Вторник, 19 Юни 2018
Последни новини

Безплатни прегледи за...

  ПАЗАРДЖИК. Седмица на отворените врати стартира днес в Специализираната болница...

Извънредна помощ de...

  Извънредна помощ de minimis се отпуска за розопроизводителите. Целта е...

С куп награди...

    АЛБЕНА. За 13-та поредна година Мажоретен състав “МЕГА” - Пазарджик...

Митрополит Николай с...

  БРАЦИГОВО. В неделя, 24 юни, от 9 часа в църквата...

Неделчо Кесов: Гери...

  НОВИ САД. Гергана Павлова натрупа умора, а това предопредели загубата...

Людмила Кънева от...

    Но във всяко училище ученици, учители и директор стоят прави...

“Хебър” се събира...

  От 18 часа днес футболистите на „Хебър” се събират за...

Клиентският съвет на...

  ПАЗАРДЖИК. На 16 юни, в областния град, проведе 12-та поред...

«
»

Ученици от МГ със специалната награда на Историческия факултет на СУ

Понеделник, 13 Ноември 2017 13:51

Ученици от МГ „Константин Величков” защитиха честта на училището и Пазарджик в XXV-ти национален ученически конкурс „Родолюбие” за радост на ръководителите на участниците  д-р Ана Рабаджийска - старши учител по история и цивилизация, и Валентина Малинова - старши учител по информатика и ИТ.

Участниците бяха наградени на 10 ноември 2017 г. във Военно историческия музей гр. София, в присъствието на председателя на Синдиката на българските учители - Янка Такева, заместник министъра на МОН – Таня Михайлова, главения експерт  в отдел „Общо образование” към МОН – Радостина Николова, представителя на Историческия факултет на СУ „Св. Климент Охридски” - проф. д-р Красимира Табакова и мн. други.

Церемонията по награждаването започна с връчването на грамоти на ученичките Екатерина и Петя Попови от 11 в клас на математическата гимназия. Със своето емоционално и задълбочено изследване, озаглавено „Истината за Батак”, те представиха чрез сайт историческото минало и настояще развитие на родния си град и заслужено получиха специалната награда на Историческия факултет на Софийския университет. Сред отличените бяха и още две ученички на гимназията – Иванка Шопова и Николета Чомакова от 12 д клас. В своите презентации те проследиха част от местната история, свързана с паметник в с. Попинци и легендите за Овчите хълмове край с. Черногорово. С дългогодишните си изяви по „Родолюбие” възпитаниците на гимназията доказват, че любовта към историята, проучването и съхранението на родните корените, възраждането на традициите и обичаите са богатство, което ще пренесем в бъдещето. 

Учениците се включиха с дълбока любов и преклонение към миналото и родните корени, със знание за настоящето и надежда за бъдещето, коментира д-р Ана Рабаджийска.

Юбилейният конкурс се проведе под надслов „Горди с историята и духовните си достижения – 10 години България в Европейския съюз“. До националния кръг бяха допуснати 122 ученически разработки.

(Зн)Времето

18.8°C

Пазарджик

Незначителна Облачност
Влажност: 81%
Вятър: С-СИ / 5.6 kmh
Сряда

16°C/29°C
Четвъртък

16°C/29°C
Петък

17°C/31°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop