Неделя, 19 Август 2018

Последни новини

275 000 коли...

Всички, които имат задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ в Застрахователна компания...

Щангистът Ален си...

  ПЕЩЕРА. Шампионът по вдигане на тежести Ален Садарзански отскоро се...

Коктейл с кмета...

  Нима ще ядем хайвер от белуга албинос, шегуват се бизнесмени ВЕЛИНГРАД....

Шампионът Адов стана...

  Вицесветовният шампион по силов трибой Борислав Адов тренира с двойно...

Пещерци вкупом помогнаха...

  Това е само една от няколкото щастливи развръзки за кратко...

298 ученици ще...

  В 14 села в общината няма училища ПАЗАРДЖИК. На сесията си...

Зам.-министър награди наша...

  СОФИЯ. На официална церемония в сряда зам.-министърът на културата Румен...

Телескопи на Атолука...

  Пещерски учен организира сбирката под звездното небе, а негов колега,...

«
»
 

И бадминтонистите от Спортното получиха похвали за зоналното

Сряда, 14 Февруари 2018 13:27
Люси Керемидчиев и Дани Карагьозов спечелиха злато за „Бенковски” Люси Керемидчиев и Дани Карагьозов спечелиха злато за „Бенковски”

Преди два дни „Знаме” писа за успеха на пазарджишките клубове „Бадминтон-скуош клуб „Пазарджик” и „Георги Бенковски” на завършилия зонален личен шампионат до 15 години в Хасково със спечелените златни, сребърни и бронзови медали. Потърсихме за коментар Димитрийка Димитрова, която е треньорка на „Бенковски” и в Спортното училище, и тя не спести похвалите си и за възпитаниците на учебното заведение. „Състезанието беше силно. При момчетата конкуренцията беше много голяма, те играха на схема 64. Аз съм доволна от представянето на нашите състезатели. Те за първа година се качват в тази възраст и имаше по-големи от тях. Смятам, че с тези двуразови тренировки имат много голям напредък и следващата година, ако и самите състезатели са толкова амбицирани, можем да бъдем едни от фаворитите на държавните първенства. А при 17 годишните бих допълнила,че тази година от тези състезатели очаквам на държавните първенства през април в Оряхово да имаме медали и в петте дисциплини”, коментира Димитрийка Димитрова пред „Знаме”.

В Хасково Георги Ризов, който е ученик на Спортното училище на Пазарджик, се класира на 5-8 на единично юноши. Добре играха и другите ни възпитаници Стоян Кинов (9-16 място), Мариян Кехайов и Виктор Владов (17-32 място). При момичетата възпитаничките на Спортното училище  Радостина Ангелова, Ива Керемидчиева, заедно с Алис Кумруян и Габриела Тодева, се класираха на 17-32 място на единично от 50 участнички. На двойки момчета Стоян Кинов и Стефан Заиров от Кърджали загубиха на четвъртфинал от „Гълъбово”. Георги Ризов и  Мариян Кехайов загубиха на осминафинал, а Виктор Владов и Драгомир Бозев отпаднаха на шеснайсетинафинал.

На четвъртфинал бяха спрени Радостина Ангелова  и Алис Кумруян, Габриела Тодева и Ива Керемидчиева стигнаха осминафинал. При смесените двойки Радостина Ангелова/Георги Ризов и Алис Кумруян и  Мариян Кехайов загубиха на осмина финал. Стоян Кинов и Ива Керемидчиева записаха 17-32 място.

Милко ПЕЛОВ

 
Времето

19.9°C

Пазарджик

Ясно
Влажност: 77%
Вятър: С-СЗ / 4.2 kmh
Понеделник

17°C/30°C
Вторник

17°C/31°C
Сряда

17°C/32°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop