Събота, 26 Май 2018

Последни новини

Алекс чака полуфинала...

  В еуфорично настроение чака полуфинала в „Гласът на България” Александър...

Любов от Атина...

  Първа награда в национален конкурс за литература спечели землячката ни...

Ръководството на ПГПТ...

Нека уважаваме , пазим и обогатяваме нашето най голямо богатство...

Ограничават авантата в...

  ПАЗАРДЖИК. На сесията вчера заповед на кмета Тодор Попов за...

Динка Танчева: Носете...

Честит 24 май - Ден на българската просвета и култура...

24 май -...

  ПАЗАРДЖИК. Днес училищата в областта грейват в усмивките на своите...

Данчев е абсолютен...

  ТУРНУ СЕВЕРИН. Пазарджишкият атлет Ангел Данчев спечели купата за абсолютен...

Ангел Малинов: Нека...

Уважаеми учители и ученици, скъпи будители на българщината! Да ни е...

«
»

 

Смъртоносен надлез остана в историята

Четвъртък, 17 Май 2018 16:08

Официалното откриване на жп надлеза между Лозен и Ковачево стана на вчерашния голям църковен празник Възнесение Христово (Спасовден).

Лентата бе прерязана в град Стамболийски, а ножиците хванаха представители на ДП „НКЖИ”, Министерството на транспорта, кметовете на Септември Марин Рачев и на Стамболийски Георги Мараджиев, дирекционният шеф на фирма "Щрабаг" в качеството на главен изпълнител на обектите, строителния надзор и зам.-областният управител на Пловдив Евелина Апостолова.

В приветствието си след отслужване на водосвета и отрязването на лентата, кметът Марин Рачев благодари първо на общинските съветници от Септември за проявената от тях далновидност и припомни, че друг важен момент е, че освен надлеза се рехабилитираха и две улици в село Ковачево, които се явяват част от общия проект.

Надлез Ковачево беше от голяма местна потребност, като искането за неговата направа датира още от 2007 г. от тогавашния кмет Томи Стойчев.

На мястото на надлеза имаше жп прелез, който е отнел множество човешки животи през годините назад, а последният случай датира от 4-ти март, миналата година. Така че откриването на Спасовден има и символичен смисъл.

Новата придобивка е част от новоизградените общо 4 надлеза по цялата дължина на участъка Септември – Пловдив, финансирани безвъзмездно от Кохезионния фонд на ЕС и с бюджетни средства от държавата.

Другите три са в село Три водици, град Стамболийски и село Златитрап (гара Тодор Каблешков).

„За в бъдеще в намеренията на нашия екип влиза настояването за изграждане и на друг надлез по новата жп отсечка, която в момента е на етап проектиране от Септември към Костенец, Вакарел и София, за които ще разчитаме на държавата, посредством съдействието на народният ни представител Даниела Малешкова. Той пък ще свърже новоизграждащия се път от Орешака до ВР-завода в Септември", коментира кметът Рачев.

 (Зн)

Времето

17°C

Пазарджик

Ясно
Влажност: 79%
Вятър: С-З / 0 kmh
Понеделник

13°C/26°C
Вторник

13°C/27°C
Сряда

13°C/27°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop

Експресни обяви