Петък, 25 Май 2018

Последни новини

Любов от Атина...

  Първа награда в национален конкурс за литература спечели землячката ни...

Ръководството на ПГПТ...

Нека уважаваме , пазим и обогатяваме нашето най голямо богатство...

Ограничават авантата в...

  ПАЗАРДЖИК. На сесията вчера заповед на кмета Тодор Попов за...

Динка Танчева: Носете...

Честит 24 май - Ден на българската просвета и култура...

24 май -...

  ПАЗАРДЖИК. Днес училищата в областта грейват в усмивките на своите...

Данчев е абсолютен...

  ТУРНУ СЕВЕРИН. Пазарджишкият атлет Ангел Данчев спечели купата за абсолютен...

Ангел Малинов: Нека...

Уважаеми учители и ученици, скъпи будители на българщината! Да ни е...

“Хебър” готов за...

  Стогодишнината на „Хебър 1918” вече чука на вратата. Както писахме...

«
»

 

ДАНС глоби наше чейнчбюро покрай изпирането на пари

Вторник, 05 Декември 2017 11:23

ПАЗАРДЖИК. Фирма-собственик на чейнчбюра бе глобена с 2000 лева от ДАНС за нарушение на Закона за мерките срещу изпирането на пари. Санкцията на държавната агенция е минимална, а горният й праг е 50 хиляди лева. Била наложена, защото на 27 юни миналата година в един от пунктовете за обмяна на валута в центъра на града била сключена сделка за продажба на 5620 евро по курс 1.9500 с левова равностойност 10 959,00 лева. Сделката била оформена с издаването на разширен фискален бон, в който не били вписани данни за клиента. Съгласно закона обаче, при сделка с плащане в брой с равностойност над 10 000 лева от клиент на обменното бюро, трябва да се идентифицира клиента. Ако е физическо лице - след представяне на официален документ за самоличност и снемане на копие от него, а ако е юридическо - с представяне на официално извлечение за актуално състояние от съответния регистър или на заверен препис от учредителния акт и регистриране на наименованието, седалището, адреса и представителя.

Според глобения служител, сделката била за 3620 евро, а не за 5620 евро, но той вписал в компютърната програма по-голямата сума погрешка. Направил безуспешен опит да сторнира сделката и да извади нов фискален бон за операцията, като в системата останал стария фискален бон с по-голямата сума. А грешката бил допуснал грешка в изписването на сумата заради заболяване. Имал глаукома, поради което носел и очила, но същия ден ги бил забравил в дома си.

Агентите поискали справка за операции извършени на въпросния ден, в която обаче нямало опити за сторниране на сделките от посочената дата. Било изискано и заверено копие на дневен финансов отчет и страница от касовата книга на обекта за деня. Но и там не били отразени опити за сторниране на операции.

Ангел АНАТОЛИЕВ

Времето

24.8°C

Пазарджик

Значителна Облачност
Влажност: 53%
Вятър: С-З / 11.1 kmh
Събота

15°C/26°C
Неделя

14°C/26°C
Понеделник

14°C/26°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop

Експресни обяви