Вторник, 21 Август 2018

Последни новини

275 000 коли...

Всички, които имат задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ в Застрахователна компания...

Щангистът Ален си...

  ПЕЩЕРА. Шампионът по вдигане на тежести Ален Садарзански отскоро се...

Коктейл с кмета...

  Нима ще ядем хайвер от белуга албинос, шегуват се бизнесмени ВЕЛИНГРАД....

Шампионът Адов стана...

  Вицесветовният шампион по силов трибой Борислав Адов тренира с двойно...

Пещерци вкупом помогнаха...

  Това е само една от няколкото щастливи развръзки за кратко...

298 ученици ще...

  В 14 села в общината няма училища ПАЗАРДЖИК. На сесията си...

Зам.-министър награди наша...

  СОФИЯ. На официална церемония в сряда зам.-министърът на културата Румен...

Телескопи на Атолука...

  Пещерски учен организира сбирката под звездното небе, а негов колега,...

«
»
 

Пещерският убиец следял жена си с чип в телефона

Четвъртък, 03 Май 2018 19:36

Интересувал се само от колата и от компютъра си, а Катя смятал за своя собственост

44-годишният Георги Генов, който на 2 септември закла жена си Катя (41) пред очите на безучастни минувачи на кръстовище в Пещера, бил сложил чип в телефона на жена си, за да получава точна информация за всички нейни контакти. Това стана ясно минути преди Окръжният съд да постанови 25 години при строг режим за мъжа от Пазарджик. Болезненият ревнивец обаче гледал на съпругата си като на собственост, а не като на половинка.

Милеел само над две неща - колата му Мазда 6 и компютъра

За сигурността на колата бил инсталирал специална камера и не давал прашинка да падне върху нея, изтъкна в пледоарията си адвокат Кръстьо Кърпаров, представител на частните обвинители и граждански ищци. Петчленен състав с председател Ивета Парпулова уважи изцяло предявения иск от майката на убитата и двете й дъщери-близначки в общ размер на 600 хиляди лева.

„Не разбирам как така изведнъж се оказа, че не съм член на това семейство. Съжалявам за извършеното, но вината не е само моя”, каза в своя защита пък убиецът.

По въпроса доколко е бил любящ баща, ще цитираме

една от дъщерите, Никол, която на предишно заседание колабира

Тя написа на стената във Фейсбук следното:

„Няма думи, които биха могли да опишат как се чувствам, защото често дори и аз не знам, но знам, че част от мен умря. Празнина, която никога няма да бъде запълнена. Никога не съм предполагала, че нещо толкова жестоко може да ми се случи.

Тя беше човекът, който винаги ме е подкрепял на 100% и който ме обичаше дори повече от собствения си живот. Човекът, който даваше меко казано всичко от себе си, за да сме аз и сестра ми добре.

Всеки, който ме познава добре, знае какъв тормоз търпяхме аз и сестра ми от страна на така наречения ни баща, който никога не изпълни функцията си на такъв. Но малцина знаят за тормоза, на който майка ми години наред беше подложена и най-накрая, когато намери смелост да подреди живота си, така както тя иска, той й беше отнет по най-варварския начин... от психопата Георги Генов - най-егоистичното, безсърдечно, страхливо, безгръбначно същество!

Силно се надявам ТЯ никога да не бъде забравена от всички нас, защото наистина има с какво да бъде запомнена! Един прекрасен, винаги усмихнат човек с ОГРОМНО сърце!!!

Почивай в мир, мила моя мамо! Винаги ще те обичам!!!!!”

Адвокат Кърпаров поиска доживотен затвор без право на замяна, а прокурорът Паун Савов - доживотен затвор. Защитникът на Генов адвокат Николай Антов искаше промяна на квалификацията на обвинението. Той настояваше, че

нямало особена жестокост и убийство по особено мъчителен начин,

защото не било доказано дали двата фатални удара от нанесените общо 17 не са били в началото. Но съдът отчете, че Катя Генова е викала за помощ, докато е била ръгана с ножа. Няколко очевидци само наблюдавали и не се престрашили да обезоръжат убиеца, нито да алармират полицията. Други отминавали. Едва когато Генов спокойно отключил колата си и потеглил, някой звъннал на 112…

Ревнивецът и сега твърди, че не знаел защо Катя го напуснала. Той я преследвал и във фаталния ден. Видял как я оставят на автобусната спирка в Пазарджик, проследил автобуса с колата си до Пещера, но този път носел нож със себе си…

Според свидетелите,

Георги Генов е бил темерут, затворен и мълчалив, но избухлив

Дори колеги от настоящата и бившата му работа казват, че никой не го обичал. В предишната му работа той ударил колега, защото онзи бил оставил обелка от плод на работното място. Колеги на Катя пък казват, че ходел дори на служебните банкети на съпругата си и стоял до нея, без да отрони и една дума.

Съдебната зала бе пълна с близки, приятели и колеги на Катя. Някои от тях плачеха и наричаха Георги Генов „дърво” и „чукан”, докато той безмълвен слушаше подробности от стореното, без да му мигне окото. В полицията твърдял, че след първия удар паднала мъгла и нищо не помнел.

Като разбрал какво бил сторил, искал да се самоубие

Само на думи. Бил тръгнал да се хвърля с колата в язовир, но не намерил пътя. Щял да си реже и вените, но и тях не намерил.

„Този човек за 25 години брак така и не е намерил пътя към жена си и децата си. Ами да беше се самоубил и да направи едно обществено добро”, каза по този повод емоционално адвокат Кърпаров.

Делото премина по искане на подсъдимия като съкратено съдебно следствие, при което той призна изцяло фактите и обстоятелствата, вписани в обвинителния акт. Това и чистото съдебно минало на подсъдимия намалиха присъдата му до 25 години. Решението е неокончателно, но все още нито прокуратурата, нито адвокатите са решили дали ще протестират и обжалват.

Върбан ВИЧЕВ
Времето

30.8°C

Пазарджик

Ясно
Влажност: 40%
Вятър: Източен / 7.4 kmh
Сряда

17°C/32°C
Четвъртък

17°C/31°C
Петък

17°C/31°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop