Събота, 24 Август 2019

Времето

giweather joomla module


Откраднали джипа на бивш шеф на РУП-Пазарджик и настоящ шеф в КАТ

Понеделник, 10 Юни 2019 09:13
Колата била паркирана на метри от парка Колата била паркирана на метри от парка

Неизвестни към момента автоапаши откраднали джипа на бившия началник на РУП-Пазарджик Симеон Съловски. В момента старши инспектор Съловски е началник на група „Регистрация и отчет на пътни превозни средства” към КАТ-Пътна полиция – Пазарджик, а джипът „Тойота” се издирва, пише „Струма”.

Симеон Съловски пристигнал със семейството си на спа почивка в курортното градче и отседнал в къща за гости до парк “Николай Хайтов”, близо до Гейзера. Въпреки че автомобилът бил с аларма и модерни средства за защита, никой от къщата за гости не разбрал за кражбата, която била извършена през нощта. Катаджията установил липсата на колата сутринта. Веднага потърсил съдействие от колегите си в Сапарева баня. Автомобилът е обявен за общодържавно издирване. Криминалисти от РУП – Дупница работят по случая. Автотърговци коментират пред „Струма”, че такъв джип втора ръка струва около 20 000 лв. Коментира се, че Сапарева баня е в обсега на пернишките автоджамбази. Набелязват скъпи автомобили, паркирани пред хотели и къщи за гости, и бързо правят удара. Неотдавна било откраднато БМВ, паркирано пред къща за гости в града.

Миналата година по тази схема младо македонско семейство останало без кола в Сапарева баня. Семейни приятели пристигнали от Македония да ги приберат, след като неизвестни задигнали семейния автомобил “Тойота” пред хотела, в който отседнали.  

(Зн)