Вторник, 19 Юни 2018
Последни новини

Безплатни прегледи за...

  ПАЗАРДЖИК. Седмица на отворените врати стартира днес в Специализираната болница...

Извънредна помощ de...

  Извънредна помощ de minimis се отпуска за розопроизводителите. Целта е...

С куп награди...

    АЛБЕНА. За 13-та поредна година Мажоретен състав “МЕГА” - Пазарджик...

Митрополит Николай с...

  БРАЦИГОВО. В неделя, 24 юни, от 9 часа в църквата...

Неделчо Кесов: Гери...

  НОВИ САД. Гергана Павлова натрупа умора, а това предопредели загубата...

Людмила Кънева от...

    Но във всяко училище ученици, учители и директор стоят прави...

“Хебър” се събира...

  От 18 часа днес футболистите на „Хебър” се събират за...

Клиентският съвет на...

  ПАЗАРДЖИК. На 16 юни, в областния град, проведе 12-та поред...

«
»

Екстремният поход до Гибралтар рие кал край язовир “Батак”

Неделя, 25 Юни 2017 18:27
На Цигов чарк е идеално за офроуд (фотограф Алесио Корадини) На Цигов чарк е идеално за офроуд (фотограф Алесио Корадини)

Наши маниаци посрещнаха офроудърите на крака в курорта

БУРГАС-ЦИГОВ ЧАРК. Офроудърите-участници в международния туристически мотопоход Черно море- Гибралтар, който тази година стартира от Бургас, преминаха и през Пазарджишка област, а наши ентусиасти ги чакаха на Цигов чарк. Пълна мъгла имаше около маршрута на участниците на българска земя и само се знаеше, че от 18,30 часа то тръгва от Бургас, а на 2 юли ще бъде в София. Преди официалния старт с рев на мощни мотори и мирис на бензин от 15.30 часа в Парк „Езеро“ бе направено атрактивно мото шоу. То бе символичен подарък от организаторите от „Moto Raid Expirience“ за всички бургазлии и гости на града. В похода ще вземат участие близо 60 мотоциклетисти, които ще се впуснат в 15-дневно приключение, преминавайки през десет европейски страни, за да стигнат до Гибралтар.

През 2016-та година мото походът е стартирал от Атина, а тази година организаторите са избрали за начална точка на тура Бургас, впечатлени от очарованието на морския град. Мотористите са от различни държави като Англия, Австрия, Холандия, Швейцария, Финландия, Германия, Турция, Франция и Испания. Заедно с тях пътуват и журналисти от водещи европейски медии. По регламент „Гибралтар рейс” е аматьорски поход за навършили 18 години и имащи право да управляват кросови мотоциклети. Джипиеси и хронометри са единствените пособия, които могат да се използват при преходите. Всички точки по отделните маршрути ще бъдат предоставени на състезателите всеки ден преди началото на всеки етап. Участниците са платили за участието си по 2500 евро на човек.

„Това си е като „Париж-Дакар”, ама на наша почва и по-малко като мащаб.” Егати якото!”, надъхваха се наши офроудъри. Част от тях се вдигнаха на крака до вилно селище „Тракия” на Цигов чарк и видяха с очите си трековете на участниците, които къмпингуваха досами язовира. Тоест, не на крака, а със своите двуколесни машини. Край язовир „Батак” оторизираният фотограф на състезанието Алесио Корадини направи атрактивни снимки на участниците и на красивата природа, включително и с дрон. Те бяха качени във Фейсбук-страницата на състезанието. Всеки ден до 7 юли, когато е финишът в Гибралтар, ще има фоторепортажи от похода.

Ангел АНАТОЛИЕВВремето

18.8°C

Пазарджик

Незначителна Облачност
Влажност: 81%
Вятър: С-СИ / 5.6 kmh
Сряда

16°C/29°C
Четвъртък

16°C/29°C
Петък

17°C/31°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop