Вторник, 17 Юли 2018

Последни новини

Омбудсманът Мая Манолова...

ПАЗАРДЖИК. Днес, по покана на Българската асоциация за лица с...

Грамота и парична...

ПАЗАРДЖИК. Грамота и парична премия от 1000 лева връчи днес...

В Градската градина...

ПАЗАРДЖИК. Паметникът на военните кореспонденти ще бъде изграден в Градската...

Още три скулптури...

  ПАЗАРДЖИК. Продължаваме традицията да благоустрояваме пространството по Канала, който е...

Отличиха най-добрите свирачи...

  РАВНОГОР. На 14 и 15 юли в местността Свети Илия...

Отбелязваме 181 години...

  Община Пазарджик организира поднасяне на цветя и венци на паметника...

“Шампион” с най-много...

  РУСЕ. Най-много отличия на държавното първенство по триатлон спринтова дистанция...

Пълен комплект медали...

  РУСЕ. Триатлонците на спортен клуб „Палашев” спечелиха пълен комплект медали...

«
»
 

С куп награди от фестивала “Златен помпон” се върнаха мажоретките от “Мега”

Понеделник, 18 Юни 2018 16:21

 

 

АЛБЕНА. За 13-та поредна година Мажоретен състав “МЕГА” - Пазарджик с ръководител и хореограф Петрунка Стойчева-Маргинова участва във фестивала „Златен помпон” . Той се проведе между 15 и 17 юни в Албена. Нашите мажоретки се изявяваха в три стила, две възрастови групи и две категории - батон и помпони, големи групи и соло.

В надпреварата премериха сили над 20 клуба от страната, както и от Черна гора, Сърбия и Македония. Журито, част от което бе и г-жа Маргинова, се сменяше на всеки стил и категория, което допринесе за по-безпристрастните и точни оценки на изпълненията на участниците.

Момичетата от „Мега” се класираха на второ място в големите групи - батон - /сеньори/- композиция на сцена и 100 м Дефиле. Трети са с помпони /сеньори/-мажоретен танц-свободен стил.

Соловото изпълнение на Евгения Неделчева с батон й донесе трето място. Тя спечели и приз най-атрактивна мажоретка във възрастовата си група (джуниър).

Не липсваха и специални награди за участничките от нашия град и ръководителката им. За дългогодишното участие във фестивала с мажоретните състави „ПИК”, „Хаос-ПИК”, „ Бейби” и „МЕГА” Петрунка Стойчева-Маргинова получи диплом и купа. Отличието за оригинални костюми (диплом и купа) също бе присъдено на местните момичета.

- От 8 години сама изработвам проектите и шия костюмите заради липса на средстваи - не крие г-жа Маргинова. - За мен това е поредното признание и в тази сфера, за което съм истински щастлива.

Всичко това нямаше да се случи, ако не беше подкрепата на Община Пазарджик и кмета Тодор Попов . Той осигури средствата за пътуването ни до Албена и направи възможно това наше участие. От мое име, от името на родителите и на момичетата поднасям сърдечни благодарности! Направихте отново много деца щастливи, подарихте им незабравими емоции и преживявания, накарахте много хора да чуят не един път името на града ни!

(Зн)

 
Времето

25.2°C

Пазарджик

Незначителна Облачност
Влажност: 59%
Вятър: З-СЗ / 4.8 kmh
Сряда

19°C/28°C
Четвъртък

19°C/27°C
Петък

19°C/30°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop