Сряда, 22 Август 2018

Последни новини

275 000 коли...

Всички, които имат задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ в Застрахователна компания...

Щангистът Ален си...

  ПЕЩЕРА. Шампионът по вдигане на тежести Ален Садарзански отскоро се...

Коктейл с кмета...

  Нима ще ядем хайвер от белуга албинос, шегуват се бизнесмени ВЕЛИНГРАД....

Шампионът Адов стана...

  Вицесветовният шампион по силов трибой Борислав Адов тренира с двойно...

Пещерци вкупом помогнаха...

  Това е само една от няколкото щастливи развръзки за кратко...

298 ученици ще...

  В 14 села в общината няма училища ПАЗАРДЖИК. На сесията си...

Зам.-министър награди наша...

  СОФИЯ. На официална церемония в сряда зам.-министърът на културата Румен...

Телескопи на Атолука...

  Пещерски учен организира сбирката под звездното небе, а негов колега,...

«
»
 

Ограничават авантата в Синя зона

Сряда, 23 Май 2018 18:46

 

ПАЗАРДЖИК. На сесията вчера заповед на кмета Тодор Попов за ограничаване на паркоместата в Синя зона разбуни духовете в пленарната зала.

Чавдар Чавдаров повдигна темата, като попита има ли право кметът Попов еднолично да издава заповед и какъв е мотивът за това.

Инж.Евтим Янев и Илия Джамбазов го подкрепиха с аргумента, че освен изпълнителна, има и законодателна власт. Те са категорични, че темата за ограничаване на паркоместата не е обсъждана в Общинския съвет.

Кметът Попов контрира: “Заповедта ми е законосъобразна и влиза в сила от издаването й. Защото цели да има повече ред в паркирането в града, а не хаос. Променям философията - повече дисциплина на водачите на автомобили. Причините са субективни - липса на човешки ресурс в администрацията и скромната техническа база - автомобили и други съоръжения. Фирмата, която вече управлява Синя зона, ще използва два чисто нови автомобила тип паяк. Досега от услугата Синя зона общината не печели достатъчно. Тук прибавям и паркингите, дейността на паяка. С изнасяне от общината на дейността по паркиране с 30 процента е увеличена вноската от събраната сума по договора с фирмата-изпълнителка. Всичко е още в началото. Ще видим как ще потръгнат нещата и ако не вървят, ще търсим друго решение, подчерта кметът Попов.

Той сподели и други промени, свързани с паркирането в центъра на града. Изрази недоволството си от това, че най-представителната част на Пазарджик е превърната в място за безплатно паркиране, което не е редно. Там автомобили на служители престояват от 8.30 до 17.30 часа - нещо като гаражи. Бул. “Княгиня Мария Луиза” вече е обособена зона за безплатно паркиране през цялото време. Лекари и попове, които имат талони за безплатно паркиране, могат да ги използват за посещение при болни или починали само за един час престой, след което са длъжни да пускат SMS, иначе ще бъдат санкционирани по общия ред. Аз лично съм си платил сумата за целогодишно паркиране, посочи кметът Попов и призова и други да го направят.

Стана ясно, че

сумата за паркиране в Синя зона няма да се увеличава

Както и това, че неправилното паркиране в събота и неделя ще се санкционира. Иначе изрядните шофьори свободно ще паркират безплатно в почивните дни.

Питащите за законността на кметската заповед не останаха удовлетворени, но документът вече е факт.

Пенка МИХАЙЛОВА
Времето

26.7°C

Пазарджик

Ясно
Влажност: 60%
Вятър: Западен / 3.2 kmh
Четвъртък

17°C/31°C
Петък

17°C/31°C
Събота

18°C/32°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop