Вторник, 18 Декември 2018

Времето

2.6°C

Пазарджик

Леден Дъжд
Влажност: 79%
Вятър: С-З / 11.1 kmh
Сряда

-4°C/4°C
Четвъртък

-3°C/3°C
Петък

-2°C/6°C
Събота

2°C/11°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop

Най-новото

Учители: Коледни бонуси от 2400 лева си дават директорките ни!

Учители: Коледни бонуси...

Няма да коментираме цифри, защото не са окончателни, отвръщат от...

Кметът поздрави абсолютния балкански шампион по културизъм

Кметът поздрави абсолютния...

ПАЗАРДЖИК. Парична премия за спортните си постижения получи Ангел Данчев...

Нури от “Фермата” бе гост на кмета Неби Бозов

Нури от “Фермата”...

СЪРНИЦА. Днес Нури Семерджиев бе гост на кмета на най-младата...

Изгоря суши бар

Изгоря суши бар

ПАЗАРДЖИК. На осем сигнала са реагирали огнеборците в областта през...

Мая Павлова от екипа на филма “Тихия ангел”: Душата на Дядо Добри беше проводник между света на хората и този на ангелите

Мая Павлова от...

  Музиканти от „Ку-ку бенд” ще свирят на премиерата в НДК Дойде...

Михаела Златанова със сребро и бронз от Кипър

Михаела Златанова със...

  НИКОЗИЯ. С два медала - сребърен и бронзов, се поздрави...

Отчитането на тока по празниците – по редовния график

Отчитането на тока...

Във връзка с предстоящите коледни и новогодишни празници „Електроразпределение Юг“...

Д-р Красимира Чачова-Ранчева е новият управител на МБАЛ “Уни Хоспитал"

Д-р Красимира Чачова-Ранчева...

ПАНАГЮРИЩЕ. Д-р Красимира Чачова-Ранчева бе избрана за управител на болницата...

Детската площадка на улица “Димитър Греков” и “Антим 1”  ще бъде завършена до март

Детската площадка на...

  ПАЗАРДЖИК. Детската площадка на улица ''Димитър Греков'' и ''Антим 1''...

Мажоретките се върнаха с награди от Банско

Мажоретките се върнаха...

С награди от международния фестивал на изкуствата „Утринна звезда” се...

«
»


Почетното отличие на МВР “За доблест и заслуги” за комисар Иван Панайотов

Вторник, 10 Юли 2018 16:23

 

ПАЗАРДЖИК. На тържествена церемония тази седмица директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов връчи почетното отличие на МВР „За доблест и заслуги“ - ІІІ степен на комисар Иван Панайотов. Той оглавява регионалната противопожарна дирекция.

Наградата, разписана със заповед на министъра на вътрешните работи, е голямо признание, дава се на малцина. Огнеборец номер едно в нашата област я получи за изключителния си принос в ефективната работа на службата, която от години ръководи. Показателен бе и фактът, че главен комисар Николов пристигна специално за церемонията в Пазарджик.

Иван Панайотов е роден на 7 август 1959-а в Панагюрище. Завършил е Висшата специална школа на МВР "Георги Димитров" с профил "Противопожарна охрана". Преминал е през всички изпълнителски и ръководни нива в структурите на Областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението” в Панагюрище и Пазарджик. Бил е началник на Районната противопожарна служба в областния град, а

от 2000-а е началник на Областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението”

- Пазарджик, което от няколко години е регионална дирекция.

Женен е и има една дъщеря.

За професионализма и постиженията в работата си комисар Панайотов е награждаван многократно с различни награди от ръководството на МВР, на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, на областната и общинските администрации.

Почитан е от колегите си и харесван от гражданите. Помогнал е на страшно много хора и то в едни от най-тежките моменти от живота им. Получавал е хиляди благодарности. Чувал е топли думи както от публични лица, така и от обикновени мъже, жени и деца - познати и непознати.

Често местните противопожарни служби действат съвместно с други институции. Ето какво разказаха за комисар Панайотов пред „Знаме” двама души, които от години работят в тясно сътрудничество с него:

Стефан Мирев - областен управител:

- Каквото и да кажем за комисар Иван Панайотов, ще бъде малко, защото той е съвкупност от качества и възможности, опит и професионализъм, еднакво добър и полезен като ръководител и като експерт на терен - в пожара, в наводнението, в двуметровите преспи, във всяка кризисна ситуация в нашата област. Комисар Панайотов е истински пример за своите колеги, за всички, които искат да бъдат успешни лидери в професията си.

Като областен управител и председател на Щаба за защита при бедствия, имам привилегията да разчитам на неговия богат професионален опит, експертиза, способност за вземане на решения и поемане на отговорност, особено в кризисни ситуации.

Поздравявам комисар Панайотов за Почетното отличие на МВР „За доблест и заслуги“ - ІІІ степен и най-сърдечно му пожелавам здраве и нови успехи.

Старши комисар Йордан Рогачев - директор на Областната дирекция на МВР:

- С комисар Иван Панайотов се познаваме отдавна, той е изключителен професионалист в областта на противопожарната дейност и пожарогасенето. Прекрасен колега, на когото винаги може да се разчита при нужда, човек с безспорен авторитет сред хората в областта и ръководството на Главната дирекция на пожарната в столицата.

Никога не оставя подчинените си сами да разрешават сложни ситуации при възникнали големи пожари, бедствия или аварии, винаги е на първа линия заедно с тях.

Строг, взискателен, но и човечен, винаги готов да помогне на служител, имащ нужда от подкрепа не само в професионален, но и в личен план".

На официалната церемония, на която комисар Панайотов получи високото отличие, бяха наградени и 25 служители на регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Пазарджик.

Мария ДЪБОВА