Петък, 20 Април 2018

Последни новини

Яни от “Фермата”...

Децата строиха къщи от дърво и бродираха български шевици ПАЗАРДЖИК. Късно...

50 години градим...

Уважаеми учители, бивши директори и учители, скъпи ученици, Изминаха 50 години...

Химическата гимназия на...

През 60-те и 70-те години на миналия век в България...

“Пазарджик пее” в...

Повече от 120 талантливи деца и младежки ще се съберат...

Децата влязоха в...

ПАЗАРДЖИК. Тази седмица официално бе прерязана лентата на обновената сграда...

Обмисля се: Национален...

ПАЗАРДЖИК. Около Гергьовден се очаква да приключи обновяването на парк...

Фонтанче на моста...

ПАЗАРДЖИК. До края на годината фонтан ще има и на...

Представят книгата на...

ПАЗАРДЖИК. От 16 часа на 18 април (четвъртък), в зала...

«
»

 

Наш китарист е в групата на Дейвид Хаселхоф

Четвъртък, 12 Април 2018 00:00

 

Христо Генчев и бандата му бяха харесани от легендарния актьор от „Спасители на плажа”

БРЕМЕН. Пазарджишкият китарист Христо Генчев излиза на една сцена с Дейвид Хаселхоф, но не за едно изпълнение, не и за един концерт. А за цяло турне. В сряда бе първата среща на музикантите от United Four с легендарния американски актьор от „Спасители на плажа” и „Рицарят-ездач”, който от години успешно се изявява и като певец. Защото официално те са групата му за турне в старата прародина.

Как обаче се стигна дотам. Христо е известен в Германия като Крис, а за приятелите си в Пазарджик е Инко. В Германия той и групата му United Four са звезди, които имат над сто участия годишно, голяма част от които в „истински” зали. Преди 7 години бандата спечели изданието на “Супер талант” (своеобразен еквивалент на “Америка търси талант” и “България търси талант”), където се бори сред 40 хиляди кандидати пред аудитория от 9 милиона души. Това промени живота на дипломирания инженер Крис, басистът Мазе, който остави на заден план електротехниката, на другия китарист Томи и барабанистът Шути, които си били обикновена парти банда, която се изявявала пред ограничен кръг публика. Оттогава обаче редовно свирят в реномирани клубове и големи зали, имат собствен автобус, маркетингова стратегия за уреждане на авторските права…

„Ще имаме 20 концерта с Дейвид Хаселхоф в Германия и Австрия

Тръгнахме на 11 април, а мотото на турнето е „30 години Looking for Freeedom”. През целия април сме ангажирани с това турне и ще бъде вълнуващо. Двадесет концерта за три седмици и само два свободни дни. Ще бъдем в двуетажен автобус найтлайнер. С няколко тира от Австрия доставиха техниката - озвучаване, осветление, конструкция на сцената… На 2 април започнахме репетициите в Музикалния театър в Бремен и продължихме до 10 април. На другия ден забихме в Берлин. Беше невероятно! Репетициите бяха нонстоп от 10 до 18 часа. Дейвед е земен и разбран човек, професионалист до мозъка на костите си, удоволствие е да се работи с него… Дойде, видяхме се, а последните четири репетиции свирихме заедно, казва Инко.

Известният хит на Хаселхоф LookingforFreedom

се превежда най-общо като „В търсене на свобода” и по традиция се свързва с падането на Берлинската стена, макар самият той да казва, че това е просто съвпадение и журналистическа измислица, която го дразни. Но германците не му вярват. Хората от поколението на прехода ще запомнят изпълнението му на това парче, стъпил върху Стената.

„Хаселхоф си живее в САЩ, но идва в Германия от време на време, изпълнява някое и друго парче в някое шоу по телевизията. Последното му турне тук е било преди много години. Затова сега всички го чакат с нетърпение. А и той е много е популярен, да не говорим, че в Германия статутът му е на суперзвезда. Направихме връзка с Дейвид чрез нашия мениджър, който организира това турне. Той ни предложи за група и Хаселхоф ни одобри.

Дотогава ни знаел само от интернет. Е, и ние него де…

Всичките тези преговори отнеха само… около осем месеца. Ние веднага изпратихме наши парчета и после разбрахме, че, след като ни видял, малко се притеснил да не би да засенчим неговото шоу. Защото и ние сме доста атрактивни, ха-ха-ха. Неговият музикален директор Маркос обаче го агитира в наша полза и накрая Дейвид склони. Това е шоубизнес. Но пък тръпката е голяма. Да свириш с Хаселхоф! Освен че пее, той свири добре на клавир. Ще свирим в големи зали. Тази в Бремен например има 14 500 места. Най-малката е около 3000 души, но навсякъде ще се раздаваме на сто процента, защото

билетите се харчат като топъл хляб

Още миналата година се говореше за турне на Дейвид Хаселхоф, а тогава бяха планувани 11 концерта. Това обаче се промени и цифрата нарасна заради интереса. Феновете го боготворят”…

Естествено, не само Дейвид, но и групата на нашенеца има доста фенклубове. И продават мърч със запазената си марка - кравешки черепи и волски кожи. Защото кравешките облекла на групата са тяхна запазена марка - нещо средно между каубойски стил във флинтстоуновия Бедрок. Сценичното облекло всъщност било вдъхновено от болестта луда крава и от реклама с четиринога мучаща героиня.

Юнайтед Фоур свирят рок кавъри и песни в рок-поп стил от 80-те

В „Талант”-а например грабнаха публиката още в началото с Time Of My Life от “Мръсни танци” и после се носеха на диско-вълната на тази сцена от филмите на 80-те като What a Feeling от “Флашданс”. С успех бе приет и сингълът им Germany Rocks, посветен на Бундестима.

„Сега репетираме и парчета на Дейвид, и кавъри. Репетираме адски много песни, защото едни отпадат, появяват се нови, после отпадат и те и идват други… Някъде по две нови песни на ден в последно време. А плануваните в началото парчета бяха 30. Абе много ще е разнообразно това турне, ако свирим всичко, което сме научили. Защото ние започнахме сега репетициите, но още преди това се запознавахме в детайли с творчеството на Хаселхоф”.

Инко живее от близо 30 години в Германия, има жена и две деца. Учил в МЕИ-то в София, имал група, изявявал се и на легендарния фестивал “Ален мак”. Самоук китарист е, макар че в началото ходил на уроци по пиано. Заминал за Германия с със софийската рокгрупа „Окей гърлс” (известна преди това и с името “Атила”). Нейното парче „Неспокойни дни” преди време бе извадено от прахта и записано наново от „Епизод”.

Инко е околешен приятел с родните рок-динозаври

Звезди Керемидчиев, Денис Ризов, Кольо Гилъна, Емо Анчев... В Германия се сдушил с хора от неговата кръвна група, подписал и договор с “Фернандес”, на които станал рекламно лице, а те му предоставят безвъзмездно китари… „Китара-герой”, го наричат колегите му, но сега всички нямат търпение за турнето. И са категорични - то наистина ще бъде и епично, и героично.

Тодор ГРОЗДЕВ

Времето

18.2°C

Пазарджик

Незначителна Облачност
Влажност: 53%
Вятър: И-СИ / 1.9 kmh
Събота

8°C/21°C
Неделя

11°C/27°C
Понеделник

12°C/28°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop

Експресни обяви