Събота, 20 Юли 2019

Времето

giweather joomla module


Обвиниха кмета на Стрелча за принуда

Четвъртък, 21 Март 2019 12:05

Днес Районна прокуратура-Панагюрище привлече като обвиняем кмета на община Стрелча Стойно Чачов, съобщиха от Апелативната прокуратура. Той е обвинен за това, че през 2016 г., като кмет на община Стрелча, е принудил служител на общинската администрация да извърши нещо противно на волята си – да подаде молба за освобождаване от заеманата от него длъжност, без дата, като е употребил за това заплашване, изразяващо се в обстоятелството, че ако не подаде молба ще бъде освободен веднага от работа и злоупотребил с властта си като работодател – кмет на община Стрелча, като е наредил  молбата да бъде входирана с входящ номер и без знанието и съгласието на служителя – престъпление по чл. 143 ал.1 от Наказателния кодекс.

Спрямо Стойно Чачов е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 2000 лева. По делото се извършват процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, назначени са експертизи. Срокът на приключване на разследването е двумесечен, напомнят от Апелативната прокуратура.

Кметът категорично отрича обвиненията и оприличи на бразилски сапунен сериал акцията на Икономическа полиция в общината. Председателят на политическа партия АБВ Румен Петков пък в тази връзка поиска оставката на директора на ОД МВР-Пазарджик Йордан Рогачев. На свой ред зам.-министър Стефан Балабанов отговори, че полицията е длъжна да реагира на всеки сигнал и не вижда по-специално отношение на органите на реда по сигнала в Стрелча.

Според служители, 17 били подадените зорлем заявления за напускане.

(Зн)