Сряда, 14 Ноември 2018

Времето

12.2°C

Пазарджик

Незначителна Облачност
Влажност: 4%
Вятър: Западен / 0 kmh
Четвъртък

2°C/12°C
Петък

-1°C/9°C
Събота

-2°C/7°C
Неделя

-1°C/7°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop

Най-новото

Ученици с наркотици изловени от полицията

Ученици с наркотици...

Двама младежи на 16 и 18 години влязоха в Детската...

Двама иманяри отиват на съд и за патрони

Двама иманяри отиват...

Двама мъже отиват на съд за незаконно притежаване на културно–исторически...

Ден на отворените врати в Административния съд е утрешният

Ден на отворените...

Утре, четвъртък, е Ден на отворените врати в Административния съд...

Плувкините на “Каменград” пак се окичиха с медали

Плувкините на “Каменград”...

БУРГАС. Плувен клуб „Каменград” продължи с отличното си представяне и...

СПИСЪК ПРЕМАХНАТИ  УЧАСТЪЦИ „СИНЯ ЗОНА “

СПИСЪК ПРЕМАХНАТИ ...

№ Участъци “синя зона“, паркинг Брой паркоместа В т. ч. за хора с...

Шест местни училища - в дискусия за толерантността

Шест местни училища...

ПАЗАРДЖИК. По повод Световния ден на толерантността - 16 ноември,...

Шампионска титла за бадминтонистките на “Георги Бенковски”

Шампионска титла за...

ХАСКОВО. Бадминтонистките на пазарджишкия клуб „Георги Бенковски” по категоричен начин...

Приемат номинации за 10-те най-добри спортисти за 2018 г.

Приемат номинации за...

 Община Пазарджик стартира ежегодната процедура за  номинирането на 10-те най-добри...

Данъците на старите автомобили ще се увеличат с най-много 7-8 лева

Данъците на старите...

Община Пазарджик ще предложи изменение и допълнение на Наредбата за...

Паркоместата в “Синя зона” намаляват с 535

Паркоместата в “Синя...

ПАЗАРДЖИК. В изпълнение на Решение 94 от 28.06.2018-а на Общинския...

«
»
Ни следа от 2-годишния Михаил

Четвъртък, 13 Септември 2018 19:36

Нещо му се е случило след като е изчезнал, предполагат полицаи

ПЕЩЕРА. Безуспешно продължаваше и вчера акцията по издирването на двегодишният Михаил от родопския град. На сайта си zname.info писахме, че детето се търси в национален мащаб, но с всеки изминал час шансовете му да е оцеляло, намаляват.

„Работим във всички посоки. Основната от тях е , че момченцето се е загубило и нещо му се е случило. Но въпреки щателното претърсване на района нямаме резултат. Теренът в гората е изключително трудно проходим. В първите дни изключително ни помагаха доброволци, помагат и сега, но в първите дни бяхме над сто души - полицаи

пожарникари, горски, туристи, много от ромите в Пещера. Около тридесет човека бяха последния път. И всички се прибрахме изпонадрани от тръни, храсти, саморасли дървета, със скъсани обувки…”, казват полицаи. Специалистите по издирването са обезсърчени. „Работихме и с родители, и с близки, и с познати на семейството,. И навсякъде удряме на камък. Толкова време е минало, детето едва ли е живо. Но докато има и най-малката надежда, няма да спираме да го издирваме”, казват служители на ОД МВР-Пазарджик.

Михаил Чиков вече трета седмица е в неизвестност. Сигнал за изчезналото дете подали неговите близки в ранния следобед  на 26 август. Същия ден то и негово приятелче си играели в края на квартал „Едиверен“. Семейството на Мишо живее на края на квартала, в обраслия с гъста растителност склон на планината. Незабавно с телеграма на ГД „Национална полиция“ детето било обявено за издирване, стартирали и действията по неговото установяване, които продължават и в момента. В издирването са ангажирани и полицейски кучета.

Михаил Чиков е слабо дете, с къса кестенява коса, било е облечено със синя тениска, къси дънкови панталони и сини сандали. 

Всеки, който разполагат с допълнителна информация за момченцето, могат да сигнализират на тел.112 или в най-близкото поделение на МВР.

По случая е образувано досъдебно производство, действията се провеждат под наблюдението на Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Детенцето има по-голяма сестричка. Бащата е дървосекач, а майката гледала децата, защото е безработна. На 26 август обаче оставила Мишо без надзор. Семейството живее в колиба, но до момента не е имало данни децата да са били в риск. Социалните работници в Пещера не са налагали мерки по Закона за закрила на детето на семейството. След изчезването дирекция „Социално подпомагане” в Пещера се е самосезирала и е свикан координационен механизъм за взаимодействие при работа в случаи на деца, жертва или в риск от насилие и взаимодействие при кризисни интервенции с участието на ангажираните институции. Семейството е насочено към подходящи социални услуги за оказване на подкрепа.

Последната мащабна акция по издирване на дете беше през юли тази година. Повече от месец безуспешно полицаи и доброволци издирваха 6-годишно момиченце след като 8-годишното му сестриче бе открито удавено в Луда Яна, а от нямаше ни вест, ни кост.

Миро СИВКОВ