Понеделник, 18 Юни 2018Последни новини

Неби Бозов: Честит...

Скъпи съграждани, жители на общината! Поздравявам Ви най-сърдечно с днешния мюсюлмански...

Първолаци написаха първата...

ВЕЛИНГРАД. На 31 май малките ученици от първи „в” клас...

Областният съвет за...

    Под председателството на областния управител на Пазарджик Стефан Мирев се...

Отиде си д-р...

ПАЗАРДЖИК. След боледуване днес е починал д-р Емил Тричков, дългогодишен...

Тази вечер „Приятели”-те...

ПАЗАРДЖИК. Тази вечер, от 19 часа, любителите-актьори от Младежки театър...

Какво да правим...

Всяка година в края на лятото се разразяват гръмотевични бури...

Очаква се до...

във водата от водоизточниците „Легоринец” и „Суха лъка”. Водоподаването от...

Цял месец Бирен...

Бир Фест, Бир понг и различни банди забавляват между мачовете ПАЗАРДЖИК....

«
»

Паралелките за пети клас в Спортното са почти пълни

Четвъртък, 07 Юни 2018 03:00

 

Откриха реновираното общежитие на СУ „Георги Бенковски” с очаквания именно към спорта

ПАЗАРДЖИК. Днес официално бе открито реновираното общежитие към СУ “Георги Бенковски”, което ще се ползва от всички средни и професионални училища на територията на града, а най-много възпитаници там ще има Спортното училище. Сградата е с капацитет 220 места. Обезпечена е с пожароизвестяване и видеонаблюдение и в нея към момента са настанени 170 ученици. Тя разполага на всеки етаж с малка кухня-трапезария и със стая за самоподготовка. Стаите са с 2 или 3 легла и самостоятелен санитарен възел, видя екип на „Знаме”. Лентата бе прерязана от кмета Тодор Попов, директора на СУ „Г. Бенковски” Наталия Александрова и управителят на фирмата-изпълнител "Еко-хидро" - инж. Георги Делчев.

Общо 1 305 636,75 лв. без ДДС е стойността на инженеринга за сградата и дворното пространство на общежитието.

Същевременно приемът на ученици в Спортното училище в Пазарджик продължава.

„Приемът върви с пълна пара. Мога да кажа, че местата за паралелките от петите класове са почти изчерпани и ако някой чака последния момент, няма да успее със записването, коментира пред наш репортер директорът на училището Георги Георгиев.

Над 50 деца подадоха документи, избирайки да се развиват в различни видове спорт

Имаме интерес не само от Пазарджишка област, а и от други населени места, включително и от Плевен. От областта пък имаме доста хора от Белово, имаме от Пещера, от Велинград, от брациговските села, търсят ни и от Пловдивско - например от Кричим. Както знаете, от следващата учебна година спортните дисциплини вече са 14. Вече има записани ученици и за новите спортове баскетбол, колоездене, карате, кикбокс, тенис на корт и лека атлетика. Същевременно голям е интересът и към досегашните спортове - футбол, волейбол, джудо, модерен петобой, бадминтон, бокс, художествена гимнастика и плуване.

Остават още две седмици и половина до края на записването

Знаете, че тази година ученици се приемат в 5, 6, 7 и 8 клас, като осмокласниците през 2018/2019 г. ще са първият випуск, който ще получи и специалност „Помощник-треньор“. Така завършващите училището ще имат уникалната възможност да продължат своето спортно развитие в НСА и да станат в бъдеще треньори в пазарджишките спортни клубове. Благодарен съм на общинското ръководство за успешната политика по отношение на спорта с откриването на Спортното училище, а последното доказателство за това е днешното рязане на лентата на реновираното общежитие”, каза по този повод директорът. Той цитира конкретни имена на обещаващи спортисти, за да се аргументира, че това е пътят към високото спортно майсторство.

„Не можеш да гониш високи цели без Спортно училище. Още през първата година скочиха постиженията на спортисти като Мариян Палев, Любомир Германов, Любов Чалъкова, Георги Рангелов, Ангел Франгов, Емил Грозданов, Емил Вълчев, Янко Чолаков и много други... Стремим се да дадем правилната насока за развитието на младите хора, да научим децата ни да се борят за своите успехи, да не търсят лесни победи, да са упорити и вярвам, че ще изградим едно физически здраво и успешно поколение. Чисто технически тази втора година ще ни бъде по-малко трудна, но сега пък се появяват нови предизвикателства. Те обаче само ще ни мотивират още повече, добави директорът.

Дочо ЧАНЕВ
Времето

18.6°C

Пазарджик

Ясно
Влажност: 79%
Вятър: З-СЗ / 1.9 kmh
Четвъртък

-2°C/9°C
Петък

-1°C/11°C
Събота

1°C/10°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop