Вторник, 21 Август 2018

Последни новини

275 000 коли...

Всички, които имат задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ в Застрахователна компания...

Щангистът Ален си...

  ПЕЩЕРА. Шампионът по вдигане на тежести Ален Садарзански отскоро се...

Коктейл с кмета...

  Нима ще ядем хайвер от белуга албинос, шегуват се бизнесмени ВЕЛИНГРАД....

Шампионът Адов стана...

  Вицесветовният шампион по силов трибой Борислав Адов тренира с двойно...

Пещерци вкупом помогнаха...

  Това е само една от няколкото щастливи развръзки за кратко...

298 ученици ще...

  В 14 села в общината няма училища ПАЗАРДЖИК. На сесията си...

Зам.-министър награди наша...

  СОФИЯ. На официална церемония в сряда зам.-министърът на културата Румен...

Телескопи на Атолука...

  Пещерски учен организира сбирката под звездното небе, а негов колега,...

«
»
 

Избраха нов председател на Общинския съвет

Четвъртък, 26 Юли 2018 19:30

ВЕЛИНГРАД. Зам.-директорът на ДГС „Чепино” Али Мареков е новоизбраният председател на Общинския съвет във Велинград. 47-годишният Мареков е един от четиримата нови съветници от ДПС, които сядат в пленарна зала на мястото на подалите вкупом оставка председател Бельо Мандраджиев, Искрен Тюфекчиев, Пламен Хаджиев и Умер Кергин. Очакваше се изборът на нов шеф на ситипарламента да е именно от редиците на ДПС, които по принцип осигуряват мнозинството, като гласуват заедно с ГЕРБ.

Изборът на председател бе точка втора от дневния ред, веднага след като новите съветници Румен Люгов, Муса Онбашиев, Али Мареков и Манчо Алендаров се заклеха. И докато първите трима са съветници от предходния мандат, своя дебют в местния парламент прави 26-годишният Алендаров, който е и най-младият в Общинския съвет. Драгиновецът е бакалавър по бизнес икономика и магистър по счетоводство и контрол в УНСС.

Припомняме, че до оставки се стигна, след като в началото на юли избухна вътрешнопартиен скандал в ДПС, защото съветниците от партийната листа са гласували да бъде поставена паметна плоча за ген. Атанас Семерджиев в курорта. От партията скочиха, защото името на бившия шеф на Генщаба и екс зам.-министър на отбраната по време на Възродителния процес е пряко свързано с преименуването на българските турци. Същото направиха и от ДОСТ, а „Единна България” дори атакува в Административния съд решението на ОбС. Областният управител Стефан Мирев пък го отмени.

Неофициално се разбра, че пред Мустафа Карадайъ ДПС-съветниците се оправдали, че е станала грешка и те не разбрали за какво точно гласуват. Иначе досегашният председател на Общинския съвет Мандраджиев отказва коментар. В подадените заявления за прекратяване на общинските си пълномощия съветниците не посочиха мотив.

(Зн)
Времето

18.3°C

Пазарджик

Ясно
Влажност: 79%
Вятър: З-СЗ / 7.4 kmh
Сряда

17°C/32°C
Четвъртък

17°C/31°C
Петък

17°C/31°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop