Събота, 24 Август 2019

Времето

giweather joomla module


На 12 юни представят най-новия роман на Владимир Зарев

Вторник, 11 Юни 2019 14:33

ПАЗАРДЖИК. Най-новият роман на Владимир Зарев „Чудовището” ще бъде представен на 12 юни (сряда ), от 17.30 часа, в зала „Устрем” на Младежкия дом.

„Чудовището” е история за „старостта, която настъпва, и за младостта, която не иска да се върне”.

Стойо Вартоломеев, редактор:

“Когато четях ръкописа на Владимир Зарев, нещо в него ми напомни за „Страданията на младия Вертер“ от Гьоте - една емоционална и въздействаща книга. В „Чудовището“ също има много емоции. Заедно с това обаче, написаното често ме препращаше към „Записки от подземието“ на Достоевски. Тоест, към човека в неговата противоречивост и двуполюсност. От една страна са симпатичните, красиви черти, които той носи в себе си, а от друга - онова „черно пространство“, което също съществува в него. В това отношение романът е много убедителен и аз смея да твърдя като опитен литератор, че той носи елемент на класичност.

„Чудовището“ е силно емоционален и мъдър роман. За една красива и невъзможна любов, за времето и неговия безжалостен отпечатък, за надвисналата сянка на Чудовището, зад която наднича Забравата.”

Владимир Зарев е роден на 05.10.1947-а в София. Завършил е българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години работи в списание „Съвременник“, включително като негов главен редактор.

Автор е на трилогията „Битието“, „Изходът“, „Законът“, култовият роман „Разруха“, романите „Лето 1850“, „Поп Богомил и съвършенството на страха“, „Хрътката“, „Хрътката срещу Хрътката“. Негови творби са превеждани в Чехия, Полша, Унгария, Румъния, Турция, Хърватия, Сърбия, Германия.

(Зн)