Вторник, 19 Юни 2018
Последни новини

Безплатни прегледи за...

  ПАЗАРДЖИК. Седмица на отворените врати стартира днес в Специализираната болница...

Извънредна помощ de...

  Извънредна помощ de minimis се отпуска за розопроизводителите. Целта е...

С куп награди...

    АЛБЕНА. За 13-та поредна година Мажоретен състав “МЕГА” - Пазарджик...

Митрополит Николай с...

  БРАЦИГОВО. В неделя, 24 юни, от 9 часа в църквата...

Неделчо Кесов: Гери...

  НОВИ САД. Гергана Павлова натрупа умора, а това предопредели загубата...

Людмила Кънева от...

    Но във всяко училище ученици, учители и директор стоят прави...

“Хебър” се събира...

  От 18 часа днес футболистите на „Хебър” се събират за...

Клиентският съвет на...

  ПАЗАРДЖИК. На 16 юни, в областния град, проведе 12-та поред...

«
»

Врабчев и приятели спечелиха награда за късометражно кино

Понеделник, 19 Юни 2017 19:18

За три дни авторите на „Пътят” го направили, сега ще го доизпипват

ДОЛНА МАЛИНА. Ракитовецът Георги Врабчев спечели наградата на публиката в рамките на фестивала за късометражно кино, организиран от киноцентър BUFO и община Долна Малина. В екипа на филма „Пътят”, който буквално бил довършен за три дни, фигурират и други ракитовци, а оператор е велинградчанинът Никола Атанасов.

„Върху наградата е изписано моето име като режисьор на проекта, но успехът е на целия екип, който се раздаде, за да можем да приключим всичко навреме. Естествено, филмът ще бъде довършен подобаващо, защото трите дни с които разполагахме, за да започнем проекта и да го довършим, бяха крайно недостатъчни, за да изпълним поставената задача. Благодаря и на Никола, и на останалите - Ивайло Аспарухов, Деница Георгиева, Иван Хаджиянев, Петя Андонова, Камелия Тодорова, Стоян Цветков и Антоанета Палазова! Благодаря и на Студиото, което предостави техника и декори, за да могат екипите да осъществят идеите си, и разбира се, на публиката”, коментира Георги пред „Знаме”. Лентата разказва за тежка катастрофа, но не за превенцията на войната по пътищата. „Не, че не е свързано с това, но има друга насоченост. Трябва да се види. Но първо трябва да го довършим. Хубаво е, че има такива фестивали, които активират хората да мислят и ги стимулират да работят”, добави 44-годишният режисьор.

Името на Георги нашумя покрай 3Д-портретите на Левски и Ботев, които безвъзмездно предлага на всеки желаещ. Врабчев е не само режисьор, а и собственик на студио за специални ефекти. Не една и две известни реклами от малкия екран са негово дело.

Врабчев е правил специалните ефекти във филма „Операция „Шменти капели” на Влади Въргала, а след това и в тв сериала „Шменти капели Легендата”, където освен майстор по ефектите е и втори оператор, отговарящ и за втората камера, и за движещите се снимачни машини. Сега работи по няколко проекта, а един от тях е късометражният игрален филм „Беси” с участието на Дичо. Екипът на „Беси” е почти в същия състав, а консултант на продукцията е Свилен Топчиев. Идеята пък е на брата на Георги Врабчев - Николай.

Тодор ГРОЗДЕВВремето

19.1°C

Пазарджик

Незначителна Облачност
Влажност: 80%
Вятър: С-З / 7.4 kmh
Сряда

16°C/29°C
Четвъртък

16°C/29°C
Петък

17°C/31°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop