Понеделник, 18 Юни 2018Последни новини

Неби Бозов: Честит...

Скъпи съграждани, жители на общината! Поздравявам Ви най-сърдечно с днешния мюсюлмански...

Първолаци написаха първата...

ВЕЛИНГРАД. На 31 май малките ученици от първи „в” клас...

Областният съвет за...

    Под председателството на областния управител на Пазарджик Стефан Мирев се...

Отиде си д-р...

ПАЗАРДЖИК. След боледуване днес е починал д-р Емил Тричков, дългогодишен...

Тази вечер „Приятели”-те...

ПАЗАРДЖИК. Тази вечер, от 19 часа, любителите-актьори от Младежки театър...

Какво да правим...

Всяка година в края на лятото се разразяват гръмотевични бури...

Очаква се до...

във водата от водоизточниците „Легоринец” и „Суха лъка”. Водоподаването от...

Цял месец Бирен...

Бир Фест, Бир понг и различни банди забавляват между мачовете ПАЗАРДЖИК....

«
»

Ограничават авантата в Синя зона

Сряда, 23 Май 2018 18:46

 

ПАЗАРДЖИК. На сесията вчера заповед на кмета Тодор Попов за ограничаване на паркоместата в Синя зона разбуни духовете в пленарната зала.

Чавдар Чавдаров повдигна темата, като попита има ли право кметът Попов еднолично да издава заповед и какъв е мотивът за това.

Инж.Евтим Янев и Илия Джамбазов го подкрепиха с аргумента, че освен изпълнителна, има и законодателна власт. Те са категорични, че темата за ограничаване на паркоместата не е обсъждана в Общинския съвет.

Кметът Попов контрира: “Заповедта ми е законосъобразна и влиза в сила от издаването й. Защото цели да има повече ред в паркирането в града, а не хаос. Променям философията - повече дисциплина на водачите на автомобили. Причините са субективни - липса на човешки ресурс в администрацията и скромната техническа база - автомобили и други съоръжения. Фирмата, която вече управлява Синя зона, ще използва два чисто нови автомобила тип паяк. Досега от услугата Синя зона общината не печели достатъчно. Тук прибавям и паркингите, дейността на паяка. С изнасяне от общината на дейността по паркиране с 30 процента е увеличена вноската от събраната сума по договора с фирмата-изпълнителка. Всичко е още в началото. Ще видим как ще потръгнат нещата и ако не вървят, ще търсим друго решение, подчерта кметът Попов.

Той сподели и други промени, свързани с паркирането в центъра на града. Изрази недоволството си от това, че най-представителната част на Пазарджик е превърната в място за безплатно паркиране, което не е редно. Там автомобили на служители престояват от 8.30 до 17.30 часа - нещо като гаражи. Бул. “Княгиня Мария Луиза” вече е обособена зона за безплатно паркиране през цялото време. Лекари и попове, които имат талони за безплатно паркиране, могат да ги използват за посещение при болни или починали само за един час престой, след което са длъжни да пускат SMS, иначе ще бъдат санкционирани по общия ред. Аз лично съм си платил сумата за целогодишно паркиране, посочи кметът Попов и призова и други да го направят.

Стана ясно, че

сумата за паркиране в Синя зона няма да се увеличава

Както и това, че неправилното паркиране в събота и неделя ще се санкционира. Иначе изрядните шофьори свободно ще паркират безплатно в почивните дни.

Питащите за законността на кметската заповед не останаха удовлетворени, но документът вече е факт.

Пенка МИХАЙЛОВА
Времето

18.6°C

Пазарджик

Ясно
Влажност: 79%
Вятър: З-СЗ / 1.9 kmh
Четвъртък

-2°C/9°C
Петък

-1°C/11°C
Събота

1°C/10°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop