Вторник, 18 Декември 2018

Времето

2.3°C

Пазарджик

Облачно
Влажност: 50%
Вятър: З-СЗ / 0 kmh
Сряда

-4°C/4°C
Четвъртък

-3°C/3°C
Петък

-2°C/6°C
Събота

2°C/11°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop

Най-новото

Учители: Коледни бонуси от 2400 лева си дават директорките ни!

Учители: Коледни бонуси...

Няма да коментираме цифри, защото не са окончателни, отвръщат от...

Кметът поздрави абсолютния балкански шампион по културизъм

Кметът поздрави абсолютния...

ПАЗАРДЖИК. Парична премия за спортните си постижения получи Ангел Данчев...

Нури от “Фермата” бе гост на кмета Неби Бозов

Нури от “Фермата”...

СЪРНИЦА. Днес Нури Семерджиев бе гост на кмета на най-младата...

Изгоря суши бар

Изгоря суши бар

ПАЗАРДЖИК. На осем сигнала са реагирали огнеборците в областта през...

Мая Павлова от екипа на филма “Тихия ангел”: Душата на Дядо Добри беше проводник между света на хората и този на ангелите

Мая Павлова от...

  Музиканти от „Ку-ку бенд” ще свирят на премиерата в НДК Дойде...

Михаела Златанова със сребро и бронз от Кипър

Михаела Златанова със...

  НИКОЗИЯ. С два медала - сребърен и бронзов, се поздрави...

Отчитането на тока по празниците – по редовния график

Отчитането на тока...

Във връзка с предстоящите коледни и новогодишни празници „Електроразпределение Юг“...

Д-р Красимира Чачова-Ранчева е новият управител на МБАЛ “Уни Хоспитал"

Д-р Красимира Чачова-Ранчева...

ПАНАГЮРИЩЕ. Д-р Красимира Чачова-Ранчева бе избрана за управител на болницата...

Детската площадка на улица “Димитър Греков” и “Антим 1”  ще бъде завършена до март

Детската площадка на...

  ПАЗАРДЖИК. Детската площадка на улица ''Димитър Греков'' и ''Антим 1''...

Мажоретките се върнаха с награди от Банско

Мажоретките се върнаха...

С награди от международния фестивал на изкуствата „Утринна звезда” се...

«
»


Езикова школа “Дрийми” навърши 10 години

Петък, 14 Септември 2018 13:01

ПАЗАРДЖИК. Езикова школа по английски език „Дрийми” стана на 10 години. Празничното настроение от рождения ден допълни радостта на 35 възпитаници на школата от получаването на сертификатите. Те им бяха връчени в сградата на школата на бул. „Иван Шишман” след положените изпити по английски език на Cambridge. Истински „шампион” е Станислав Вълчев, който се сдоби със сертификат С1, осигурил му прием в Американския колеж в столицата. Станислав е завършил седми клас, но показва ниво на владеене на английския език, което се очаква от квалифициран професионалист или студент в бакалавърска програма. От 190 възможни точки той има 184. Мария Иванова също демонстрира завидни познания със 180 точки, а с топ резултати са и Ивана Баждарова, и Щиляна Кирилова, които имат отличен успех и в немския, защото са във фьордер-клас на ЕГ „Бертолт Брехт”. При по-малките с най-високи постижения са Кристиян Павлов, Елизабет Пиримова, Любомира Кацарова, Симеон Начев и Виктория Пенева.

Всички курсисти получиха чадъри и тетрадки с бранда на школа „Дрийми”, както и ваучери на различна стойност, осигурени от магазина на Office 1 Superstore в Пазарджик. Градусът на настроението бе приповдигнат от музикалното изпълнение на Кристиян, който има и десетки награди от певчески конкурси…

Школа по английски език „Дрийми” е основана от Анна Герова преди 10 години. Младата преподавателка съчетава „сериозното” обучение с играта, което е усвоила от САЩ – тя самата е учила в George Washington School в Ню Йорк и в La Guardia College в световния мегаполис, освен в ЕГ „Бертолт Брехт” , в ПУ „Пайсий Хилендарски” и в НБУ. Анна Герова съчетава в работата си традиционните европейски и иновативните американски методи на обучение. Директор на школата е Мариана Герова, която е основоположник на обучението по английски като основен език в ЕГ „Бертолт Брехт”, където е главен учител. Мариана Герова има над 15 специализации във Великобритания, два пъти е стипендиант на Българо-американската комисия за образователен обмен „Фулбрайт” и съответно преподавател по английски език и литература за по две години в гимназиите White Plains и Vanguard в Ню Йорк.
„Стараем се да работим нестандартно, казва г-жа Герова. Да бъдем новатори. В една стая, колкото и хомогенен да е класът, има деца на различно ниво, и с всяко от тях работя индивидуално, за да отговоря на потребностите му, колкото и трудно да е това в рамките на 60 минути. Но успявам. Стремежът ни в обучението е не само да предлагаме поддържащо ниво на децата за училище, но и да ги караме да повишат това ниво и да преминат в следващо. Ако видим, че детето има амбиция и потенциал, се стремим да го накараме да учи повече, вместо да усвоява само това, което ще му е в помощ в училище. Вече втора година в школата правим индивидуално обучение, особено на деца, които имат трудности в училище, по материала от учебника. И продължаваме, защото децата постигнаха много добри резултати и ефектът е налице”, допълва директорката.

Практиката показва, че децата, които си вдигат успеха, обичайно минават на друго ниво в школата.

Повече - на сайта www.dreamy.bg. 

Тодор ГРОЗДЕВ