50 боеприпаси за него, което било регистрирано и описано в контролен талон.

На 31 август 2017 г. семейството на обвиняемия Влайков било поканено да празнува рожден ден на 6-годишно момче, син на негов приятел. Гостите се събрали в заведение в с. Виноградец, обл. Пазарджик, като била запазена маса за 20 души. Като тръгвал от дома си, обвиняемият не взел необходимите мерки за сигурност, относно държаното от него оръжие „Глок 21“ и боеприпасите, като вместо да ги остави в мястото за съхранение, ги поставил в личната си чантичка, взел ги със себе си и с тях отишъл в заведението.  В разгара на празненството имало заря, някои от гостите стреляли с газово оръжие. Когато изстрелите от газовите пистолети започнали да намаляват своя интензитет, обвиняемият Лазар Влайков решил да се похвали с новия пистолет. Той заредил пълнителя и стрелял във въздуха, след което започнал да го показва и предава на други лица, които също стреляли с оръжието. Обвиняемият повикал при себе си пострадалия Наско Тонкев, за да му покаже пистолета. Тонкев също стрелял няколко пъти във въздуха.  По същото време 6-годишното дете, обикаляло около масата, и проявило интерес към оръжието. Към 23,50 ч. - 23,55 ч. пистолетът се озовал, по неустановено начин, в ръцете на малолетното момче, което се намирало в градината и произвело изстрел.

Към настоящия момент обвиняемият Лазар В. е с мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 8 000 лева. 

Върбан ВИЧЕВ

Последно променена в Четвъртък, 03 Май 2018 18:19

Коментари  

+3 # Homer 27-04-2018 15:57
Автора пиян ли е или толкова си може?
Отговор
+3 # ваня 27-04-2018 16:03
да питаш и родителите на детето защо в полунощ то още е било на партито си а не в леглото вече и защо е било без надзор от празнуващите.
Отговор
Времето

30.8°C

Пазарджик

Ясно
Влажност: 40%
Вятър: Източен / 7.4 kmh
Сряда

17°C/32°C
Четвъртък

17°C/31°C
Петък

17°C/31°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop