Неделя, 18 Март 2018

Последни новини

Боксьорите на “Тракиец”...

  ПЛОВДИВ. Подрастващи боксьори на академия „Тракиец” (Пазарджик) направиха спаринг срещи...

Евгени Попов: ...

В селата има паметници с безброй имена и дори етнографски...

Поредни кукерски игри...

Днес и утре средногорското село събира на фолклорен празник кукери...

Единайстокласник - финалист...

ВЕЛИНГРАД. Единайстокласникът Васил Янакиев от иновативното средно училище “Св.Св.Кирил и...

Еликсир на боговете...

На 17 март от 10 часа в читалище “Васил Левски-1925”...

Окръжният съд пак...

ВЕЛИНГРАД. И тази година отчетът на Окръжния съд в Пазарджик...

Общината започна проверка...

  ПАЗАРДЖИК. От общинската администрация започнаха проверка по инцидента с падналия...

Почина д-р...

ВЕЛИНГРАД. На 56-годишина възраст почина управителят на ДКЦ и МБАЛ...

«
»

 

Шампион и Каменград с медали от национален турнир

Сряда, 14 Март 2018 00:00
В "Каменград" са горди от успеха В "Каменград" са горди от успеха

ПАНАГЮРИЩЕ-ПАЗАРДЖИК. Като изключително успешно бе отчетено участието на плувците на „Каменград” (Панагюрище) и „Шампион” (Пазарджик) в националния плувен турнир "Русалка". Над 200 деца участваха в състезанието на общинския спортен басейн в Стара Загора, домакинствано от клуб "Траяна".

СК”Шампион” се представи с 4 свои състезатели,които се представиха на много високо ниво и спечелиха общо 3 златни и 5 сребърни медала. Ученичката на Спортно училище Пазарджик Любов Чалъкова се завърна с общо три медала, а треньорите са особено горди от златото на 50 м свободен стил с 30.74 сек, което е личен резултат. Любов спечели среброто на 100 м свободен стил и 50 м бътерфлай. Томас Григоров също спечели 3 медала - златен в кралската дисциплина 100 м свободен стил, където отново стотни подредиха призьорите с 1.14.34. Той завоюва и сребърни медали на 50 и 100 м бътерфлай. Златен медал в дисциплината 100 м бруст спечели Георги Илиев, а в късия бруст на 2 стотни остана със сребро. Алекс Тодоров направи отлични резултати в свободния стил и бътерфлая с две четвърти, пето и шесто място.

„Вървим в правилна посока и си пожелаваме повече деца от Пазарджик да се насочат към този спорт и изберат професионалния клуб. Хубавото е, че децата подобриха постиженията си”, заявиха Валентин и Анна Георгиеви.

Радостни са и в „Каменград”, които спечелиха 8 медала. Отново блесна Катрин Радивчева, която на 200 м съчетано плуване изпревари връстничките си с 21 секунди в спора за златото. Катрин спечели златото и на 100 м бътерфлай, както и среброто на 100 м бруст, и бронза на 50 метра в същия стил. Другата „златна рибка” Теодора Ракова също спечели четири медала. Тя е първа на 50 м гръб, втора на 100 метра гръб и има два бронза - на 50 и 100 м свободен стил.

„Децата вървят много добре. За три турнира имаме 20 медала и като най-млад клуб заслужихме уважението на останалите. Всички ни поздравяваха и ни се радваха”, коментира треньорът Димитър Аврамов.

(Зн)

Последно променена в Сряда, 14 Март 2018 15:18

Времето

18.4°C

Пазарджик

Незначителна Облачност
Влажност: 45%
Вятър: Източен / 3.7 kmh
Понеделник

6°C/10°C
Вторник

4°C/16°C
Сряда

4°C/16°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop

Експресни обяви