Събота, 24 Август 2019

Времето

giweather joomla module


Дейвид Хаселхоф извика наш китарист на бис за турне

Четвъртък, 16 Май 2019 11:34

Актьорът от „Спасители на плажа” хареса съгражданина ни Христо Генчев и групата му

БРЕМЕН. За ново турне с Дейвид Хаселхоф се стяга пазарджишкият музикант Христо Генчев. Преди една година писахме как Инко излезе на една сцена с легендарния холивудски актьор, но не за едно изпълнение, дори не и за един концерт, а за цяло турне. Е, сега приказката ще се повтори, съобщи за „Знаме” Христо и изпрати плаката с тур обиколката, която ще е на територията на Германия, Австрия и Швейцария. Турнето започва на 2 октомври в Хановер и свършва на 22 октомври в Манхайм, а през това време Хаселхоф и музикантите от United Four ще минат и през Берлин, Лайпциг, Мюнхен, Инсбрук, Виена, Цюрих, Людвигсбург, Франкфурт, Оберхаузен и Хамбург. Някъде залите имат капацитет и до 15 хиляди души, а интересът към турнето е изключително голям.

Землякът ни пояснява, че миналата година първоначално били планувани 11 концерта за турнето на Хаселхоф, а после цифрата нараснала на 20 и навсякъде феновете изпадали в екстаз при появата на холивудската знаменитост.

Същевременно обаче Дейвид е много земен, непосредствен и разбран човек. Което не пречи да е и

страхотен професионалист, който изпипва нещата до най-малкия детайл,

ни уверява Инко, както галено наричат Христо приятелите му. В Германия съгражданинът ни е от над 30 години. Той и групата му United Four сега са истински звезди. Те се радват на над сто участия годишно и пълнят големи зали. Преди 8 години бандата на Инко спечели изданието на “Супер талант” (то е своеобразен еквивалент на “Америка търси талант” и “България търси талант”), след като се пребори сред 40 хиляди кандидати пред аудитория от 9 милиона души. Този успех преобърна коренно живота на дипломирания инженер Христо, чийто артистичен псевдоним е Крис Денджър (Danger или „опасен” на английски, б.р.), басистът Мазе, който остави на заден план електротехниката, на другия китарист Томи и барабанистът Шути, които си били обикновена парти банда, която се изявявала пред ограничен кръг публика. Оттогава обаче редовно свирят своите рок кавъри и песни в рок-поп стил от 80-те в реномирани клубове и големи зали,

имат собствен автобус, фенклуб и маркетингова стратегия за уреждане на авторските праваАмериканският актьор от „Спасители на плажа” и „Рицарят-ездач” от години успешно се изявява и като певец. Той бил истински впечатлен от United Four и заради музикантските им качества, но и заради желязната дисциплина и реномето на перфекционисти, което са си извоювали. Преди това обаче преговорите между двете страни се проточили 8 месеца.

Миналата година концертът на Хаселхоф бе през април и мина под мотото „30 години Looking for Freeedom” на името на известния хит на актьора-певец. За три седмици музикантите изнесоха 20 концерта в пълни до козирката огромни зали - със само два свободни дни между лайфовете. На практика животът им бил между сцената, хотелите и двуетажния бус найтлайнер, а седмици преди обиколката зверските репетиции продължавали по десет часа и отгоре. Но пък емоцията била незабравима и сега Инко и колегите му нямат търпение да я изживеят отново.

Тодор ИВАНОВ