Сряда, 21 Февруари 2018

Последни новини

“Гейзерът в Сапарева...

Снимката "Гейзерът в Сапарева баня" на пазарджишкия фотограф Никола Колев...

До 31 март...

До края на март операторите, които заустват отпадъчните си води...

Страстта към хазарта...

ПАЗАРДЖИК. Страстта към хазарта е издънила обирджиите на пазарджишкото казино...

Отново национален литературен...

ПЕЩЕРА. Общинската библиотека при читалище “Развитие-1873” организира национален литературен конкурс...

Волейболистите ни паднаха...

ПАЗАРДЖИК. Коравият тим на „Добруджа” очаквано победи волейболистите на „Хебър”...

Почетоха паметта на...

ПАЗАРДЖИК. Панихида по повод 105-годишнината от падналите при Булаир бе...

Треньор номер едно...

До миналата година рекорд на Анна Георгиева бе непоклатим ПАЗАРДЖИК. Днес...

Сладки медали за...

  ПАЗАРДЖИК. Тази година цели четирима са отличниците в гражданската и...

«
»

 

Деси спечели първия шампионат за перманентен грим у нас

Понеделник, 30 Октомври 2017 11:27
Деси (вдясно) на поредния семинар Деси (вдясно) на поредния семинар

Дарява наградата си на бедни семейства, за предметните подаръци ще организира търг

СОФИЯ. В началото на октомври млада жена от Пазарджик спечели първия шампионат по перманентен грим, провеждан някога у нас. Събитието беше организирано в рамките на Арена на красотата в София. „Знаме” се свърза с Десислава Рабаджийска, за да разкаже за успеха си и да разкрие някои от тайните на постоянния грим.

Ето как отговора тя на нашите въпроси:

-Защо реши да участваш в тази пилотна за България професионална надпревара и как премина тя?

-Чух за състезанието от една колежка и тъй като обичам всякакви обучения, семинари и форуми, които могат да подобрят работата ми, веднага реших да се запиша. Не съм очаквала да се върна с награда. Отидох за участието и опита, който ще придобия.

Самата организация на шампионата беше много интересна. Всичко се случваше в защитено и стерилно помещение, но с прозорци, през които публиката наблюдаваше работата ни. Държа изключително много на хигиената и бях повече от доволна от това изискване. По регламент всичко трябваше да е стерилно, опаковано, за еднократна употреба. Ние, участниците бяхме с медицински облекла – с калцуни, бонета, ръкавици. Трябваше дори да носим дезинфектанти и допълнителни санитарни материали.

Иначе, от нас не се изискваше нищо повече от това, което правим, когато сме с клиентите си. Като цяло обстановката и атмосферата не бяха като на състезание. Всички бяха приятелски настроени, дори си услужвахме с пособия и материали, когато някой беше забравил нещо. Когато може да те дисквалифицират заради това, че нямаш калцуни, а в същото време, вместо да се възползват от това, колегите ти подават с усмивка от своите, знаеш, че си сред правилния колектив!

Още повече, че за мен участниците в този шампионат бяха едни от най-добрите професионалисти и всеки заслужаваше първото място. Просто съдиите харесаха моята изработка най-много. Това малко или много е субективно и не означава, че другите са се справили по-малко добре.

-Какъв беше перманентният грим, който направи?

-Имахме 2 часа за работа и ние с моя модел приключихме първи – доста преди да изтече времето. Малко се затрудних да си намеря модел, понеже търсех момиче без вежди или поне с много светли вежди. Реших да работя със светла боя, защото повечето ни клиентки искат светли вежди. Идеята ми бе да покажа нещо по-трудно, но и по-търсено.

Проблемът със светлите бои е, че кожата се зачервява много бързо след манипулацията и макар да сложихме опушено тъмнорусо, 10 минути след направата на веждите те вече изглеждаха червени. Специалистите са наясно с това, но за клиентите по принцип е малко странно през оздравителния период. Веждите станаха доста сполучливи като цвят, форма, симетрия. От близо можеха да се видят ясни и отчетливо изрисувани косъмчета. Реших да рискувам с по-трудна техника, по-светъл цвят и не съжалявам.

-Каква награда получи?

-Доколкото разбрах, наградите са с най-висока стойност от всички, раздавани досега на Арена на красотата. Като победител ми бе присъдена парична награда от 750 лева, сет пигменти в куфарче, което струва 750 лева, според това, което обявиха, както и професионална лампа, отново на същата цена.

Планирам да пусна пигментите на търг и да даря на нуждаещи се бедни семейства събраната сума, заедно с паричната премия. Иска ми се търгът да събере повече средства, за да помогнем на повече хора.

-Разкажи сега малко повече за себе си?

-Занимавам се с перманентен грим от 8 години, но държа да подчертая, че от самото начало съм специализирала тясно техники „Косъм по косъм“. Работя в центровете ЦитМед в Пловдив и в София, като с колежката, която е плътно до мен и в работата, и по време на обученията, се стремим да поддържаме най-високо ниво на тази услуга в България.

В момента работим на 6-часов работен ден и нямаме свободни места за седмици напред, което, първо, е индикатор, че сме на правилния път и второ – кара ни да обичаме още повече това, което правим! В началото започнах на шега, беше ми интересно, тъй като беше нещо ново и нямаше нищо общо с татуираните вежди и изкуствените лица. Постепенно установих, че съм удовлетворена от това да правя хората красиви.

-Спомена, че държиш много на обученията и непрекъснатото усъвършенстване.
-Създала съм си правило, което важи и за другите работещи в нашите кабинети, на всеки 6 месеца да ходим на обучение. Постоянно излизат нови неща, всеки клиент, който дойде, трябва да е по-добре направен от предишния. Ние сами се мотивираме да се стараем. Новостите трябва да се следят задължително!

Непрекъснато навлизат техники за изработка на още по-естествени косъмчета и точно това показахме на състезанието. Друго ново, което всъщност е добре забравено старо – това са омбре веждите. За разлика от микроблейдинга, който се прави на ръка, омбре се изработва с машина и стои като вежди, нежно изрисувани със сенки. На всеки препоръчваме това, което ще стои най-добре на лицето му. Така че, който има въпроси, може да разчита на консултация и от наша страна ще получи професионално мнение.

Мария ДЪБОВА

Последно променена в Вторник, 31 Октомври 2017 10:12

Времето

4.3°C

Пазарджик

Облачно
Влажност: 92%
Вятър: Ю-И / 0 kmh
Петък

3°C/6°C
Събота

1°C/6°C
Неделя

-3°C/4°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop

Експресни обяви