Сряда, 21 Февруари 2018

Последни новини

“Гейзерът в Сапарева...

Снимката "Гейзерът в Сапарева баня" на пазарджишкия фотограф Никола Колев...

До 31 март...

До края на март операторите, които заустват отпадъчните си води...

Страстта към хазарта...

ПАЗАРДЖИК. Страстта към хазарта е издънила обирджиите на пазарджишкото казино...

Отново национален литературен...

ПЕЩЕРА. Общинската библиотека при читалище “Развитие-1873” организира национален литературен конкурс...

Волейболистите ни паднаха...

ПАЗАРДЖИК. Коравият тим на „Добруджа” очаквано победи волейболистите на „Хебър”...

Почетоха паметта на...

ПАЗАРДЖИК. Панихида по повод 105-годишнината от падналите при Булаир бе...

Треньор номер едно...

До миналата година рекорд на Анна Георгиева бе непоклатим ПАЗАРДЖИК. Днес...

Сладки медали за...

  ПАЗАРДЖИК. Тази година цели четирима са отличниците в гражданската и...

«
»

 

И бадминтонистите от Спортното получиха похвали за зоналното

Сряда, 14 Февруари 2018 11:27
Люси Керемидчиев и Дани Карагьозов спечелиха злато за „Бенковски” Люси Керемидчиев и Дани Карагьозов спечелиха злато за „Бенковски”

Преди два дни „Знаме” писа за успеха на пазарджишките клубове „Бадминтон-скуош клуб „Пазарджик” и „Георги Бенковски” на завършилия зонален личен шампионат до 15 години в Хасково със спечелените златни, сребърни и бронзови медали. Потърсихме за коментар Димитрийка Димитрова, която е треньорка на „Бенковски” и в Спортното училище, и тя не спести похвалите си и за възпитаниците на учебното заведение. „Състезанието беше силно. При момчетата конкуренцията беше много голяма, те играха на схема 64. Аз съм доволна от представянето на нашите състезатели. Те за първа година се качват в тази възраст и имаше по-големи от тях. Смятам, че с тези двуразови тренировки имат много голям напредък и следващата година, ако и самите състезатели са толкова амбицирани, можем да бъдем едни от фаворитите на държавните първенства. А при 17 годишните бих допълнила,че тази година от тези състезатели очаквам на държавните първенства през април в Оряхово да имаме медали и в петте дисциплини”, коментира Димитрийка Димитрова пред „Знаме”.

В Хасково Георги Ризов, който е ученик на Спортното училище на Пазарджик, се класира на 5-8 на единично юноши. Добре играха и другите ни възпитаници Стоян Кинов (9-16 място), Мариян Кехайов и Виктор Владов (17-32 място). При момичетата възпитаничките на Спортното училище  Радостина Ангелова, Ива Керемидчиева, заедно с Алис Кумруян и Габриела Тодева, се класираха на 17-32 място на единично от 50 участнички. На двойки момчета Стоян Кинов и Стефан Заиров от Кърджали загубиха на четвъртфинал от „Гълъбово”. Георги Ризов и  Мариян Кехайов загубиха на осминафинал, а Виктор Владов и Драгомир Бозев отпаднаха на шеснайсетинафинал.

На четвъртфинал бяха спрени Радостина Ангелова  и Алис Кумруян, Габриела Тодева и Ива Керемидчиева стигнаха осминафинал. При смесените двойки Радостина Ангелова/Георги Ризов и Алис Кумруян и  Мариян Кехайов загубиха на осмина финал. Стоян Кинов и Ива Керемидчиева записаха 17-32 място.

Милко ПЕЛОВ

 

Времето

4.3°C

Пазарджик

Облачно
Влажност: 92%
Вятър: Ю-И / 0 kmh
Петък

3°C/6°C
Събота

1°C/6°C
Неделя

-3°C/4°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop

Експресни обяви