Събота, 26 Май 2018

Последни новини

Алекс чака полуфинала...

  В еуфорично настроение чака полуфинала в „Гласът на България” Александър...

Любов от Атина...

  Първа награда в национален конкурс за литература спечели землячката ни...

Ръководството на ПГПТ...

Нека уважаваме , пазим и обогатяваме нашето най голямо богатство...

Ограничават авантата в...

  ПАЗАРДЖИК. На сесията вчера заповед на кмета Тодор Попов за...

Динка Танчева: Носете...

Честит 24 май - Ден на българската просвета и култура...

24 май -...

  ПАЗАРДЖИК. Днес училищата в областта грейват в усмивките на своите...

Данчев е абсолютен...

  ТУРНУ СЕВЕРИН. Пазарджишкият атлет Ангел Данчев спечели купата за абсолютен...

Ангел Малинов: Нека...

Уважаеми учители и ученици, скъпи будители на българщината! Да ни е...

«
»

 

Бадминтонистите от “Пазарджик” и “Бенковски” с медали

Вторник, 28 Ноември 2017 12:17
Бадминтонистите на "Бенковски" са доволни и позират малко преди почерпката в "Макдоналдс" Бадминтонистите на "Бенковски" са доволни и позират малко преди почерпката в "Макдоналдс"

ПАНАГЮРИЩЕ. Отново с медали се завърнаха бадминтонистите от двата пазарджишки клуба - Бадминтон-скуош клуб „Пазарджик” и СК „Георги Бенковски”

През уикенда в Панагюрище се проведе 21-ят Национален турнир за момчета и момичета под 13 години. Участие взеха 32 момчета и 32 момичета от 10 клуба в дисциплините на единично и на двойки, съответно при момичетата и момчетата.

Сребърни медали при момчетата на двойки спечелиха Адриан Симеонов/Николай Радев от БСК „Пазарджик” след като на финала загубиха от Ангелов/Райков („Русе”) с 24:22/21:16. Бронзовите медали грабнаха Владимир Ланков/Мариян Кихайов (БСК „Пазарджик”/“Георги Бенковски”-Пз).

На единично момчета Мариян Кехайов от “Бенковски” се окичи с бронзов медал (след като бе спрян загуби с 2;0 гейма от Кърджали, а Адриан Симеонов от БСК „Пазарджик” е пети.

На двойки при момичетата Радостина Ангелова/Алис Кумруян от “Георги Бенковски” също спечелиха бронзовите отличия. Петото място пък бе за Ива Керемидчиева от същия пазарджишки клуб с партньорка Петя Иванова от „Хасково”.

„Състезанието беше силно, добре се представиха и други наши състезатели - Николай Радев е девети, Владимир Ланков е десети, Виктор Владов е единадесети, а Драгомир Бозев стана дванадесети”, коментира треньорът на БСК „Пазарджик” Неделчо Кесов.

„Доволна съм от представянето на Радостина Ангелова, Алис Кумруян, Ива Керемидчиева  и Мариян Кехайов. Имаме обаче още много върху какво да работим, за де се представим следващата година на по добри призови места”, направи разбора и треньорката на „Георги Бенковски” Димитрийка Димитрова.

На състезанието момчетата бяха разделени на 8 групи по трима състезатели и първият от групата имаше право за основна схема като започва от четвъртфинал. Момичетата пък бяха разделени в 4 групи по четири състезателки и първите две от групата играеха  в схема.

Милко СТОЯНОВ

Последно променена в Вторник, 28 Ноември 2017 12:40

Времето

17°C

Пазарджик

Ясно
Влажност: 79%
Вятър: С-З / 0 kmh
Понеделник

13°C/26°C
Вторник

13°C/27°C
Сряда

13°C/27°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop

Експресни обяви