Събота, 20 Юли 2019

Времето

giweather joomla module


Среща на приятели по проект „Да развием предприемаческите умения“

Понеделник, 15 Април 2019 15:47

Между 23 и 30 март в град Кавадарци, Северна Македония, се проведе среща на учители и ученици по проект „Да развием предприемаческите умения“ по програма Еразъм +. Присъстваха представители, по двама учители и шестима ученици от всички страни, участващи в реализирането на проекта: България, Испания, Румъния, Турция и Северна Македония. Пазарджишкото СУ „Д-р Петър Берон“ бе представено от директорката на училището Станка Пашова и от Пенка Тинчева - координатор на проекта за България.

Домакин на проявата бе ООУ „Димката Ангелов Габерот“ - с. Ваташа.

Проектните дейности включваха лекции и презентации, свързани с развитието на предприемаческите умения на учениците, дискусии относно професията предприемач и посещение на компании в град Кавадарци - частна винарна, компания за дигитален маркетинг-стартъп, печатница, завод за производство на безалкохолни напитки, минерална вода и македонско пиво, произвеждано по лиценз на „Синалко“, Германия.

Участниците в срещата посетиха и кметството на община Кавадарци, град Охрид, Охридското езеро, каньона Матка, столицата Скопие, местни църкви, манастири и паметници на културата.

Топлото гостоприемство на домакините, интересната програма и ползотворното сътрудничество на екипите доведоха до създаване на приятелства между връстници.

(Зн)