Вторник, 22 Май 2018

Последни новини

Общината: Паякът работи...

Във връзка с възникнали питания от община Пазарджик написаха свое...

Отлично представяне на...

СЛИВНИЦА. На 12 и 13 май, в зала “Арена Сливница”,...

За поредна година...

За втора поредна година Тодор Замярков от училище „Петър Берон”...

Моника надплува 133-ма...

Имах страх, но го преодолях, казва спечелилата 10 медала велинградчанка ТУНИС....

“Знаме” позна кандидатите...

Трима са кандидатите и за председател на Районния съд във...

Панагюрчета и РИОСВ...

Осмокласници от панагюрското СУ „Нешо Бончев” създадоха електронна книга за...

Деца намериха портфейл...

Деца намериха портфейл с 200 лева и го върнаха, а...

Директорите на пазарджишкия...

Престижното отличие получиха и писателят Тодор Каракашев, и от Велинград СОФИЯ....

«
»

 

Аврамов се върна в играта с “Каменград”

Четвъртък, 08 Февруари 2018 11:02

Някои хора ме отписаха, но смятам да правя шампиони, казва специалистът

ПАНАГЮРИЩЕ. Силна заявка за присъствието си на плувната карта направи преди дни новосъздаденият плувен клуб „Каменград”. За това какво се случва там разговаряме с бившия старши треньор на плувен клуб „Делфин” (Пз) и доайен на плуването в Пазарджик Димитър Аврамов, който неотдавна излезе в пенсия след близо 50 години в треньорството. Сега обаче Аврамов е в спа комплекс „Каменград”, където е базиран едноименният клуб и е твърдо решен да покаже отново това, което може най-добре, а именно, да прави шампиони. Плодовете на неговия и на колежката му Екатерина Радивчева труд се видяха преди дни на традиционния плувен турнир „Шампион”, организиран от едноименния пазарджишки клуб и общината. При дебюта си панагюрци се наредиха на трето място в класирането по медали от 8 клуба със 7 златни, 4 сребърни, 1 бронзов, въпреки че участваха само с 12 плувци.

„Очаквахме такъв залп от отличия, защото работим с хъс и сърце. В Пазарджик някои хора прецениха, че вече съм ненужен. За съжаление, хора, които съм създал като спортисти… Но това са минали неща, още не съм за отписване, коментира Аврамов. Екатерина също е моя бивша състезателка, тя е изключителен работохолик. С нея сме поделили работата си в клуба - тя отговаря за подрастващите, а аз за по-големите деца. Невероятно удоволствие е да виждаш как още с влизането на работното място, децата те гледат със светнали очи и викат „Йеее, тренер!”. От фирма „Тракийски хотелиери” ЕООД (благодарение на нея се регистрирахме в родната федерация по плувни спортове и осъществяваме дейност) са ни създали отлични условия. Басейнът ни е 25-метров, с електронна уредба и модерно оборудван”, поясни треньорът.

Състезанието в Пазарджик бе първото за клуба. Три златни медала спечели за Панагюрище родената през 2008 г. Теодора Ракова - на 50 м свободен стил, на 50 м гръб и на 100 м съчетано плуване. Наборката й Катрин Радивчева също завоюва три отличия - 2 златни на 50 м брус и на 50 м бътерфлай, и сребърен на 100 м съчетано плуване. Осемгодишната Мария Топалова пък грабна златото, изпреварвайки връстничките си на 25 м гръб, и само подхлъзване при старта я лиши от първото място на 25 м свободен стил. Със злато се окичи и Стоян Врагов на 50 м бътерфлай, а сребро той взе на 100 м свободен стил. Сребро спечели Валерия Добрева на 50 м брус, а Петър Маслев - бронз на 100 м свободен стил.

„И тези деца, и Дара Маслева, Елена Каменова, Милян Сурлеков, Росен Байков, Кристиян Спасов, Стоян Цанев и Кристияна Поибренска, заслужават много добри думи. Теодора и Катрин пък категорично показаха, че имат потенциал за високи постижения на състезания от по-висок ранг”, категоричен е треньорът. В клуба плуват 40 деца, амбицирани да станат шампиони. Тренировките са всеки ден без събота и неделя и всеки е добре дошъл. Плуването в Панагюрище е на път да се превърне в хитов спорт. Довчерашният пенсионер Аврамов пък е гладен за нови успехи. Неслучайно девизът на новия клуб е „Плуването - втори живот!”.

Дочо ЧАНЕВ

Времето

17.3°C

Пазарджик

Незначителна Облачност
Влажност: 74%
Вятър: З-СЗ / 3.7 kmh
Четвъртък

14°C/26°C
Петък

16°C/27°C
Събота

16°C/27°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop

Експресни обяви