Вторник, 23 Юли 2019

Времето

giweather joomla module


Наградиха участниците в конкурсите “Магията на пролетта”

Понеделник, 13 Май 2019 14:29

ПАЗАРДЖИК. В навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий и професионалния празник на библиотекарите, в регионалната библиотека „Никола Фурнаджиев” се състоя церемония по награждаването на участниците в конкурса за най-добра рисунка и есе, посветени на пролетта.

В конкурса за рисунка

В категорията 1-4-и клас първото място си поделят четвъртокласниците Мариела Гатева, четвърти клас от I ОУ ”Св. Климент Охридски” и Светослав Пешев от начално училище ”Васил Левски”. На второ място е Стиляна Гуглева, трети клас в начално училище „Отец Паисий“. На трето място е Ивана Георгиева от 3 клас на начално училище ”Васил Друмев”и Лия Стоянова от 1-и клас на начално училище „Васил Левски“.

В категорията 5-8-и клас на първо място се класира Елизабет Пиримова, 6 клас в математическата гимназия „К. Величков”, на второ -Мила Чачова, пети клас на гимназия „К. Величков“. На трето място - Меган Панчева, 8 клас от Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт.

В категорията 9-12-и клас има само едно първо място - за Божидара Пешева, деветокласничка в математическата гимназия „К. Величков“.

Наградите бяха книги, а за всички останали участници - грамоти за отлично представяне. В конкурса участваха деца от началните училища ”Васил Друмев” и ”Отец Паисий”, основните „Проф. Иван Батаклиев“ и „Св. Климент Охридски“, математическата гимназия „К. Величков”, средно училище ”Г. Бенковски” и Школата за изобразително изкуство към Младежкия дом с ръководителка Александра Кисовска.

В конкурса за есе „Магията на пролетното вълшебство“ наградата взе Христина Колева, на второ място се класира Людмил Комсалов и на трето - Златин Тодоров. Конкурсът бе обявен от читалня „ Хуманитарни науки“ в библиотеката.

(Зн)