Вторник, 19 Юни 2018
Последни новини

Безплатни прегледи за...

  ПАЗАРДЖИК. Седмица на отворените врати стартира днес в Специализираната болница...

Извънредна помощ de...

  Извънредна помощ de minimis се отпуска за розопроизводителите. Целта е...

С куп награди...

    АЛБЕНА. За 13-та поредна година Мажоретен състав “МЕГА” - Пазарджик...

Митрополит Николай с...

  БРАЦИГОВО. В неделя, 24 юни, от 9 часа в църквата...

Неделчо Кесов: Гери...

  НОВИ САД. Гергана Павлова натрупа умора, а това предопредели загубата...

Людмила Кънева от...

    Но във всяко училище ученици, учители и директор стоят прави...

“Хебър” се събира...

  От 18 часа днес футболистите на „Хебър” се събират за...

Клиентският съвет на...

  ПАЗАРДЖИК. На 16 юни, в областния град, проведе 12-та поред...

«
»

Равносметката от световното по карате е три титли и един бронз

Вторник, 10 Октомври 2017 13:08

ЕГЕР. Вчера писахме, че състезатели на пазарджишкия СК „Тонус-спорт” спечелиха три световни титли по Шотокан карате-до с националния отбор на 25-я световен шампионат на SKDUN и 10-та Световна купа на SKDUN (Шотокан карате на държавите от Обединените нации) в унгарския град Егер. Ето и подробностите за триумфа на Радост Гогова, Кръстьо Барабаров и Асен Присадов. Ето и подробностите. Във възрастова група „Деца” Асен Присадов в дисциплина „Кумите” грабна златния медал,а в дисциплина ката се окичи с бронз. Да припомним, че само преди няколко месеца в Сърбия в двете дициплини той стана два пъти европейски шампион, а през 2016 г. е с бронз от Деветата Световна купа на SKDUN.

Във възрастова група „Мини кадети” Радост Гогова стигна до златото в „Кумите” след финалната тежка битка с латвийска състезателка, от която загуби на европейското. Сега Радост успя да преодолее съпротивата й и да завоюва шампионската титла. Тя се класира на 4-то място в дисциплина „Ката”. Радост е със сребърен и бронзов медал от Световна купа на  SKDUN- 2016 г.

Във възрастова група кадети Кръстьо Барабаров в „Кумите” стана също световен шампион. Кръстьо е втори от Световната купа на SKDUN-2015 г. и с бронзов медал от миналогодишната Световна купа.

На световното в Унгария имаше каратеки от 45 държави.

„От направената кратка статистика се вижда, че Кръстьо Барабаров и Радост Гогова са с пълен комплект медали/златен, сребърен и бронзов/за период от две години от световни купи на  SKDUN. Не са за подценяване и отличните резултати на Асен Присадов, коментира председателят на пазарджишкия клуб сенсей Асен Василев. „Добри думи заслужава и най-малката ни състезателка за сърцата си игра, Ивелина Донова, която не можа да стигне до стълбичката с победителите. Стотици симпатизанти, родители и състезатели ми задават въпроса, като председател на СК"Тонус-спорт", защо досега г-н кметът Тодор Попов в продължение на тези 2 години не е наградил морално, поне с една грамота, някои от тези състезатели? Нямам отговор на въпроса. В клуба има поне още 5-6 състезатели, които са с много добри постижения, спечелени медали от световни първенства”, казва сенсей Василев. В последните години обаче имаше негови състезатели, наградени с грамоти. Друг е въпросът, че безспорно заслужили състезатели на „Тонус-спорт” не намираха подобаващото си място в топдесетката на общината, защото колеги-журналисти не ги поставяха в номинациите. „Знаме” обаче винаги е отдавал нужното на каратеките на клуба и това може да се види от персоналното подреждане на представителя на областния всекидневник, което по традиция представяме на читателите след церемонията по обявяването и награждаването.

(Зн)Времето

18.8°C

Пазарджик

Незначителна Облачност
Влажност: 81%
Вятър: С-СИ / 5.6 kmh
Сряда

16°C/29°C
Четвъртък

16°C/29°C
Петък

17°C/31°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop