Сряда, 13 Декември 2017

Последни новини

Китарист спечели награда...

ПЛЕВЕН. Трета награда от международния китарен фестивал Pleven Guitar Festival’2017...

Бабаит насъскал куче...

ПАЗАРДЖИК. Бабаит, работещ като шофьор във фирма, ударил полицай, а...

“Знаме” позна, световните...

Те са победителите поне в десетката на „Знаме” ПАЗАРДЖИК. Днес ще...

Деца виртуози вдигнаха...

В България няма достатъчно концерти, конкурси и майсторски класове, но...

Топ 10 в...

ПАЗАРДЖИК. Утре вечер (сряда), на официална церемония от 19 часа...

Общината иска собствеността...

Община Пазарджик изпрати искане до Областния управител за придобиване в...

Възрастна жена е...

ВЕЛИНГРАД. Сигнал за инцидента е получен малко след 8 часа...

Как ще се...

Готов е идейният проект за Общия устройствен план (ОУПО) с...

«
»

 

Врабчев и приятели спечелиха награда за късометражно кино

Понеделник, 19 Юни 2017 16:18

За три дни авторите на „Пътят” го направили, сега ще го доизпипват

ДОЛНА МАЛИНА. Ракитовецът Георги Врабчев спечели наградата на публиката в рамките на фестивала за късометражно кино, организиран от киноцентър BUFO и община Долна Малина. В екипа на филма „Пътят”, който буквално бил довършен за три дни, фигурират и други ракитовци, а оператор е велинградчанинът Никола Атанасов.

„Върху наградата е изписано моето име като режисьор на проекта, но успехът е на целия екип, който се раздаде, за да можем да приключим всичко навреме. Естествено, филмът ще бъде довършен подобаващо, защото трите дни с които разполагахме, за да започнем проекта и да го довършим, бяха крайно недостатъчни, за да изпълним поставената задача. Благодаря и на Никола, и на останалите - Ивайло Аспарухов, Деница Георгиева, Иван Хаджиянев, Петя Андонова, Камелия Тодорова, Стоян Цветков и Антоанета Палазова! Благодаря и на Студиото, което предостави техника и декори, за да могат екипите да осъществят идеите си, и разбира се, на публиката”, коментира Георги пред „Знаме”. Лентата разказва за тежка катастрофа, но не за превенцията на войната по пътищата. „Не, че не е свързано с това, но има друга насоченост. Трябва да се види. Но първо трябва да го довършим. Хубаво е, че има такива фестивали, които активират хората да мислят и ги стимулират да работят”, добави 44-годишният режисьор.

Името на Георги нашумя покрай 3Д-портретите на Левски и Ботев, които безвъзмездно предлага на всеки желаещ. Врабчев е не само режисьор, а и собственик на студио за специални ефекти. Не една и две известни реклами от малкия екран са негово дело.

Врабчев е правил специалните ефекти във филма „Операция „Шменти капели” на Влади Въргала, а след това и в тв сериала „Шменти капели Легендата”, където освен майстор по ефектите е и втори оператор, отговарящ и за втората камера, и за движещите се снимачни машини. Сега работи по няколко проекта, а един от тях е късометражният игрален филм „Беси” с участието на Дичо. Екипът на „Беси” е почти в същия състав, а консултант на продукцията е Свилен Топчиев. Идеята пък е на брата на Георги Врабчев - Николай.

Тодор ГРОЗДЕВ

Времето

7.7°C

Пазарджик

Незначителна Облачност
Влажност: 79%
Вятър: С-СЗ / 0 kmh
Четвъртък

-1°C/15°C
Петък

3°C/12°C
Събота

5°C/12°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop

Експресни обяви