Сряда, 13 Декември 2017

Последни новини

Йордан Гюров е...

  ПАЗАРДЖИК. Петобоецът на „Шампион” Йордан Гюров е спортистът на 2017-а...

Китарист спечели награда...

ПЛЕВЕН. Трета награда от международния китарен фестивал Pleven Guitar Festival’2017...

Бабаит насъскал куче...

ПАЗАРДЖИК. Бабаит, работещ като шофьор във фирма, ударил полицай, а...

“Знаме” позна, световните...

Те са победителите поне в десетката на „Знаме” ПАЗАРДЖИК. Днес ще...

Деца виртуози вдигнаха...

В България няма достатъчно концерти, конкурси и майсторски класове, но...

Топ 10 в...

ПАЗАРДЖИК. Утре вечер (сряда), на официална церемония от 19 часа...

Общината иска собствеността...

Община Пазарджик изпрати искане до Областния управител за придобиване в...

Възрастна жена е...

ВЕЛИНГРАД. Сигнал за инцидента е получен малко след 8 часа...

«
»

 

ДАНС глоби наше чейнчбюро покрай изпирането на пари

Вторник, 05 Декември 2017 11:23

ПАЗАРДЖИК. Фирма-собственик на чейнчбюра бе глобена с 2000 лева от ДАНС за нарушение на Закона за мерките срещу изпирането на пари. Санкцията на държавната агенция е минимална, а горният й праг е 50 хиляди лева. Била наложена, защото на 27 юни миналата година в един от пунктовете за обмяна на валута в центъра на града била сключена сделка за продажба на 5620 евро по курс 1.9500 с левова равностойност 10 959,00 лева. Сделката била оформена с издаването на разширен фискален бон, в който не били вписани данни за клиента. Съгласно закона обаче, при сделка с плащане в брой с равностойност над 10 000 лева от клиент на обменното бюро, трябва да се идентифицира клиента. Ако е физическо лице - след представяне на официален документ за самоличност и снемане на копие от него, а ако е юридическо - с представяне на официално извлечение за актуално състояние от съответния регистър или на заверен препис от учредителния акт и регистриране на наименованието, седалището, адреса и представителя.

Според глобения служител, сделката била за 3620 евро, а не за 5620 евро, но той вписал в компютърната програма по-голямата сума погрешка. Направил безуспешен опит да сторнира сделката и да извади нов фискален бон за операцията, като в системата останал стария фискален бон с по-голямата сума. А грешката бил допуснал грешка в изписването на сумата заради заболяване. Имал глаукома, поради което носел и очила, но същия ден ги бил забравил в дома си.

Агентите поискали справка за операции извършени на въпросния ден, в която обаче нямало опити за сторниране на сделките от посочената дата. Било изискано и заверено копие на дневен финансов отчет и страница от касовата книга на обекта за деня. Но и там не били отразени опити за сторниране на операции.

Ангел АНАТОЛИЕВ

Времето

7.6°C

Пазарджик

Незначителна Облачност
Влажност: 79%
Вятър: С-СЗ / 0 kmh
Четвъртък

-1°C/15°C
Петък

3°C/12°C
Събота

5°C/11°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop

Експресни обяви