Сряда, 21 Февруари 2018

Последни новини

“Гейзерът в Сапарева...

Снимката "Гейзерът в Сапарева баня" на пазарджишкия фотограф Никола Колев...

До 31 март...

До края на март операторите, които заустват отпадъчните си води...

Страстта към хазарта...

ПАЗАРДЖИК. Страстта към хазарта е издънила обирджиите на пазарджишкото казино...

Отново национален литературен...

ПЕЩЕРА. Общинската библиотека при читалище “Развитие-1873” организира национален литературен конкурс...

Волейболистите ни паднаха...

ПАЗАРДЖИК. Коравият тим на „Добруджа” очаквано победи волейболистите на „Хебър”...

Почетоха паметта на...

ПАЗАРДЖИК. Панихида по повод 105-годишнината от падналите при Булаир бе...

Треньор номер едно...

До миналата година рекорд на Анна Георгиева бе непоклатим ПАЗАРДЖИК. Днес...

Сладки медали за...

  ПАЗАРДЖИК. Тази година цели четирима са отличниците в гражданската и...

«
»

 

Ученици от МГ със специалната награда на Историческия факултет на СУ

Понеделник, 13 Ноември 2017 11:51

Ученици от МГ „Константин Величков” защитиха честта на училището и Пазарджик в XXV-ти национален ученически конкурс „Родолюбие” за радост на ръководителите на участниците  д-р Ана Рабаджийска - старши учител по история и цивилизация, и Валентина Малинова - старши учител по информатика и ИТ.

Участниците бяха наградени на 10 ноември 2017 г. във Военно историческия музей гр. София, в присъствието на председателя на Синдиката на българските учители - Янка Такева, заместник министъра на МОН – Таня Михайлова, главения експерт  в отдел „Общо образование” към МОН – Радостина Николова, представителя на Историческия факултет на СУ „Св. Климент Охридски” - проф. д-р Красимира Табакова и мн. други.

Церемонията по награждаването започна с връчването на грамоти на ученичките Екатерина и Петя Попови от 11 в клас на математическата гимназия. Със своето емоционално и задълбочено изследване, озаглавено „Истината за Батак”, те представиха чрез сайт историческото минало и настояще развитие на родния си град и заслужено получиха специалната награда на Историческия факултет на Софийския университет. Сред отличените бяха и още две ученички на гимназията – Иванка Шопова и Николета Чомакова от 12 д клас. В своите презентации те проследиха част от местната история, свързана с паметник в с. Попинци и легендите за Овчите хълмове край с. Черногорово. С дългогодишните си изяви по „Родолюбие” възпитаниците на гимназията доказват, че любовта към историята, проучването и съхранението на родните корените, възраждането на традициите и обичаите са богатство, което ще пренесем в бъдещето. 

Учениците се включиха с дълбока любов и преклонение към миналото и родните корени, със знание за настоящето и надежда за бъдещето, коментира д-р Ана Рабаджийска.

Юбилейният конкурс се проведе под надслов „Горди с историята и духовните си достижения – 10 години България в Европейския съюз“. До националния кръг бяха допуснати 122 ученически разработки.

(Зн)

Времето

4.3°C

Пазарджик

Облачно
Влажност: 92%
Вятър: Ю-И / 0 kmh
Петък

3°C/6°C
Събота

1°C/6°C
Неделя

-3°C/4°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop

Експресни обяви