Събота, 26 Май 2018

Последни новини

Алекс чака полуфинала...

  В еуфорично настроение чака полуфинала в „Гласът на България” Александър...

Любов от Атина...

  Първа награда в национален конкурс за литература спечели землячката ни...

Ръководството на ПГПТ...

Нека уважаваме , пазим и обогатяваме нашето най голямо богатство...

Ограничават авантата в...

  ПАЗАРДЖИК. На сесията вчера заповед на кмета Тодор Попов за...

Динка Танчева: Носете...

Честит 24 май - Ден на българската просвета и култура...

24 май -...

  ПАЗАРДЖИК. Днес училищата в областта грейват в усмивките на своите...

Данчев е абсолютен...

  ТУРНУ СЕВЕРИН. Пазарджишкият атлет Ангел Данчев спечели купата за абсолютен...

Ангел Малинов: Нека...

Уважаеми учители и ученици, скъпи будители на българщината! Да ни е...

«
»

 

Сестрите Стоеви: Ще се бием на три фронта за Пазарджик!

Понеделник, 05 Февруари 2018 11:10

ПАЗАРДЖИК. Изключително щастливи сме да бъдем част от Пазарджик. Надяваме се, че няма да ви разочароваме, заяви бадминтонистката Габриела Стоева. „Радваме се, че тази година ще играем за Пазарджик на републиканското”, заяви и сестра й Стефани на днешната пресконференция. Вече писахме, че най-добрите бадминтонистки са новото супероръжие на Бадминтон-скуош клуб „Пазарджик” и на общината. Сестрите Стоеви са на 12-то място в световната ранглиста при двойките като преди тях има само едни европейки - датчанките.

„Имахме и други оферти. Първоначално отказахме за Пазарджик, защото програмата ни е много натоварена. А и искахме да поизпотим Дечо (треньорът на БСК „Пазарджик” Неделчо Кесов, б.р.). Но и защото искаме да помогнем на децата в залата. Впечатленията ни показват, че най-добрите състезатели идват от малките градове”, с усмивка коментираха звездните бадминтонистки, които са родом от Хасково. Кметът Тодор Попов ги поздрави с добре дошли и ги остави за „психическо ъпдейтване” в ръцете на олимпийската ни медалистка от Рио Рени Камберова. „Рени е вашият човек! Слушайте и Дечо, защото той има позиции във федерацията”, шеговито се обърна и кметът към новите попълнения и допълни, че амбициите на общината в тази насока са на наднационално ниво. В крайна сметка и треньорът Кесов призна, че финализирането на нелеките преговори е станало факт благодарение на отговорничката за спортната стратегия в общината Ренета Камберова.

„Безкрайно щастлива съм от привличането на две от най-успелите българки в нашия град. Те са изключителна мотивация за по-младите ни спортисти и доказателство, че спортът може да бъде професия”. На въпрос на „Знаме” европейските шампионки от 1015-а и евровицешампионки от миналата година бяха категорични - ще се състезаваме и в трите дисциплини на държавното за Пазарджик - и на сингъл, и на двойки, и в микса.

„Те никога не са бягали от игра. Никога не са се пестили. С тяхна помощ ще се върнем там, където бяхме. На върха”, коментира и треньорът Кесов.

Дочо ЧАНЕВ

Последно променена в Понеделник, 05 Февруари 2018 11:12

Времето

17°C

Пазарджик

Ясно
Влажност: 79%
Вятър: С-З / 0 kmh
Понеделник

13°C/26°C
Вторник

13°C/27°C
Сряда

13°C/27°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop

Експресни обяви