Сряда, 13 Декември 2017

Последни новини

Йордан Гюров е...

  ПАЗАРДЖИК. Петобоецът на „Шампион” Йордан Гюров е спортистът на 2017-а...

Китарист спечели награда...

ПЛЕВЕН. Трета награда от международния китарен фестивал Pleven Guitar Festival’2017...

Бабаит насъскал куче...

ПАЗАРДЖИК. Бабаит, работещ като шофьор във фирма, ударил полицай, а...

“Знаме” позна, световните...

Те са победителите поне в десетката на „Знаме” ПАЗАРДЖИК. Днес ще...

Деца виртуози вдигнаха...

В България няма достатъчно концерти, конкурси и майсторски класове, но...

Топ 10 в...

ПАЗАРДЖИК. Утре вечер (сряда), на официална церемония от 19 часа...

Общината иска собствеността...

Община Пазарджик изпрати искане до Областния управител за придобиване в...

Възрастна жена е...

ВЕЛИНГРАД. Сигнал за инцидента е получен малко след 8 часа...

«
»

 

Баскетболът е приоритетен общински проект, празникът е в петък

Понеделник, 27 Ноември 2017 12:53
Спас Натов Спас Натов

ПАЗАРДЖИК. Баскетболът ще бъде сред приоритетните спортни общински проекти, стана ясно на пресконференция днес. Както е известно, баскетболната легенда Спас Натов се прибра неотдавна в родния си Пазарджик, за да се включи в каузата „Баскетболен клуб „Хебър”. Днес главният треньор на клуба Натов, председателят на Управителния съвет Атанас Качаков и златната Рени Камберова начертаха насоките, по които ще върви клубът и сътрудничеството му с общината.

Атанас Качаков обяви, че проектът за баскетболният отбор на града е стартиран преди три месеца, а с привличането на Натов за каузата той е получил силен тласък. В момента под шапката на БК“Хебър“ се развиват 100 деца от различни възрасти. Те са разпределени в три възрастови групи (до 12, до 14 и до 16 години), а стъпвайки на пирамидалната основа ще се направи годен подбор за създаването на мъжки представителен отбор на града. Още напролет пък ще се регистрира участие и на 10-годишните в спортния календар, поясни треньорът Спас Натов. „Всяко дете е добре дошло в залата, треньорите ни ще стигнат до всяко училище в града и региона. Искаме да обединим, колкото може повече деца при най-малките. Вече имаме редовни тренировъчни занимания в Островското училище и в „Св. Климент Охридски”, директорката на „Проф. Иван Батаклиев” ще ни съдейства да изнеса няколко урока. Трябва да стигнем при най-малките“, каза Натов. „Стоян Шантов бе първият, който ми се обади, когато останах без работа. Добре съм обмислил нещата, когато реших да се върна в Пазарджик, вече нямах съмнение, че ще работя за развитието на баскетбола в града ни. Това е родният ми град, не съм идвал повече от тридесет години, но изгарям от желание, да побеждавам и да тренирам деца. Надявам се след години, за нас да говорят като за сериозен клуб. Ние имаме сериозни таланти в тази игра. И талант за спорт изобщо”, заяви още Натов.

Председателят Качаков съобщи, че вече са направени са необходимите постъпки за създаването и на паралелка в Спортното училище, която трябва ще започне да приема деца от следващата учебна година. Ще се търсят деца от цялата област. Със съдействието на община Пазарджик са издадени транспортни карти на две талантливи деца от Велинград, за да могат да идват на тренировки в областния град.

„От доста време имам наблюдения върху клуба и те се развиват с уникална скорост. Спортът е приоритет за общината и ние ще го показваме по разнородни начини. Клубът по баскетбол има пълната подкрепа на общината“, каза Ренета Камберова.

И друга новина бе оповестена на днешната среща. На 1 декември от 18 часа ще се състои празник на баскетбола в спортна зала „Васил Левски“ в Пазарджик. Тогава ще бъдат демонстрирани уменията на всички деца, кадети и юноши, привлечени към каузата баскетбол. Идеята е празникът да бъде ежегоден и да прерасне в турнир, в който да участват и чужди отбори. Поканени са и хора от федерацията, включително и изпълнителният директор Иван Ценов и председателят Георги Глушков, който в момента е в чужбина.

Милко ПЕЛОВ

Времето

7.6°C

Пазарджик

Незначителна Облачност
Влажност: 79%
Вятър: С-СЗ / 0 kmh
Четвъртък

-1°C/15°C
Петък

3°C/12°C
Събота

5°C/11°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop

Експресни обяви