Вторник, 17 Юли 2018

Последни новини

Омбудсманът Мая Манолова...

ПАЗАРДЖИК. Днес, по покана на Българската асоциация за лица с...

Грамота и парична...

ПАЗАРДЖИК. Грамота и парична премия от 1000 лева връчи днес...

В Градската градина...

ПАЗАРДЖИК. Паметникът на военните кореспонденти ще бъде изграден в Градската...

Още три скулптури...

  ПАЗАРДЖИК. Продължаваме традицията да благоустрояваме пространството по Канала, който е...

Отличиха най-добрите свирачи...

  РАВНОГОР. На 14 и 15 юли в местността Свети Илия...

Отбелязваме 181 години...

  Община Пазарджик организира поднасяне на цветя и венци на паметника...

“Шампион” с най-много...

  РУСЕ. Най-много отличия на държавното първенство по триатлон спринтова дистанция...

Пълен комплект медали...

  РУСЕ. Триатлонците на спортен клуб „Палашев” спечелиха пълен комплект медали...

«
»
 

Почетното отличие на МВР “За доблест и заслуги” за комисар Иван Панайотов

Вторник, 10 Юли 2018 16:23

 

ПАЗАРДЖИК. На тържествена церемония тази седмица директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов връчи почетното отличие на МВР „За доблест и заслуги“ - ІІІ степен на комисар Иван Панайотов. Той оглавява регионалната противопожарна дирекция.

Наградата, разписана със заповед на министъра на вътрешните работи, е голямо признание, дава се на малцина. Огнеборец номер едно в нашата област я получи за изключителния си принос в ефективната работа на службата, която от години ръководи. Показателен бе и фактът, че главен комисар Николов пристигна специално за церемонията в Пазарджик.

Иван Панайотов е роден на 7 август 1959-а в Панагюрище. Завършил е Висшата специална школа на МВР "Георги Димитров" с профил "Противопожарна охрана". Преминал е през всички изпълнителски и ръководни нива в структурите на Областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението” в Панагюрище и Пазарджик. Бил е началник на Районната противопожарна служба в областния град, а

от 2000-а е началник на Областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението”

- Пазарджик, което от няколко години е регионална дирекция.

Женен е и има една дъщеря.

За професионализма и постиженията в работата си комисар Панайотов е награждаван многократно с различни награди от ръководството на МВР, на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, на областната и общинските администрации.

Почитан е от колегите си и харесван от гражданите. Помогнал е на страшно много хора и то в едни от най-тежките моменти от живота им. Получавал е хиляди благодарности. Чувал е топли думи както от публични лица, така и от обикновени мъже, жени и деца - познати и непознати.

Често местните противопожарни служби действат съвместно с други институции. Ето какво разказаха за комисар Панайотов пред „Знаме” двама души, които от години работят в тясно сътрудничество с него:

Стефан Мирев - областен управител:

- Каквото и да кажем за комисар Иван Панайотов, ще бъде малко, защото той е съвкупност от качества и възможности, опит и професионализъм, еднакво добър и полезен като ръководител и като експерт на терен - в пожара, в наводнението, в двуметровите преспи, във всяка кризисна ситуация в нашата област. Комисар Панайотов е истински пример за своите колеги, за всички, които искат да бъдат успешни лидери в професията си.

Като областен управител и председател на Щаба за защита при бедствия, имам привилегията да разчитам на неговия богат професионален опит, експертиза, способност за вземане на решения и поемане на отговорност, особено в кризисни ситуации.

Поздравявам комисар Панайотов за Почетното отличие на МВР „За доблест и заслуги“ - ІІІ степен и най-сърдечно му пожелавам здраве и нови успехи.

Старши комисар Йордан Рогачев - директор на Областната дирекция на МВР:

- С комисар Иван Панайотов се познаваме отдавна, той е изключителен професионалист в областта на противопожарната дейност и пожарогасенето. Прекрасен колега, на когото винаги може да се разчита при нужда, човек с безспорен авторитет сред хората в областта и ръководството на Главната дирекция на пожарната в столицата.

Никога не оставя подчинените си сами да разрешават сложни ситуации при възникнали големи пожари, бедствия или аварии, винаги е на първа линия заедно с тях.

Строг, взискателен, но и човечен, винаги готов да помогне на служител, имащ нужда от подкрепа не само в професионален, но и в личен план".

На официалната церемония, на която комисар Панайотов получи високото отличие, бяха наградени и 25 служители на регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Пазарджик.

Мария ДЪБОВА
Времето

25.3°C

Пазарджик

Значителна Облачност
Влажност: 59%
Вятър: С-З / 4.8 kmh
Сряда

19°C/29°C
Четвъртък

19°C/27°C
Петък

19°C/30°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop