Сряда, 21 Февруари 2018

Последни новини

“Гейзерът в Сапарева...

Снимката "Гейзерът в Сапарева баня" на пазарджишкия фотограф Никола Колев...

До 31 март...

До края на март операторите, които заустват отпадъчните си води...

Страстта към хазарта...

ПАЗАРДЖИК. Страстта към хазарта е издънила обирджиите на пазарджишкото казино...

Отново национален литературен...

ПЕЩЕРА. Общинската библиотека при читалище “Развитие-1873” организира национален литературен конкурс...

Волейболистите ни паднаха...

ПАЗАРДЖИК. Коравият тим на „Добруджа” очаквано победи волейболистите на „Хебър”...

Почетоха паметта на...

ПАЗАРДЖИК. Панихида по повод 105-годишнината от падналите при Булаир бе...

Треньор номер едно...

До миналата година рекорд на Анна Георгиева бе непоклатим ПАЗАРДЖИК. Днес...

Сладки медали за...

  ПАЗАРДЖИК. Тази година цели четирима са отличниците в гражданската и...

«
»

 

Кметшата Танита е Мисис Глоуб, ще представя България в Китай

Четвъртък, 19 Октомври 2017 17:09

Смъртта на татко ме накара да потърся утеха в ново поприще, признава съпругата на бившия кмет на Септември Томи Стойчев

СОФИЯ. Танита Стойчева от Септември е новата Мисис Глоуб България, съобщиха от БОК Стар Моделс. Квалитетно жури на организацията на лицензианта Страхил Гановски определи носителката на короната след оспорван кастинг. Тя (Танита е съпруга на бившия кмет инж. Томи Стойчев) ще представи България на един от най-реномираните конкурси за омъжени дами в света Mrs. GLOBE 2017, който ще се проведе от 4 до 13 декември в Китай. В момента Танита е в трескава подготовка за събитието. Не е по спешност във фитнеса, защото на стегнатата й фигура могат да завиждат и тийнейджърки, но сега решава със столичен моделиер въпроса с тоалета за Китай. Фокусът ще падне върху националния костюм, който „ще бъде със сигурност по-различен от досегашните”, както казва пред „Знаме” Танита Стойчева, чието рождено име е Стоянка.

„Записах се за кастинга като Стоянка, но впоследствие организаторите го промениха след като разбраха, че от малка всички ме наричат Танита. По принцип бях предубедена към подобен род форуми,

но се случи нещо трагично, което ме разтърси

На 79-годишна възраст почина баща ми. Половин година бе на легло. Опитвам се да приема тежката загуба философски, но мъката не мога да изтрия. Затова в един момент си казах, че трябва да направя нещо ново и различно, нещо в ново емоционално измерение, за да опитам да заглуша скръбта. Подадох кандидатура и… спечелих. Днес (вчера, б.р.) ми звънят откъде ли не. Включително и от Антигуа. Мъжът ми се зарадва на новината, а синът ни се постресна.

„Мамо, сега ще започнат да те нападат всякакви. Как ще те защитим”,

попита ме. Но аз съм свикнала да бъда в светлината на прожекторите. Нали бях и кметша на Септември. Удовлетворена съм, че етнофестивалът, който бе основан в родния ми град по моя идея, тази година се разрасна още повече. Цял живот се доказвам. И като състезателка по тенис на маса и спортна стрелба, и в бизнеса… Обичам предизвикателствата. В Англия се запалих по канго-джъмпс, а неотдавна изкарах курс за инструктор по аеробика. И непрестанно танцувам. Не мога да живея без музика, танци и любов! Всяка година искам да уча нещо ново и успявам да го правя, макар че ангажиментите ми никак не са малко. Заради бизнеса живея ту в Пловдив, ту в София, ту в Белград, и повярвайте ми, даже не съм успяла да прочета подробностите за световния конкурс в Китай. Знам, че участват много преуспели жени. Доказани имена в държавите си. Имаше американки, занимаващи се с политика, руски милионерки… За мен това участие е признание, че и аз съм успяла и доказала се жена. Защото да си преуспял далеч не означава само да си богат. А и да си направил така, че от твоето богатство (богатство в парично или в друго изражение) да са имали полза и други хора. Аз смея да твърдя, че съм богата - особено на хубави емоции и на приятели, имам добродетели, но съм и благодетелка. Във всяка среда се чувствам добре и мога да се осланям на хора, на които вярвам”, емоционално говори Танита. И издава, че

в Китай ще има българска агитка от нейни приятели

Конкурсът е добро предизвикателство, но не е всичко. Има още много предизвикателства. Някои от тях, не особено приятни за „ровене”. Танита не може да си обясни как в България може да си пенсионер и ако умреш на 25-то число, да не ти се полага пенсия. „Все едно, че този човек не е живял в последните 25 дни от живота си”. Това го научих като почина татко и ще направя всичко да го променя. Имам приятели и в политиката, а някои от тях са сред новите депутати. И тук не става дума за бащината пенсия. Не съм опряла до тези пари! Става дума за пенсията на бащите и майките на всички ни”, казва Мисис Глоуб България 2017.

Тодор ИВАНОВ

Коментари  

-2 # Септември 23-10-2017 09:34
Ми баба Стоянка,демек Танита няма нищо нейно.Косата не е нейна,щото Стоянка е с два косама на главата,цици пласмасови,оти нема,изсмукана и с променена физиономия - вяма я пулевото лице!Преобразен а също , като името Стоянка в Танита!Има фирми 5-6,като всички са с нулеви обороти,а една единствена работеща с мижав оборот.Какви пътувания,какви разкъсвания от работа??????Ост ане да каже,че из цял свят хвърчи по бизнес дела и няма време още да се поизреже!За справка търгавски регистър.Смешни ца!Но то за възрастта на която е нормално да е изтрещяла - 50 години.
Отговор

Времето

4.3°C

Пазарджик

Облачно
Влажност: 92%
Вятър: Ю-И / 0 kmh
Петък

3°C/6°C
Събота

1°C/6°C
Неделя

-3°C/4°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop

Експресни обяви