Сряда, 14 Ноември 2018

Времето

12.2°C

Пазарджик

Незначителна Облачност
Влажност: 4%
Вятър: Западен / 0 kmh
Четвъртък

2°C/12°C
Петък

-1°C/9°C
Събота

-2°C/7°C
Неделя

-1°C/7°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop

Най-новото

Ученици с наркотици изловени от полицията

Ученици с наркотици...

Двама младежи на 16 и 18 години влязоха в Детската...

Двама иманяри отиват на съд и за патрони

Двама иманяри отиват...

Двама мъже отиват на съд за незаконно притежаване на културно–исторически...

Ден на отворените врати в Административния съд е утрешният

Ден на отворените...

Утре, четвъртък, е Ден на отворените врати в Административния съд...

Плувкините на “Каменград” пак се окичиха с медали

Плувкините на “Каменград”...

БУРГАС. Плувен клуб „Каменград” продължи с отличното си представяне и...

СПИСЪК ПРЕМАХНАТИ  УЧАСТЪЦИ „СИНЯ ЗОНА “

СПИСЪК ПРЕМАХНАТИ ...

№ Участъци “синя зона“, паркинг Брой паркоместа В т. ч. за хора с...

Шест местни училища - в дискусия за толерантността

Шест местни училища...

ПАЗАРДЖИК. По повод Световния ден на толерантността - 16 ноември,...

Шампионска титла за бадминтонистките на “Георги Бенковски”

Шампионска титла за...

ХАСКОВО. Бадминтонистките на пазарджишкия клуб „Георги Бенковски” по категоричен начин...

Приемат номинации за 10-те най-добри спортисти за 2018 г.

Приемат номинации за...

 Община Пазарджик стартира ежегодната процедура за  номинирането на 10-те най-добри...

Данъците на старите автомобили ще се увеличат с най-много 7-8 лева

Данъците на старите...

Община Пазарджик ще предложи изменение и допълнение на Наредбата за...

Паркоместата в “Синя зона” намаляват с 535

Паркоместата в “Синя...

ПАЗАРДЖИК. В изпълнение на Решение 94 от 28.06.2018-а на Общинския...

«
»
Езикова школа “Дрийми” навърши 10 години

Петък, 14 Септември 2018 13:01

ПАЗАРДЖИК. Езикова школа по английски език „Дрийми” стана на 10 години. Празничното настроение от рождения ден допълни радостта на 35 възпитаници на школата от получаването на сертификатите. Те им бяха връчени в сградата на школата на бул. „Иван Шишман” след положените изпити по английски език на Cambridge. Истински „шампион” е Станислав Вълчев, който се сдоби със сертификат С1, осигурил му прием в Американския колеж в столицата. Станислав е завършил седми клас, но показва ниво на владеене на английския език, което се очаква от квалифициран професионалист или студент в бакалавърска програма. От 190 възможни точки той има 184. Мария Иванова също демонстрира завидни познания със 180 точки, а с топ резултати са и Ивана Баждарова, и Щиляна Кирилова, които имат отличен успех и в немския, защото са във фьордер-клас на ЕГ „Бертолт Брехт”. При по-малките с най-високи постижения са Кристиян Павлов, Елизабет Пиримова, Любомира Кацарова, Симеон Начев и Виктория Пенева.

Всички курсисти получиха чадъри и тетрадки с бранда на школа „Дрийми”, както и ваучери на различна стойност, осигурени от магазина на Office 1 Superstore в Пазарджик. Градусът на настроението бе приповдигнат от музикалното изпълнение на Кристиян, който има и десетки награди от певчески конкурси…

Школа по английски език „Дрийми” е основана от Анна Герова преди 10 години. Младата преподавателка съчетава „сериозното” обучение с играта, което е усвоила от САЩ – тя самата е учила в George Washington School в Ню Йорк и в La Guardia College в световния мегаполис, освен в ЕГ „Бертолт Брехт” , в ПУ „Пайсий Хилендарски” и в НБУ. Анна Герова съчетава в работата си традиционните европейски и иновативните американски методи на обучение. Директор на школата е Мариана Герова, която е основоположник на обучението по английски като основен език в ЕГ „Бертолт Брехт”, където е главен учител. Мариана Герова има над 15 специализации във Великобритания, два пъти е стипендиант на Българо-американската комисия за образователен обмен „Фулбрайт” и съответно преподавател по английски език и литература за по две години в гимназиите White Plains и Vanguard в Ню Йорк.
„Стараем се да работим нестандартно, казва г-жа Герова. Да бъдем новатори. В една стая, колкото и хомогенен да е класът, има деца на различно ниво, и с всяко от тях работя индивидуално, за да отговоря на потребностите му, колкото и трудно да е това в рамките на 60 минути. Но успявам. Стремежът ни в обучението е не само да предлагаме поддържащо ниво на децата за училище, но и да ги караме да повишат това ниво и да преминат в следващо. Ако видим, че детето има амбиция и потенциал, се стремим да го накараме да учи повече, вместо да усвоява само това, което ще му е в помощ в училище. Вече втора година в школата правим индивидуално обучение, особено на деца, които имат трудности в училище, по материала от учебника. И продължаваме, защото децата постигнаха много добри резултати и ефектът е налице”, допълва директорката.

Практиката показва, че децата, които си вдигат успеха, обичайно минават на друго ниво в школата.

Повече - на сайта www.dreamy.bg. 

Тодор ГРОЗДЕВ