Петък, 20 Април 2018

Последни новини

Яни от “Фермата”...

Децата строиха къщи от дърво и бродираха български шевици ПАЗАРДЖИК. Късно...

50 години градим...

Уважаеми учители, бивши директори и учители, скъпи ученици, Изминаха 50 години...

Химическата гимназия на...

През 60-те и 70-те години на миналия век в България...

“Пазарджик пее” в...

Повече от 120 талантливи деца и младежки ще се съберат...

Децата влязоха в...

ПАЗАРДЖИК. Тази седмица официално бе прерязана лентата на обновената сграда...

Обмисля се: Национален...

ПАЗАРДЖИК. Около Гергьовден се очаква да приключи обновяването на парк...

Фонтанче на моста...

ПАЗАРДЖИК. До края на годината фонтан ще има и на...

Представят книгата на...

ПАЗАРДЖИК. От 16 часа на 18 април (четвъртък), в зала...

«
»

 

Бадминтонистите от БСК “Пазарджик” в четворката при мъжете и жените

Понеделник, 13 Ноември 2017 11:53

СОФИЯ. И тази година бадминтонистите на бадминтон-скуош клуб „Пазарджик” са в златната четворка на държавното за мъже и жени, а в редиците на пазарджишките състезатели се завърнаха Стефан Гърев и Добрина Смилянова.

Възпитаниците на Неделчо Кесов се поздравиха с четвъртото отборно място на завършилата престижна надпревара за смесени отбори. Тя се проведе на 11-12.11.2017 г. в столичната зала „Европа”. Отборът на „Пазарджик” бе в състав: Борис Кесов, Алекс Попов, Илиян Янков, Илиян Стоилов, Стефан Гърев, Кристиян Митев, Мария Йорданова, Добринка Смилянова, Гергана Павлова, Калина Георгиева, Михаела Иванова и Дарина Чавдарова.

Участие взеха 16-те най-добри отбора от първа лига (четири групи по четири отбора)

В групата нашите победиха безапелационно отборите на “Победа”-Дупница със 7:0, „Русе” с 6:1 и “Университетски спортен клуб по бадминтон”-София с 5:2 срещи. Това им позволи класиране за полуфиналите, където отстъпиха драматично на „Стара Загора” с 4:3 срещи. В битката за трето-четвърто място пазарджишките ракети също загубиха с 4:3 от отбора на “ВИАС”-София,като така останахме четвърти.На финала „Стара Загора” победи „Хасково” с 5:2 срещи и стана държавен шампион отборно.

„Смело можем да определим нашето представяне като много добро. За поредна година доказахме, че сме сред водещите клубове в България и сме постоянно в четворката”, коментира Кесов. За отбелязване е завръщането на Стефан Гърев, отличната игра на двойката Илиян Янков/Илиян Стоилов, постоянно доброто представяне на Борис Кесов, както и факта, че тази година си привлякохме и върнахме в редиците Добринка Смилянова, която е състезател на Пазарджишката школа, дошлата от Германия Калина Георгиева, която също е от нашата школа, а същото важи и за Мария Йорданова. Тенденцията е да разчитаме само на наши състезатели, доказали се през годините в различните национални отбори”, направи разбор наставникът.

Дочо ЧАНЕВ

Времето

16.2°C

Пазарджик

Облачно
Влажност: 62%
Вятър: С-И / 1.9 kmh
Събота

8°C/21°C
Неделя

11°C/27°C
Понеделник

12°C/28°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop

Експресни обяви