Петък, 20 Април 2018

Последни новини

Яни от “Фермата”...

Децата строиха къщи от дърво и бродираха български шевици ПАЗАРДЖИК. Късно...

50 години градим...

Уважаеми учители, бивши директори и учители, скъпи ученици, Изминаха 50 години...

Химическата гимназия на...

През 60-те и 70-те години на миналия век в България...

“Пазарджик пее” в...

Повече от 120 талантливи деца и младежки ще се съберат...

Децата влязоха в...

ПАЗАРДЖИК. Тази седмица официално бе прерязана лентата на обновената сграда...

Обмисля се: Национален...

ПАЗАРДЖИК. Около Гергьовден се очаква да приключи обновяването на парк...

Фонтанче на моста...

ПАЗАРДЖИК. До края на годината фонтан ще има и на...

Представят книгата на...

ПАЗАРДЖИК. От 16 часа на 18 април (четвъртък), в зала...

«
»

 

Шест нови спорта в Спортното училище наесен

Петък, 13 Април 2018 11:30

ПАЗАРДЖИК. Със своя заповед от 21 март министърът на младежта и спорта Красен Кралев, е утвърдил държавния план-прием за Спортното училище за учебната 2018/2019 година. Това съобщи тази седмица кметът Тодор Попов.

Паралелките стават осем: V клас - три (78 ученици); VІ клас - две (52 ученици); VІІ клас - една (26 ученици) и VІІІ клас - две (52 ученици).

-Общият брой на учениците може да стане 208, което е доста оптимистично – уточни директорът на училището Георги Георгие.

- Освен това, тази година министър Кралев ни разреши разкриването на шест нови спорта, допълни той. Става въпрос за

баскетбол, кикбокс, тенис на корт, карате, колоездене и лека атлетика

Така почти всички клубове в Пазарджик ще имат възможност да се възползват от Спортното училище за своите възпитаници, което предлага изключително добър тренировъчен режим и оптимална подготовката за високи постижения.

Спортовете за петокласниците са футбол, бадминтон, баскетбол, волейбол, тенис, художествена гимнастика, плуване, модерен петобой, джудо, бокс, карате, колоездене и лека атлетика. Спортовете за VІ клас са художествена гимнастика, футбол, бадминтон, бокс, баскетбол, волейбол, джудо, карате, кикбокс, колоездене, лека атлетика, модерен петобой, плуване и тенис.

При седмокласниците се залага на баскетбол, джудо, карате, кикбокс, колоездене, тенис и футбол, а при

осмокласниците

- на бадминтон, баскетбол, бокс, волейбол, джудо, карате, кикбокс, колездене, лека атлетика, модерен петобой, плуване, тенис и футбол.

-Материалната база на училището е много добра – подчерта директорът Георги Георгиев. – Залите са достатъчно близо, с изключение на плувния басейн. Стадионът е почти готов. Перфектен е както за лека атлетика, така и за футбол. Остана само да оправим пистата, което ще стане много скоро. Екипът на училището ще организира и проведе изпити за проверка на способностите на желаещите по съответния спорт. Приемните изпити би следвало да се проведат през периода 21 - 30 юни. Документите за първия тур на приема ще се подават от 20 май до 20 юни, а за втория - от 9 до 15 август.

-Освен квалифицирана подготовка, Спортното училище предлага на своите възпитаници и

ново, реновирано общежитие, пълна екипировка и столово хранене

-припомни кметът Тодор Попов. - Надявам се тази година приемът да е още по-успешен, защото усилията, които се полагат, не са малко и е наш приоритет да изградим възможно най-много бъдещи успешни спортисти.

Общината подкрепя и ще продължи да подкрепя, както развитието на училището, така и усъвършенстването на материалната база. Ще създаваме всички необходими предпоставки децата да се чувстват добре и да постигат успехите, които всички очакваме от тях след години. Защото, както е казал народният мъдрец: „Каквото си посееш, това и ще пожънеш!”. Сега е времето да сеем правилно.

Катя ФИЛИПОВА

 

Времето

18.2°C

Пазарджик

Незначителна Облачност
Влажност: 53%
Вятър: И-СИ / 1.9 kmh
Събота

8°C/21°C
Неделя

11°C/27°C
Понеделник

12°C/28°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop

Експресни обяви