Вторник, 21 Август 2018

Последни новини

275 000 коли...

Всички, които имат задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ в Застрахователна компания...

Щангистът Ален си...

  ПЕЩЕРА. Шампионът по вдигане на тежести Ален Садарзански отскоро се...

Коктейл с кмета...

  Нима ще ядем хайвер от белуга албинос, шегуват се бизнесмени ВЕЛИНГРАД....

Шампионът Адов стана...

  Вицесветовният шампион по силов трибой Борислав Адов тренира с двойно...

Пещерци вкупом помогнаха...

  Това е само една от няколкото щастливи развръзки за кратко...

298 ученици ще...

  В 14 села в общината няма училища ПАЗАРДЖИК. На сесията си...

Зам.-министър награди наша...

  СОФИЯ. На официална церемония в сряда зам.-министърът на културата Румен...

Телескопи на Атолука...

  Пещерски учен организира сбирката под звездното небе, а негов колега,...

«
»
 

Морски награди за гласовитите деца от Vocal Academy

Вторник, 24 Юли 2018 15:01

ПАЗАРДЖИК. Успешно лято отчитат възпитаници на Vocal Academy към Младежкия дом в нашия град. Вокалната академия наследи клуба за млади изпълнители на популярни песни „Естрада”. Клубът промени името си, но не и своя състав. Сийка Вълчева продължава да е вокалната педагожка.

През последните няколко седмици гласовитите й деца печелят разнообразни и заслужени отличия от различни форуми на морето. Сред тях е международният фестивал на изкуствата „Трикси”, провел се в Албена. Всички нашенчета са се състезавали в раздел „Поп, рок, джаз”.

Въпреки крехката си възраст, 5-годишният

Димитър Котрабаков се върна с четвърта награда и звездичка от журито. Според много зрители и експерти, именно негово е било най-атрактивното изпълнение на песента "Миши късмет".

Силно се е представила и Йоана Палешникова. С песента "Осъдени души" тя е успяла да завоюва първо място, макар останалите претенденти също да са били на ниво. Имало е добре подготвени

пеещи деца от Румъния, Беларус,

България и други държави.

С изящество, нежност и красота Йоана Коцева е изпяла и двете си песни - "Копнеж" и "Who’s loving you". Присъдено й е второто място.

Младият местен дует „Sweet Angels” („Сладки ангели”) на Йоана Палешникова и Йоана Коцева пък е завършил на трета позиция. Колоритно и с много настроение, двете момичета са показали своите интерпретации на песните „Катерино моме” и „Тинтарела”.

- Конкуренцията във всяка група бе невероятно силна

- гласи равносметката на вокалната педагожка Сийка Вълчева. - Повечето участници излизаха на сцената и се представяха наистина професионално. Журито бе международно - с представители на България, Турция, Румъния, Беларус, Украйна. Председател бе професор от Музикалната академия в София. Поздравявам от сърце за таланта и перфектните изпълнения моите възпитаници.

Следващото място, на което те е трябвало да се доказват, е бил популярният бургаски конкурс „Сезони” и

звездното му жури в състав Тони Димитрова (председателка),

Стефан Диомов. Мирослав Станчев. Стефан Петров. Владимир Спасов. Рафи. Този път Йоана Палешникова е завършила трета, но г-жа Вълчева и останалите във Vocal Academy са изключително доволни от нейната изява.

Трета стана и Невена Кирева, която изпълни „Повей, ветре” и „Darnie dance” и се открои сред 30-те участници във възрастовата си група. Трети са също така деутът „Sweet Angels” (Невена Кирева и Йоана Палешникова), както и дуетът на Здравка Дунгарова и Нина Кръстева, който изпълни „На брега” и „Little Me” при най-големите.

В свободното си време възпитаниците на Vocal Academny са успели да стигнат до красивите плажове по родното Черноморие. Забавлявали са се много и с останалите участници в конкурсите, спечелили са много нови приятели.

- Гордея се с всичките си деца - не пести похвали вокалната им педагожка. Борбени са и влизат в битките с достойнство!

Следващото участие на Vocal Academy бе на Деветия международен фестивал за млади изпълнители - песен и танц „Дъга над Клептуза”. Там Йоана Палешникова и Йоана Коцева станаха трети – всяка в своята възрастова група, а дуетът им “Sweet Angels” би класиран но второ място.

В състава на журито са били Етиен Леви, Мими Иванова и Хайгашот Агасян. Двете момичета са получили много похвали от тях:

-Казаха че пеят прекрасно, че  интерпретират песните по свой си начин – радва се г-жа Вълчева. - Завършиха с това, че в пазарджишката Vocal Academy израстват много интересни изпълнители, които придобиват прекрасни умения. Какво по- хубаво от това да чуеш подобни думи от обичани от всички доайени на българската поп музика.

-А  Йоана Палешникова действително изпълни „Осъдени души” с много чувство и отношение към текста – казва ръководителката. - „Undo” на Йоана Коцева пък бе поднесена нежно и ефирно. При дуетното изпълнение се получи добър синхрон между гласовете и сценичното поведение на момичетата.

Мила ТОДОРОВА

 
Времето

18.3°C

Пазарджик

Ясно
Влажност: 79%
Вятър: З-СЗ / 7.4 kmh
Сряда

17°C/32°C
Четвъртък

17°C/31°C
Петък

17°C/31°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop