Четвъртък, 22 Февруари 2018

Последни новини

“Гейзерът в Сапарева...

Снимката "Гейзерът в Сапарева баня" на пазарджишкия фотограф Никола Колев...

До 31 март...

До края на март операторите, които заустват отпадъчните си води...

Страстта към хазарта...

ПАЗАРДЖИК. Страстта към хазарта е издънила обирджиите на пазарджишкото казино...

Отново национален литературен...

ПЕЩЕРА. Общинската библиотека при читалище “Развитие-1873” организира национален литературен конкурс...

Волейболистите ни паднаха...

ПАЗАРДЖИК. Коравият тим на „Добруджа” очаквано победи волейболистите на „Хебър”...

Почетоха паметта на...

ПАЗАРДЖИК. Панихида по повод 105-годишнината от падналите при Булаир бе...

Треньор номер едно...

До миналата година рекорд на Анна Георгиева бе непоклатим ПАЗАРДЖИК. Днес...

Сладки медали за...

  ПАЗАРДЖИК. Тази година цели четирима са отличниците в гражданската и...

«
»

 

Врабчев и приятели спечелиха награда за късометражно кино

Понеделник, 19 Юни 2017 16:18

За три дни авторите на „Пътят” го направили, сега ще го доизпипват

ДОЛНА МАЛИНА. Ракитовецът Георги Врабчев спечели наградата на публиката в рамките на фестивала за късометражно кино, организиран от киноцентър BUFO и община Долна Малина. В екипа на филма „Пътят”, който буквално бил довършен за три дни, фигурират и други ракитовци, а оператор е велинградчанинът Никола Атанасов.

„Върху наградата е изписано моето име като режисьор на проекта, но успехът е на целия екип, който се раздаде, за да можем да приключим всичко навреме. Естествено, филмът ще бъде довършен подобаващо, защото трите дни с които разполагахме, за да започнем проекта и да го довършим, бяха крайно недостатъчни, за да изпълним поставената задача. Благодаря и на Никола, и на останалите - Ивайло Аспарухов, Деница Георгиева, Иван Хаджиянев, Петя Андонова, Камелия Тодорова, Стоян Цветков и Антоанета Палазова! Благодаря и на Студиото, което предостави техника и декори, за да могат екипите да осъществят идеите си, и разбира се, на публиката”, коментира Георги пред „Знаме”. Лентата разказва за тежка катастрофа, но не за превенцията на войната по пътищата. „Не, че не е свързано с това, но има друга насоченост. Трябва да се види. Но първо трябва да го довършим. Хубаво е, че има такива фестивали, които активират хората да мислят и ги стимулират да работят”, добави 44-годишният режисьор.

Името на Георги нашумя покрай 3Д-портретите на Левски и Ботев, които безвъзмездно предлага на всеки желаещ. Врабчев е не само режисьор, а и собственик на студио за специални ефекти. Не една и две известни реклами от малкия екран са негово дело.

Врабчев е правил специалните ефекти във филма „Операция „Шменти капели” на Влади Въргала, а след това и в тв сериала „Шменти капели Легендата”, където освен майстор по ефектите е и втори оператор, отговарящ и за втората камера, и за движещите се снимачни машини. Сега работи по няколко проекта, а един от тях е късометражният игрален филм „Беси” с участието на Дичо. Екипът на „Беси” е почти в същия състав, а консултант на продукцията е Свилен Топчиев. Идеята пък е на брата на Георги Врабчев - Николай.

Тодор ГРОЗДЕВ

Времето

4.1°C

Пазарджик

Облачно
Влажност: 90%
Вятър: Ю-ЮИ / 7.4 kmh
Петък

3°C/6°C
Събота

1°C/6°C
Неделя

-4°C/4°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop

Експресни обяви