Понеделник, 18 Юни 2018Последни новини

Неби Бозов: Честит...

Скъпи съграждани, жители на общината! Поздравявам Ви най-сърдечно с днешния мюсюлмански...

Първолаци написаха първата...

ВЕЛИНГРАД. На 31 май малките ученици от първи „в” клас...

Областният съвет за...

    Под председателството на областния управител на Пазарджик Стефан Мирев се...

Отиде си д-р...

ПАЗАРДЖИК. След боледуване днес е починал д-р Емил Тричков, дългогодишен...

Тази вечер „Приятели”-те...

ПАЗАРДЖИК. Тази вечер, от 19 часа, любителите-актьори от Младежки театър...

Какво да правим...

Всяка година в края на лятото се разразяват гръмотевични бури...

Очаква се до...

във водата от водоизточниците „Легоринец” и „Суха лъка”. Водоподаването от...

Цял месец Бирен...

Бир Фест, Бир понг и различни банди забавляват между мачовете ПАЗАРДЖИК....

«
»

Шампион и Каменград с медали от национален турнир

Сряда, 14 Март 2018 02:00
В "Каменград" са горди от успеха В "Каменград" са горди от успеха

ПАНАГЮРИЩЕ-ПАЗАРДЖИК. Като изключително успешно бе отчетено участието на плувците на „Каменград” (Панагюрище) и „Шампион” (Пазарджик) в националния плувен турнир "Русалка". Над 200 деца участваха в състезанието на общинския спортен басейн в Стара Загора, домакинствано от клуб "Траяна".

СК”Шампион” се представи с 4 свои състезатели,които се представиха на много високо ниво и спечелиха общо 3 златни и 5 сребърни медала. Ученичката на Спортно училище Пазарджик Любов Чалъкова се завърна с общо три медала, а треньорите са особено горди от златото на 50 м свободен стил с 30.74 сек, което е личен резултат. Любов спечели среброто на 100 м свободен стил и 50 м бътерфлай. Томас Григоров също спечели 3 медала - златен в кралската дисциплина 100 м свободен стил, където отново стотни подредиха призьорите с 1.14.34. Той завоюва и сребърни медали на 50 и 100 м бътерфлай. Златен медал в дисциплината 100 м бруст спечели Георги Илиев, а в късия бруст на 2 стотни остана със сребро. Алекс Тодоров направи отлични резултати в свободния стил и бътерфлая с две четвърти, пето и шесто място.

„Вървим в правилна посока и си пожелаваме повече деца от Пазарджик да се насочат към този спорт и изберат професионалния клуб. Хубавото е, че децата подобриха постиженията си”, заявиха Валентин и Анна Георгиеви.

Радостни са и в „Каменград”, които спечелиха 8 медала. Отново блесна Катрин Радивчева, която на 200 м съчетано плуване изпревари връстничките си с 21 секунди в спора за златото. Катрин спечели златото и на 100 м бътерфлай, както и среброто на 100 м бруст, и бронза на 50 метра в същия стил. Другата „златна рибка” Теодора Ракова също спечели четири медала. Тя е първа на 50 м гръб, втора на 100 метра гръб и има два бронза - на 50 и 100 м свободен стил.

„Децата вървят много добре. За три турнира имаме 20 медала и като най-млад клуб заслужихме уважението на останалите. Всички ни поздравяваха и ни се радваха”, коментира треньорът Димитър Аврамов.

(Зн)

Последно променена в Сряда, 14 Март 2018 17:18
Времето

18.7°C

Пазарджик

Ясно
Влажност: 79%
Вятър: С-И / 3.7 kmh
Вторник

17°C/27°C
Сряда

16°C/29°C
Четвъртък

16°C/29°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop