Събота, 26 Май 2018

Последни новини

Алекс чака полуфинала...

  В еуфорично настроение чака полуфинала в „Гласът на България” Александър...

Любов от Атина...

  Първа награда в национален конкурс за литература спечели землячката ни...

Ръководството на ПГПТ...

Нека уважаваме , пазим и обогатяваме нашето най голямо богатство...

Ограничават авантата в...

  ПАЗАРДЖИК. На сесията вчера заповед на кмета Тодор Попов за...

Динка Танчева: Носете...

Честит 24 май - Ден на българската просвета и култура...

24 май -...

  ПАЗАРДЖИК. Днес училищата в областта грейват в усмивките на своите...

Данчев е абсолютен...

  ТУРНУ СЕВЕРИН. Пазарджишкият атлет Ангел Данчев спечели купата за абсолютен...

Ангел Малинов: Нека...

Уважаеми учители и ученици, скъпи будители на българщината! Да ни е...

«
»

 

Адвокати: Затворът за “Палките” дойде като гръм от ясно небе

Вторник, 15 Май 2018 09:13

Ефективната присъда на осем от подсъдимите пътни полицаи по делото „Палките” изненада защитата. „Ще обжалваме”, категорични са адвокатите. „Тази присъда е абсолютна изненада, защото обвинението не почива на никакви факти. Всичко е като къщичка от кибритени клечки!”

Това е първа по рода си ефективна присъда по делото срещу катаджиите, които преди 7 години бяха арестувани при акция „Палките“ и обвинени за искани подкупи от шофьори. То на три пъти бе връщано на прокуратурата а в края на 2016-а Специализираният наказателен съд оправда 12-те подсъдими. Сега обаче Апелативният спецнаказателен съд даде на осем от подсъдимите решетки – 4 години и 3 години. Плюс забрана осъдените да заемат длъжност в МВР за 5 години, както и да платят глоби от по 3-4 хиляди лева.

Четирима са оправданите – това са пловдивчаните Илия Пърличков, Наско Ставрев и Здравко Тодоров, както и пазарджишкият им колега Илия Араланов.

Самият Араланов обаче, според прокуратурата, е част от организирана престъпна група заедно със Стоян Илиев, Петър Михайлов, Георги Бодуров, Петър Костадинов, Марин Енджов, Иво Даскалов, Георги Георгиев, Илия Сотиров, Наско Ставрев, Илия Пърличков, Здравко Тодоров и Иван Араланов.

„Знаме” първи писа, че разследването започна по сигнали на рекетирани шофьори, от които полицаите искали между 20 и 50 лева и областният всекидневник първи изнасяше подробности по разследването, осветено от „Вътрешна сигурност”. В разкриването на схемата участваха полицаи под прикритие, използвани бяха и специални разузнавателни средства, а акцията по задържането им беше кръстена „Палките“, защото катаджиите криели парите от подкупи в полицейските палки.

Обвинението се базираше и на специални разузнавателни средства – скрити камери документираха записи на 47 диска, на които обаче впоследствие не се виждаше нищо съществено, защото нямаха звук и не се виждаше какво правят полицаите от гърдите надолу.

(Зн)

Времето

17°C

Пазарджик

Ясно
Влажност: 79%
Вятър: С-З / 0 kmh
Понеделник

13°C/26°C
Вторник

13°C/27°C
Сряда

13°C/27°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop

Експресни обяви