Вторник, 21 Август 2018

Последни новини

275 000 коли...

Всички, които имат задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ в Застрахователна компания...

Щангистът Ален си...

  ПЕЩЕРА. Шампионът по вдигане на тежести Ален Садарзански отскоро се...

Коктейл с кмета...

  Нима ще ядем хайвер от белуга албинос, шегуват се бизнесмени ВЕЛИНГРАД....

Шампионът Адов стана...

  Вицесветовният шампион по силов трибой Борислав Адов тренира с двойно...

Пещерци вкупом помогнаха...

  Това е само една от няколкото щастливи развръзки за кратко...

298 ученици ще...

  В 14 села в общината няма училища ПАЗАРДЖИК. На сесията си...

Зам.-министър награди наша...

  СОФИЯ. На официална церемония в сряда зам.-министърът на културата Румен...

Телескопи на Атолука...

  Пещерски учен организира сбирката под звездното небе, а негов колега,...

«
»
 

Децата влязоха в обновеното училище “Любен Каравелов”

Четвъртък, 19 Април 2018 19:22

ПАЗАРДЖИК. Тази седмица официално бе прерязана лентата на обновената сграда на основното училище ОУ “Любен Каравелов”. Ремонтните дейности бяха извършени по проекта за обновяване и модернизиране на образователната инфраструктура в града.

На тържеството присъстваха кметът Тодор Попов, екипът от общинската администрация, допринесъл модернизацията да стане факт. Както и представители на фирмата, извършила подобренията.

Най-развълнувани обаче бяха школските възпитаници

Те посрещнаха гостите с празнична програма, включваща песни, стихчета и танци. С думи на признателност за „съвременната образователна среда” се обърна към кмета директорката Василка Димова.

-От днес нашите ученици вече могат да са горди и със самочувствие от факта, че се обучават при модерни и адекватни на времето, в което живеем, условия. Поемам ангажимент да се грижим ежедневно за това хубаво училище и да възпитаваме в него отговорни и знаещи граждани на Пазарджик.

Кметът Тодор Попов похвали децата за школски униформи, които те носят с радост. А те му обещаха „да пазят и съхраняват новото и модерно училище за следващите поколения”.

-С новата придобивка засвителстваме уважение към всички деца, които учат тук. Както и към

жителите на целия квартал „Запад”

за това, че са избрали децата им да са в тази красива сграда. Досега като че ли им бяхме малко длъжници, защото градската среда в самия квартал се подобри, но по отношение на училището имаше още какво да се желае. Радвам се, че последната инвестиция допринася за цялостната визия на този голям и хубав квартал. Благодаря на учениците и целия колектив от учебното заведение за проявеното търпение и искрено се надявам ученето и работата за тях вече да са по-приятни!

-Продължаваме с нашата последователна и ефективна политика по подобряването на учебната среда в града ни – подчерта кметът. – Това е много важно, защото, няма да се уморя да го повтарям, че средата възпитава. Не можем да учим деца на естетика и отношение към красивото в живота, а те да влизат в час в порутени и стари учебни стаи.

Виждам, че броят на учениците тук, е стабилен през годините.

Училището не е застрашено от катаклизми

Надявам се с подобренията още повече родители да го предпочетат.

Кметът благодари на фирмата, извършила ремонтните дейности. Става въпрос за „Инерком”, станала известна с желанието си да закупи ЧЕЗ. Както и на екипът на Общината, работил по проекта. На децата пожела:

-Гордейте се с новото си училище. Бъдете умни, взимайте умни решения всеки ден и слушайте учителите и родителите си, „защото те със сигурност ви мислят доброто”. Пожелавам ви също така да растете добри хора, защото добрите хора вършат добри дела. Да сте ми живи и здрави.

Ремонтните дейности в ОУ „Любен Каравелов” бяха извършени по проект „Обновяване и модернизиране на образователната инфраструктура в град Пазарджик - общежитие на СОУ "Георги Бенковски", ОУ "Любен Каравелов", СОУ "Димитър Гачев", СОУ "Д-р Петър Берон" и ОУ "Христо Ботев“. Стойността на инженеринга за сградата и дворното пространство на ОУ „Любен Каравелов” е 1 328 491,79 лв. с ДДС.

(Зн)
Времето

30.8°C

Пазарджик

Ясно
Влажност: 40%
Вятър: Източен / 7.4 kmh
Сряда

17°C/32°C
Четвъртък

17°C/31°C
Петък

17°C/31°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop