Неделя, 19 Август 2018

Последни новини

275 000 коли...

Всички, които имат задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ в Застрахователна компания...

Щангистът Ален си...

  ПЕЩЕРА. Шампионът по вдигане на тежести Ален Садарзански отскоро се...

Коктейл с кмета...

  Нима ще ядем хайвер от белуга албинос, шегуват се бизнесмени ВЕЛИНГРАД....

Шампионът Адов стана...

  Вицесветовният шампион по силов трибой Борислав Адов тренира с двойно...

Пещерци вкупом помогнаха...

  Това е само една от няколкото щастливи развръзки за кратко...

298 ученици ще...

  В 14 села в общината няма училища ПАЗАРДЖИК. На сесията си...

Зам.-министър награди наша...

  СОФИЯ. На официална церемония в сряда зам.-министърът на културата Румен...

Телескопи на Атолука...

  Пещерски учен организира сбирката под звездното небе, а негов колега,...

«
»
 

ДАНС глоби наше чейнчбюро покрай изпирането на пари

Вторник, 05 Декември 2017 13:23

ПАЗАРДЖИК. Фирма-собственик на чейнчбюра бе глобена с 2000 лева от ДАНС за нарушение на Закона за мерките срещу изпирането на пари. Санкцията на държавната агенция е минимална, а горният й праг е 50 хиляди лева. Била наложена, защото на 27 юни миналата година в един от пунктовете за обмяна на валута в центъра на града била сключена сделка за продажба на 5620 евро по курс 1.9500 с левова равностойност 10 959,00 лева. Сделката била оформена с издаването на разширен фискален бон, в който не били вписани данни за клиента. Съгласно закона обаче, при сделка с плащане в брой с равностойност над 10 000 лева от клиент на обменното бюро, трябва да се идентифицира клиента. Ако е физическо лице - след представяне на официален документ за самоличност и снемане на копие от него, а ако е юридическо - с представяне на официално извлечение за актуално състояние от съответния регистър или на заверен препис от учредителния акт и регистриране на наименованието, седалището, адреса и представителя.

Според глобения служител, сделката била за 3620 евро, а не за 5620 евро, но той вписал в компютърната програма по-голямата сума погрешка. Направил безуспешен опит да сторнира сделката и да извади нов фискален бон за операцията, като в системата останал стария фискален бон с по-голямата сума. А грешката бил допуснал грешка в изписването на сумата заради заболяване. Имал глаукома, поради което носел и очила, но същия ден ги бил забравил в дома си.

Агентите поискали справка за операции извършени на въпросния ден, в която обаче нямало опити за сторниране на сделките от посочената дата. Било изискано и заверено копие на дневен финансов отчет и страница от касовата книга на обекта за деня. Но и там не били отразени опити за сторниране на операции.

Ангел АНАТОЛИЕВ
Времето

18.4°C

Пазарджик

Ясно
Влажност: 78%
Вятър: Западен / 3.7 kmh
Понеделник

17°C/30°C
Вторник

17°C/31°C
Сряда

17°C/31°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop