Вторник, 16 Октомври 2018

Времето

11°C

Пазарджик

Ясно
Влажност: 74%
Вятър: Западен / 0 kmh
Сряда

10°C/24°C
Четвъртък

9°C/24°C
Петък

10°C/24°C
Събота

9°C/24°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop

Най-новото

Гошко от СК “Шампион” дублира международно злато

Гошко от СК...

  БУРГАС. Състезателите на СК „Шампион“ се завърнаха с два златни...

Международна научна конференция, посветена на Марин Дринов

Международна научна конференция,...

ПАНАГЮРИЩЕ. На 19 и 20 октомври в Панагюрище, родното място...

НОИ издава удостоверения за профилактика и рехабилитация до 24 октомври

НОИ издава удостоверения...

Скоро Националният осигурителен институт (НОИ) ще прекрати Програмата за профилактика...

Мерят костната плътност в Младежкия дом на 22 октомври

Мерят костната плътност...

ПАЗАРДЖИК. 20 октомври e Световният ден за борба с остеопорозата....

Детско полицейско управление в ОУ “Проф. Иван Батаклиев”

Детско полицейско управление...

ПАЗАРДЖИК. Програмата „Детско полицейско управление“ днес бе открита и в...

Найден Шопов: Така трябва да играе “Хебър”!

Найден Шопов: Така...

Така трябва да играе „Хебър”! Със самочувствие, креативност и идея...

Здравко Лазаров: Заслужено паднахме

Здравко Лазаров: Заслужено...

Бившият футболист на „Хебър” и настоящ треньор на „Вихрен” (Сандански)...

Ники Митов: Имаме още много работа

Ники Митов: Имаме...

  Имаме още много работа, заяви след мача треньорът на „Хебър”...

Вальо Михов донесе късмет на “Хебър”

Вальо Михов донесе...

  Валентин Михов донесе късмет на „Хебър” в трудната му победа...

Никола Гюлеметов: Дадох си сърцето и душата за културизма!

Никола Гюлеметов: Дадох...

Следващата ми цел е да отворя най-модерния фитнес и да...

«
»

Ни следа от 2-годишния Михаил

Четвъртък, 13 Септември 2018 19:36

Нещо му се е случило след като е изчезнал, предполагат полицаи

ПЕЩЕРА. Безуспешно продължаваше и вчера акцията по издирването на двегодишният Михаил от родопския град. На сайта си zname.info писахме, че детето се търси в национален мащаб, но с всеки изминал час шансовете му да е оцеляло, намаляват.

„Работим във всички посоки. Основната от тях е , че момченцето се е загубило и нещо му се е случило. Но въпреки щателното претърсване на района нямаме резултат. Теренът в гората е изключително трудно проходим. В първите дни изключително ни помагаха доброволци, помагат и сега, но в първите дни бяхме над сто души - полицаи

пожарникари, горски, туристи, много от ромите в Пещера. Около тридесет човека бяха последния път. И всички се прибрахме изпонадрани от тръни, храсти, саморасли дървета, със скъсани обувки…”, казват полицаи. Специалистите по издирването са обезсърчени. „Работихме и с родители, и с близки, и с познати на семейството,. И навсякъде удряме на камък. Толкова време е минало, детето едва ли е живо. Но докато има и най-малката надежда, няма да спираме да го издирваме”, казват служители на ОД МВР-Пазарджик.

Михаил Чиков вече трета седмица е в неизвестност. Сигнал за изчезналото дете подали неговите близки в ранния следобед  на 26 август. Същия ден то и негово приятелче си играели в края на квартал „Едиверен“. Семейството на Мишо живее на края на квартала, в обраслия с гъста растителност склон на планината. Незабавно с телеграма на ГД „Национална полиция“ детето било обявено за издирване, стартирали и действията по неговото установяване, които продължават и в момента. В издирването са ангажирани и полицейски кучета.

Михаил Чиков е слабо дете, с къса кестенява коса, било е облечено със синя тениска, къси дънкови панталони и сини сандали. 

Всеки, който разполагат с допълнителна информация за момченцето, могат да сигнализират на тел.112 или в най-близкото поделение на МВР.

По случая е образувано досъдебно производство, действията се провеждат под наблюдението на Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Детенцето има по-голяма сестричка. Бащата е дървосекач, а майката гледала децата, защото е безработна. На 26 август обаче оставила Мишо без надзор. Семейството живее в колиба, но до момента не е имало данни децата да са били в риск. Социалните работници в Пещера не са налагали мерки по Закона за закрила на детето на семейството. След изчезването дирекция „Социално подпомагане” в Пещера се е самосезирала и е свикан координационен механизъм за взаимодействие при работа в случаи на деца, жертва или в риск от насилие и взаимодействие при кризисни интервенции с участието на ангажираните институции. Семейството е насочено към подходящи социални услуги за оказване на подкрепа.

Последната мащабна акция по издирване на дете беше през юли тази година. Повече от месец безуспешно полицаи и доброволци издирваха 6-годишно момиченце след като 8-годишното му сестриче бе открито удавено в Луда Яна, а от нямаше ни вест, ни кост.

Миро СИВКОВ