Петък, 25 Май 2018

Последни новини

Любов от Атина...

  Първа награда в национален конкурс за литература спечели землячката ни...

Ръководството на ПГПТ...

Нека уважаваме , пазим и обогатяваме нашето най голямо богатство...

Ограничават авантата в...

  ПАЗАРДЖИК. На сесията вчера заповед на кмета Тодор Попов за...

Динка Танчева: Носете...

Честит 24 май - Ден на българската просвета и култура...

24 май -...

  ПАЗАРДЖИК. Днес училищата в областта грейват в усмивките на своите...

Данчев е абсолютен...

  ТУРНУ СЕВЕРИН. Пазарджишкият атлет Ангел Данчев спечели купата за абсолютен...

Ангел Малинов: Нека...

Уважаеми учители и ученици, скъпи будители на българщината! Да ни е...

“Хебър” готов за...

  Стогодишнината на „Хебър 1918” вече чука на вратата. Както писахме...

«
»

 

Тенисистите: Променен график ни връзва ръцете, искаме зала

Четвъртък, 23 Ноември 2017 15:17

Общината: Ще решим проблема до края на януари, мислим дългосрочно за покриване на кортове

ПАЗАРДЖИК. Ръководството на тенис клуб „Пазарджик” заяви, че няма да може да участва в държавните първенства през 2018-а в зала, поради невъзможност да се осигурят необходимия брой часове за подготовка на състезателите. Причината е промяна в графика на тренировките от страна на община Пазарджик. От администрацията преди часове са спуснали нов график в трите седмични тренировки - от 20:00 до 22:00 часа. Промяната се налага заради недостатъчното време за подготовката на волейболистите, обясниха оттам.

„Тази промяна ни поставя в невъзможност да тренираме. Всяка година през зимния сезон нашите тенисисти тренират в СЗ "Хебър" и това е традиционна практика от десетилетия. Не искаме да се конфронтираме с никого, най-малко с колегите от другите клубове. Апелираме към общината да се помисли за съчетаване на тренировъчните графици на всички, за да няма недоволни. Ако това не стане,

да се помисли за покриване на кортове

за тренировки през зимата”, заяви заслужилият треньор Борислав Стефанов, който преди година, в интервю за „Знаме” по повод 70-годишнината му, заяви, че най-голямата му мечта е Пазарджик да се сдобие със зала за тениса и ще умре с отворени очи, ако това не се случи.

„На 19-и ноември най-малките състезатели във възраст между 6 и 8 години участваха в турнир в София, вдъхновени от идола си Григор Димитров. Как да им обясним, че няма да тренират? Неприятно е и ще проявим разбиране, но се надяваме от общината да направят възможното това да е последната зима, в която няма да тренираме пълноценно. Около 200 хиляди лева са нужни за покриването на два корта. Има готови конструкции.

Ние също ще съберем пари и чрез родителите, и ще търсим спонсори

За да имаме покрив над главата за следващата зима. Защото сега трима треньори де факто оставаме на улицата, а липсата на участия в състезания няма да ни позволи да работим по програми, от които постъпват средства, казва треньорката Силвия Ботушарова. Кортовете, които са изградени с хъса на ентусиасти и родители, се поддържат от един кортаджия и треньорите като Борислав Стефанов, който освен доказан и заслужил треньор, е и ВиК-майстор, и заварчик… Адмирации за това, че в Пазарджик има спортно училище, но без материална база няма как да се изграждат високоразрядни спортисти. А тенис клуб „Пазарджик” е люлка на шампиони. Имаме 18 състезатели-шампиони на България във възрастови групи до 12, 14, 16, 18 години, мъже и жени, както и сребърни и бронзови медалисти от европейски първенства. Това са: Тодор Бандев, Георги Крънчев, Георги Арабов, Михаил Кънев, Радослав Радев, Атанас Вълков, Илиян Янков, Мая Димитрова, Стоян Илиев, Даниела Илиева, Николай Стойчев, Йордан Кънев, Александър Лазов, Борислава Ботушарова, Вивиан Златанова, Велислав Чолаков, младите надежди Борислав Златанов, Ира Тодориева…”, изрежда Ботушарова.

„В стратегията на спорта е заложено покриването на част от кортовете,

но засега не можем да се ангажираме със срок. Вече работим по този въпрос. Промяната в графика бе наложителна и няма как да се коригира. Най-късно до края на януари ще осигурим физкултурни салони за тренировка на тенисистите”, коментираха казуса от общината.

Тенисистите се надяват това да се случи до следващата зима.

"И аз, и Буба, тренирахме от 6:30 ч. всяка сутрин с ръкавици. Ясно е, че тази зима това няма да се промени, но се надявам брат ми да тренира нормално следващата зима. Винаги съм се възхищавала на дядо ми, че духът му е винаги търсещ предизвикателства. Дано и сега да намери някакво решение", казва „златната ракета” на Пазарджик Вивиан Златанова, която е първа година студентка в НСА.

Дочо ЧАНЕВ

Коментари  

0 # За спорта 24-11-2017 19:34
СЗ "Хебър" е за баскетбол и волейбол!!!!!!! !!!
Отговор

Времето

24.8°C

Пазарджик

Значителна Облачност
Влажност: 53%
Вятър: С-З / 11.1 kmh
Събота

15°C/26°C
Неделя

14°C/26°C
Понеделник

14°C/26°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop

Експресни обяви