Сряда, 21 Август 2019

Времето

giweather joomla module


Полицейският бюлетин на 22.07.2019 г.

Понеделник, 22 Юли 2019 12:30

Двама извършили кражби са задържани от служители на полицейските управления в Септември и Велинград. В петък в полицейското управление в гр.Септември бил получен сигнал от 39-годишен жител на същия град. В района на централния булевард апаш бръкнал незабелязано в джоба му. От там била извършена кражба на портфейл с лични документи и сумата от 160 лева. Местните криминалисти бързо предприели действия по разследването и бързо стигнали до самоличността на джебчийката. Оказало се, че това е 19-годишната Д.К. от Септември. 25-годишна жена от Велинград подала сигнал в полицейското управление на курорта. Тя установила липсата на мобилен телефон „Самсунг“. При извършеното разследване „по горещи следи“ криминалистите бързо установили, че автор на посегателството е 14-годишен тийнейджър от Велинград. Телефонът е открит у него и обратно върнат на собственичката му. С непълнолетния работи инспектор „Детска педагогическа стая“. 

 

Бързо производство е образувано срещу шофьор превозвал незаконно добита дървесина. В петък полицейски и младши-полицейски инспектори при районното управление във Велинград засекли в село Юндола лек автомобил „ВАЗ“. При проверката станало ясно, че водачът С.А.- 45г. от якорудското село Бунцево превозвал в багажника и на задната седалка около един кубически метър иглолистна дървесина. Дървата не били маркирани, а мъжът не разполагал с писмено позволително доказващ техния произход. Возилото и товарът му са иззети, а спрямо мъжа се води бързо производство.

 

Жител на областния град е задържан заради притежаване на наркотици. Снощи на улица в Пазарджик автопатрул извършил проверка на пазарджиклията В.Б.- 29г. Униформените установили, че той носи със себе си полиетиленово пликче с неголямо количество суха листна маса. Малко по-късно се оказало, че става дума за марихуана. Дрогата е иззета, а притежателя и задържан. Спрямо него е образувано бързо производство.

 

Четирима водачи са задържани за времето от петък до днес. При рутинни  проверки на автопатрулите се установило, че Л.Д.- 54г. от Панагюрище и К.Г.-49г. от софийското село Антон са зад волана на автомобилите си съответно с 1.83 и 1.26 промила концентрация на алкохол. Р.И.- 36г. от Пазарджик и В.П.-43г. от село Голямо Белово пък управлявали мотопед и АТВ без регистрационни табели. Спрямо всички шофьори са образувани бързи производства.  

                  

         

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик