Сряда, 22 Ноември 2017

Последни новини

Ръководители на мажоретни...

Общински детски комплекс (ОДК) организира за втора поредна година единствения...

Скъсана дига и...

ПАЗАРДЖИК. Днес в областния град се проведе мащабно пожаро-тактическо учение...

Фризьорката Ваня Иванова...

Днес фризьорката Иванка Иванова обяви, че ще отбележи по тържествен...

Първи сме в...

На трето място сме по заловени цигари ПАЗАРДЖИК. Областната дирекция на...

С Любен Дилов-син...

ПАЗАРДЖИК. От 18,30 часа днес в гранд-хотел „Хебър” Любен Дилов-син...

Ден на отворените...

„Електроразпределение Юг“ ( част от ЕVN България) ще се включи...

21-годишен е с...

ПАНАГЮРИЩЕ. Сигналът за инцидента е получен вчера около 19.16 часа,...

Приканват ни да...

От 20 ноември до края на тази работната седмица (24...

«
»

 

Ученици от МГ със специалната награда на Историческия факултет на СУ

Понеделник, 13 Ноември 2017 11:51

Ученици от МГ „Константин Величков” защитиха честта на училището и Пазарджик в XXV-ти национален ученически конкурс „Родолюбие” за радост на ръководителите на участниците  д-р Ана Рабаджийска - старши учител по история и цивилизация, и Валентина Малинова - старши учител по информатика и ИТ.

Участниците бяха наградени на 10 ноември 2017 г. във Военно историческия музей гр. София, в присъствието на председателя на Синдиката на българските учители - Янка Такева, заместник министъра на МОН – Таня Михайлова, главения експерт  в отдел „Общо образование” към МОН – Радостина Николова, представителя на Историческия факултет на СУ „Св. Климент Охридски” - проф. д-р Красимира Табакова и мн. други.

Церемонията по награждаването започна с връчването на грамоти на ученичките Екатерина и Петя Попови от 11 в клас на математическата гимназия. Със своето емоционално и задълбочено изследване, озаглавено „Истината за Батак”, те представиха чрез сайт историческото минало и настояще развитие на родния си град и заслужено получиха специалната награда на Историческия факултет на Софийския университет. Сред отличените бяха и още две ученички на гимназията – Иванка Шопова и Николета Чомакова от 12 д клас. В своите презентации те проследиха част от местната история, свързана с паметник в с. Попинци и легендите за Овчите хълмове край с. Черногорово. С дългогодишните си изяви по „Родолюбие” възпитаниците на гимназията доказват, че любовта към историята, проучването и съхранението на родните корените, възраждането на традициите и обичаите са богатство, което ще пренесем в бъдещето. 

Учениците се включиха с дълбока любов и преклонение към миналото и родните корени, със знание за настоящето и надежда за бъдещето, коментира д-р Ана Рабаджийска.

Юбилейният конкурс се проведе под надслов „Горди с историята и духовните си достижения – 10 години България в Европейския съюз“. До националния кръг бяха допуснати 122 ученически разработки.

(Зн)

Времето

14.1°C

Пазарджик

Ясно
Влажност: 52%
Вятър: Западен / 3.7 kmh
Четвъртък

2°C/17°C
Петък

4°C/13°C
Събота

4°C/11°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop

Експресни обяви