Събота, 19 Януари 2019

Времето

1.1°C

Пазарджик

Значителна Облачност
Влажност: 74%
Вятър: Северен / 1.9 kmh
Неделя

1°C/7°C
Понеделник

3°C/10°C
Вторник

4°C/6°C
Сряда

3°C/9°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop

Най-новото

Церовските дервиши с отличия

Церовските дервиши с...

СИМИТЛИ. С приз “Най-добре представила се гост-група” - второ място,...

Преди 141 години пещерци посрещат освободителите

Преди 141 години...

Утре, 19 януари, жителите на града ще отбележат 141-та годишнина...

Радиловци почетоха героите и Освобождението

Радиловци почетоха героите...

Днес от 10.30 часа при войнишкия паметник край параклиса “Св.Атанасий”...

Изпълнението на 23 проекта променя облика на родопския град

Изпълнението на 23...

ПЕЩЕРА. Одобрени и осъществени проекти по различни програми повишават през...

„Даване име на дете” във Велинград

„Даване име на...

Кметът връчва наградите за Най-добър акушер-гинеколог на България и на...

Ръководството на община Панагюрище ще ориса първото бебе за 2019-а

Ръководството на община...

В Деня на родилната помощ - 21 януари, по традиция...

Ники Учиков: Адмирации! Но да не се псуваме!

Ники Учиков: Адмирации!...

Ето и мнението на друг пазарджишки волейболист, част от отбора...

Стоян Самунев: За такава публика всеки отбор мечтае!

Стоян Самунев: За...

Какво казва за спечелената Купа на България от волейболния „Хебър”...

Грипна ваканция до сряда включително

Грипна ваканция до...

Грипна ваканция бе обявена до 23 януари, сряда, включително. Такова...

Изгоря къща

Изгоря къща

В нощта срещу 16 януари, в 00:39 часа, в Оперативен...

«
»

 

Езикова школа “Дрийми” навърши 10 години

Петък, 14 Септември 2018 13:01

ПАЗАРДЖИК. Езикова школа по английски език „Дрийми” стана на 10 години. Празничното настроение от рождения ден допълни радостта на 35 възпитаници на школата от получаването на сертификатите. Те им бяха връчени в сградата на школата на бул. „Иван Шишман” след положените изпити по английски език на Cambridge. Истински „шампион” е Станислав Вълчев, който се сдоби със сертификат С1, осигурил му прием в Американския колеж в столицата. Станислав е завършил седми клас, но показва ниво на владеене на английския език, което се очаква от квалифициран професионалист или студент в бакалавърска програма. От 190 възможни точки той има 184. Мария Иванова също демонстрира завидни познания със 180 точки, а с топ резултати са и Ивана Баждарова, и Щиляна Кирилова, които имат отличен успех и в немския, защото са във фьордер-клас на ЕГ „Бертолт Брехт”. При по-малките с най-високи постижения са Кристиян Павлов, Елизабет Пиримова, Любомира Кацарова, Симеон Начев и Виктория Пенева.

Всички курсисти получиха чадъри и тетрадки с бранда на школа „Дрийми”, както и ваучери на различна стойност, осигурени от магазина на Office 1 Superstore в Пазарджик. Градусът на настроението бе приповдигнат от музикалното изпълнение на Кристиян, който има и десетки награди от певчески конкурси…

Школа по английски език „Дрийми” е основана от Анна Герова преди 10 години. Младата преподавателка съчетава „сериозното” обучение с играта, което е усвоила от САЩ – тя самата е учила в George Washington School в Ню Йорк и в La Guardia College в световния мегаполис, освен в ЕГ „Бертолт Брехт” , в ПУ „Пайсий Хилендарски” и в НБУ. Анна Герова съчетава в работата си традиционните европейски и иновативните американски методи на обучение. Директор на школата е Мариана Герова, която е основоположник на обучението по английски като основен език в ЕГ „Бертолт Брехт”, където е главен учител. Мариана Герова има над 15 специализации във Великобритания, два пъти е стипендиант на Българо-американската комисия за образователен обмен „Фулбрайт” и съответно преподавател по английски език и литература за по две години в гимназиите White Plains и Vanguard в Ню Йорк.
„Стараем се да работим нестандартно, казва г-жа Герова. Да бъдем новатори. В една стая, колкото и хомогенен да е класът, има деца на различно ниво, и с всяко от тях работя индивидуално, за да отговоря на потребностите му, колкото и трудно да е това в рамките на 60 минути. Но успявам. Стремежът ни в обучението е не само да предлагаме поддържащо ниво на децата за училище, но и да ги караме да повишат това ниво и да преминат в следващо. Ако видим, че детето има амбиция и потенциал, се стремим да го накараме да учи повече, вместо да усвоява само това, което ще му е в помощ в училище. Вече втора година в школата правим индивидуално обучение, особено на деца, които имат трудности в училище, по материала от учебника. И продължаваме, защото децата постигнаха много добри резултати и ефектът е налице”, допълва директорката.

Практиката показва, че децата, които си вдигат успеха, обичайно минават на друго ниво в школата.

Повече - на сайта www.dreamy.bg. 

Тодор ГРОЗДЕВ