Събота, 24 Август 2019

Времето

giweather joomla module


Лято с музея

Понеделник, 10 Юни 2019 15:38

ПАЗАРДЖИК. За осма поредна година Регионалния исторически музей открива програмата си за занимания с деца под наслов „Лято с музея”.

В периода 20 юни - 19 юли специалисти от музея ще учат децата да изработват картички, игленици, магнити, пана от семена, коноп и естествени материали. Ще се проведат занимания по декорация на гипсови фигурки, сглобяване на пъзели, украса на Церовски калъчки, както и демонстрация на грънчарско колело. Участниците ще отбележат Еньовден чрез запознаване с билките и приложението им в народната медицина, след което малките участници в заниманието ще се учат да връзват китки и да вият венци за празника.

Децата ще имат възможност да проверят своите знания и умения в играта „Исторически дартс“, в изработването на номадско жилище и в построяване на макет на крепостта Цепина. Преподавател по дърворезба ще разкаже за творенията си от дърво и ще покаже как се „ражда“ дърворезба изпод „златните“ ръце на майстора, след което по-големите участници в работилницата ще изработят свое изделие.

Програмата е във фейсбук страницата на музея и на сайта на институцията.

Заниманията ще се провеждат във всеки делничен ден от посочения период.

РИМ осигурява всички необходими материали.

Всеки ученик ще може да участва в занятията срещу заплащане . 1 лев за едно занятие.

За участие на групи е необходима предварителна заявка.

Телефони за връзка - 034/ 44 57 19 - Етнографска експозиция, 034/ 44 31 08 /вътр. 106/ - Централна сграда

Ел. поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

(Зн)