Събота, 20 Юли 2019

Времето

giweather joomla module


Шефът на Специализирания съд Георги Ушев от Велинград също в „Апартаментгейт”

Понеделник, 15 Април 2019 13:19
Шефът на Специализирания съд Георги Ушев от Велинград също в „Апартаментгейт” Бивол.бг

В „Апартаментгейт” се оплете и председателят на Специализирания наказателен съд Георги Ушев, който е родом от Велинград, съобщи Биволъ и даде подробности за имоти на смешни цени в Банкя, закупени от съдия Ушев. Според изнесената информация, два парцела в Банкя по 12 евро на кв. м. е закупил шефът на Специализирания наказателен съд през 2017 г. Имотите са урегулирани за ниско строителство, в центъра на Банкя. Справка в сайтовете за продажба на имоти показва, че УПИ в Банкя много трудно може да се намери на цена под 50 евро.

Освен това в декларацията на Георги Ушев липсва малка жилищна сграда от 19 кв. м., която впрочем липсва и във вписването в Имотния регистър. Приложени са и снимки и скици от Кадастъра и сателитните карти, от които е видно, че парцелите са съседни, като единият от тях е с лице към ул. Стефан Стамболов. В съседство има луксозна къща с басейн, която обаче липсва в Кадастралната карта.

Преди няколко дни Георги Ушев коментира по бТВ темата с Апартаментгейт така: “Няма как да коментирам “Апартаментгейт”, тъй като няма как аз да извършвам такива проверки. Не знам детайлите по тези случаи. Нека да изчакаме да завършат проверките. Нито средствата, нито апартаментите на колегите мога да коментирам”

Излиза обаче, че самият Ушев трябва да бъде проверен за тези сделки на невъзможни за Банкя цени, заключава Биволъ.

(Зн)