Четвъртък, 22 Февруари 2018

Последни новини

“Гейзерът в Сапарева...

Снимката "Гейзерът в Сапарева баня" на пазарджишкия фотограф Никола Колев...

До 31 март...

До края на март операторите, които заустват отпадъчните си води...

Страстта към хазарта...

ПАЗАРДЖИК. Страстта към хазарта е издънила обирджиите на пазарджишкото казино...

Отново национален литературен...

ПЕЩЕРА. Общинската библиотека при читалище “Развитие-1873” организира национален литературен конкурс...

Волейболистите ни паднаха...

ПАЗАРДЖИК. Коравият тим на „Добруджа” очаквано победи волейболистите на „Хебър”...

Почетоха паметта на...

ПАЗАРДЖИК. Панихида по повод 105-годишнината от падналите при Булаир бе...

Треньор номер едно...

До миналата година рекорд на Анна Георгиева бе непоклатим ПАЗАРДЖИК. Днес...

Сладки медали за...

  ПАЗАРДЖИК. Тази година цели четирима са отличниците в гражданската и...

«
»

 

Екстремният поход до Гибралтар рие кал край язовир “Батак”

Неделя, 25 Юни 2017 15:27
На Цигов чарк е идеално за офроуд (фотограф Алесио Корадини) На Цигов чарк е идеално за офроуд (фотограф Алесио Корадини)

Наши маниаци посрещнаха офроудърите на крака в курорта

БУРГАС-ЦИГОВ ЧАРК. Офроудърите-участници в международния туристически мотопоход Черно море- Гибралтар, който тази година стартира от Бургас, преминаха и през Пазарджишка област, а наши ентусиасти ги чакаха на Цигов чарк. Пълна мъгла имаше около маршрута на участниците на българска земя и само се знаеше, че от 18,30 часа то тръгва от Бургас, а на 2 юли ще бъде в София. Преди официалния старт с рев на мощни мотори и мирис на бензин от 15.30 часа в Парк „Езеро“ бе направено атрактивно мото шоу. То бе символичен подарък от организаторите от „Moto Raid Expirience“ за всички бургазлии и гости на града. В похода ще вземат участие близо 60 мотоциклетисти, които ще се впуснат в 15-дневно приключение, преминавайки през десет европейски страни, за да стигнат до Гибралтар.

През 2016-та година мото походът е стартирал от Атина, а тази година организаторите са избрали за начална точка на тура Бургас, впечатлени от очарованието на морския град. Мотористите са от различни държави като Англия, Австрия, Холандия, Швейцария, Финландия, Германия, Турция, Франция и Испания. Заедно с тях пътуват и журналисти от водещи европейски медии. По регламент „Гибралтар рейс” е аматьорски поход за навършили 18 години и имащи право да управляват кросови мотоциклети. Джипиеси и хронометри са единствените пособия, които могат да се използват при преходите. Всички точки по отделните маршрути ще бъдат предоставени на състезателите всеки ден преди началото на всеки етап. Участниците са платили за участието си по 2500 евро на човек.

„Това си е като „Париж-Дакар”, ама на наша почва и по-малко като мащаб.” Егати якото!”, надъхваха се наши офроудъри. Част от тях се вдигнаха на крака до вилно селище „Тракия” на Цигов чарк и видяха с очите си трековете на участниците, които къмпингуваха досами язовира. Тоест, не на крака, а със своите двуколесни машини. Край язовир „Батак” оторизираният фотограф на състезанието Алесио Корадини направи атрактивни снимки на участниците и на красивата природа, включително и с дрон. Те бяха качени във Фейсбук-страницата на състезанието. Всеки ден до 7 юли, когато е финишът в Гибралтар, ще има фоторепортажи от похода.

Ангел АНАТОЛИЕВ

Времето

4.1°C

Пазарджик

Облачно
Влажност: 90%
Вятър: Ю-ЮИ / 7.4 kmh
Петък

3°C/6°C
Събота

1°C/6°C
Неделя

-4°C/4°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop

Експресни обяви