Събота, 20 Юли 2019

Времето

giweather joomla module


Малчугани от Детските полицейски управления се срещнаха с отговарящи на 112

Понеделник, 15 Април 2019 13:45

Представители на Районен център - 112 в Кърджали при Дирекция „Национална система  - 112” към МВР участваха в инициативите на Детско полицейско управление в Пазарджишка област. Включването в програмата е по инициатива на ръководството на Районния център - 112 в Кърджали, който обслужва територията на пет региона. Гостите, водени от началника на сектор „Приемане на спешни повиквания” Наталия Кьосева, проведоха обучение сред доброволците от Детските полицейски управления в Пазарджик, Пещера и Септември.

Децата разбраха кога и как е създаден Единният европейски номер за спешни повиквания, кои са случаите, при които можем да потърсим съдействие от оператора на 112, как взаимодействат центровете за спешно реагиране. Разбира се, особено внимание беше отделено на проблема с фалшивите сигнали, както и отговорността на този, който ги подава. На по-късен етап престоят срещи и с представители на формированията „ДПУ” във Велинград и Панагюрище.

От другата седмица стартират срещи на доброволците с инспектори от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Пазарджик на тема: „Вредата от употребата на алкохол”. Междувременно тече активна подготовка на децата от петте „Детски полицейски управления” за Второто областно състезание на ДПУ при ОДМВР-Пазарджик, което ще се проведе на 28 май.   

(Зн)