Петък, 20 Април 2018

Последни новини

Яни от “Фермата”...

Децата строиха къщи от дърво и бродираха български шевици ПАЗАРДЖИК. Късно...

50 години градим...

Уважаеми учители, бивши директори и учители, скъпи ученици, Изминаха 50 години...

Химическата гимназия на...

През 60-те и 70-те години на миналия век в България...

“Пазарджик пее” в...

Повече от 120 талантливи деца и младежки ще се съберат...

Децата влязоха в...

ПАЗАРДЖИК. Тази седмица официално бе прерязана лентата на обновената сграда...

Обмисля се: Национален...

ПАЗАРДЖИК. Около Гергьовден се очаква да приключи обновяването на парк...

Фонтанче на моста...

ПАЗАРДЖИК. До края на годината фонтан ще има и на...

Представят книгата на...

ПАЗАРДЖИК. От 16 часа на 18 април (четвъртък), в зала...

«
»

 

Тома мисли за Белградски проект с най-големия бирфест за Източна Европа

Вторник, 03 Април 2018 00:00

 

СОФИЯ. За Белградско продължение на Охридския проект мисли пазарджишкият рок музикант Тома и партньорите му от музикално-туристическия проект Say Yeah. Това съобщи той пред “Знаме”, все още зареден с положителните емоции от пребиваването в Охрид. “Белград е добра дестинация. Сърбите са готини, а отгоре на това там се прави

най-големият бирфест за цяла Югоизточна Европа,

на който се леят и бира, и рок. Как да устоиш на такова изкушение”, смее се Тома. През декември той и екип актьори и музиканти заснеха в Охрид новото му парче "Say yeah", а идеята е на професионалния екскурзовод и бивш джудист Данислав Илиев. I'm lost in the middle of a circumstance, отваря мощно гърло той в новата си песен и неслучайно първата фраза от нея е намигване към хита му I'm lost…” Често я въртят по Радио Z-Rock и сигурно сте я чули вече.

Майстор-оператор и монтажист на лентата е Стоян Стояновски.

Проектът, който носи името на песента на Тома, със сигурност ще има не само едно продължение, а цяла поредица. Целта е музиката и туризмът да са си взаимно полезни, или по-скоро, да са полезни на феновете на рока и красивите дестинации. Всяко място ще бъде представяно чрез две различни видеа: авторска рок песен с музикален клип и туристическо видео.

За Охридското приключение обаче тази седмица се появи трето видео

“То е по-скоро документалка. Ако първото бе за красотите на Охрид, а второто бе за авторското ми парче, сега направихме видео от промоцията в Охрид. Човече, много ни харесаха. Наистина се чувствахме като богове. И в ресторанта, и в кафето в стария град, и на кея, където ни казаха, че не са виждали на живо преди снимки с дрон, с кран и две камери… Бяхме си все едно “турбо-звезди”. Това е проект, който ще се развива във времето, ще бъде в различни кътчета на Европа, защото не е само едно музикално парче или туристическо видео. Но в Македония приемът беше страхотен, повярвай ми. На лайфа дойдоха много хора, аз раздавах дискове, те казваха, че слушат българска музика. Изненадах се приятно и от факта, че

немалко млади хора казваха, че са българи

Че дядовците и бабите им са българи, както и родителите им… Там се слуша доста българска музика, хората са адски добре настроени към нас, българите, отворени са. Мисля, че изкуствено се раздухва някаква вражда и омраза. И те като нас карат преход, но май техният прилича повече на нашия деветдесетарския, слушат адски много рок, макар най-големият им рок клуб да е доста малък”, усмихва се Тома.

Оказало се, че капитанът на кораба, където се развива една част от действието в клипа, дори е с българско гражданство, дадено му, след като спасил 20 българи по време на трагедията през 2009 година в Охридското езеро, когато потъна корабът „Илинден” и загинаха 15 български туристи…

Сега обаче няма и помен от минорно настроение, за което заслуга имат и младите актриси Анелия Мангърова и Стиляна Маркова, които красят клипа с парчето. Макар че, за съжаление, те май са по-скоро фикция за героите, отколкото реалност…

„Два пъти ходихме в Охрид изцяло на наши разноски. За това, което правим обаче ни подкрепи и община Охрид.

От Скопие веднага ни се обадиха да направим и за тях, да не останат по-назад

Обадиха ни се и от няколко български общини. Но на този етап искаме да повъртим още малко в чужбина. А после ще се забавляваме и в България, разбира се и в Пазарджик. Няма как да пропусна родния си град, който толкова обичам. Не претендираме, че сме измислили топлата вода, но музика и туризъм много добре си пасват. Човек иска да чуе готина музика, да види красотите на дадено място, но и местата, където може да похапне, да пийне биричка и да разпусне. На местата, на които ние сме били и сме му показали на какво сме се кефили… Предлагаме точно това”.

В Македония не минало без малки гафове, признава Томата. “Нашият китарист Евгени обаче си взе само акустичната китара и се чудехме откъде да вземем електрическа. Тогава се появи един много известен китарист в Македония - Дамян Пейчиновски, който е познат на Данислав. Той отстъпи своя инструмент, който се оказа подарък от големия китарист Влатко Стефановски”, разказа още Тома.

Има и друга новина.

Съгражданинът ни влиза в студио за следващото парче

“Това си е чист класически рокендрол, малко в духа на ZZ Top. С по-модерен саунд, открехва вратата Томата. Класическа история за типичния рокаджия. Силен характер, който… Абе съвсем скоро ще го чуете.”

Можете да подкрепите проекта чрез страниците във Фейсбук и да го следвате в YouTube.

Тодор ГРОЗДЕВ

Времето

18.2°C

Пазарджик

Незначителна Облачност
Влажност: 53%
Вятър: И-СИ / 1.9 kmh
Събота

8°C/21°C
Неделя

11°C/27°C
Понеделник

12°C/28°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop

Експресни обяви