Петък, 18 Януари 2019

Времето

1.4°C

Пазарджик

Незначителна Облачност
Влажност: 65%
Вятър: С-СЗ / 0 kmh
Събота

2°C/9°C
Неделя

2°C/7°C
Понеделник

3°C/9°C
Вторник

3°C/6°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop

Най-новото

Церовските дервиши с отличия

Церовските дервиши с...

СИМИТЛИ. С приз “Най-добре представила се гост-група” - второ място,...

Преди 141 години пещерци посрещат освободителите

Преди 141 години...

Утре, 19 януари, жителите на града ще отбележат 141-та годишнина...

Радиловци почетоха героите и Освобождението

Радиловци почетоха героите...

Днес от 10.30 часа при войнишкия паметник край параклиса “Св.Атанасий”...

Изпълнението на 23 проекта променя облика на родопския град

Изпълнението на 23...

ПЕЩЕРА. Одобрени и осъществени проекти по различни програми повишават през...

„Даване име на дете” във Велинград

„Даване име на...

Кметът връчва наградите за Най-добър акушер-гинеколог на България и на...

Ръководството на община Панагюрище ще ориса първото бебе за 2019-а

Ръководството на община...

В Деня на родилната помощ - 21 януари, по традиция...

Ники Учиков: Адмирации! Но да не се псуваме!

Ники Учиков: Адмирации!...

Ето и мнението на друг пазарджишки волейболист, част от отбора...

Стоян Самунев: За такава публика всеки отбор мечтае!

Стоян Самунев: За...

Какво казва за спечелената Купа на България от волейболния „Хебър”...

Грипна ваканция до сряда включително

Грипна ваканция до...

Грипна ваканция бе обявена до 23 януари, сряда, включително. Такова...

Изгоря къща

Изгоря къща

В нощта срещу 16 януари, в 00:39 часа, в Оперативен...

«
»

 

Ни следа от 2-годишния Михаил

Четвъртък, 13 Септември 2018 19:36

Нещо му се е случило след като е изчезнал, предполагат полицаи

ПЕЩЕРА. Безуспешно продължаваше и вчера акцията по издирването на двегодишният Михаил от родопския град. На сайта си zname.info писахме, че детето се търси в национален мащаб, но с всеки изминал час шансовете му да е оцеляло, намаляват.

„Работим във всички посоки. Основната от тях е , че момченцето се е загубило и нещо му се е случило. Но въпреки щателното претърсване на района нямаме резултат. Теренът в гората е изключително трудно проходим. В първите дни изключително ни помагаха доброволци, помагат и сега, но в първите дни бяхме над сто души - полицаи

пожарникари, горски, туристи, много от ромите в Пещера. Около тридесет човека бяха последния път. И всички се прибрахме изпонадрани от тръни, храсти, саморасли дървета, със скъсани обувки…”, казват полицаи. Специалистите по издирването са обезсърчени. „Работихме и с родители, и с близки, и с познати на семейството,. И навсякъде удряме на камък. Толкова време е минало, детето едва ли е живо. Но докато има и най-малката надежда, няма да спираме да го издирваме”, казват служители на ОД МВР-Пазарджик.

Михаил Чиков вече трета седмица е в неизвестност. Сигнал за изчезналото дете подали неговите близки в ранния следобед  на 26 август. Същия ден то и негово приятелче си играели в края на квартал „Едиверен“. Семейството на Мишо живее на края на квартала, в обраслия с гъста растителност склон на планината. Незабавно с телеграма на ГД „Национална полиция“ детето било обявено за издирване, стартирали и действията по неговото установяване, които продължават и в момента. В издирването са ангажирани и полицейски кучета.

Михаил Чиков е слабо дете, с къса кестенява коса, било е облечено със синя тениска, къси дънкови панталони и сини сандали. 

Всеки, който разполагат с допълнителна информация за момченцето, могат да сигнализират на тел.112 или в най-близкото поделение на МВР.

По случая е образувано досъдебно производство, действията се провеждат под наблюдението на Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Детенцето има по-голяма сестричка. Бащата е дървосекач, а майката гледала децата, защото е безработна. На 26 август обаче оставила Мишо без надзор. Семейството живее в колиба, но до момента не е имало данни децата да са били в риск. Социалните работници в Пещера не са налагали мерки по Закона за закрила на детето на семейството. След изчезването дирекция „Социално подпомагане” в Пещера се е самосезирала и е свикан координационен механизъм за взаимодействие при работа в случаи на деца, жертва или в риск от насилие и взаимодействие при кризисни интервенции с участието на ангажираните институции. Семейството е насочено към подходящи социални услуги за оказване на подкрепа.

Последната мащабна акция по издирване на дете беше през юли тази година. Повече от месец безуспешно полицаи и доброволци издирваха 6-годишно момиченце след като 8-годишното му сестриче бе открито удавено в Луда Яна, а от нямаше ни вест, ни кост.

Миро СИВКОВ