Сряда, 21 Август 2019

Времето

giweather joomla module


Георги Чапкънов-Чапа: Борис Христов е басът на всички времена!

Петък, 19 Юли 2019 10:05
Проф. Георги Чапкънов-Чапа Проф. Георги Чапкънов-Чапа

ПАЗАРДЖИК. Моето убеждение е, че Борис Христов е басът на всички времена. Той е толкова велик, че е нелепо да обсъждаме гения. Това каза авторът на бюст-паметника на оперния бас Борис Христов - скулпторът проф.Георги Чапкънов-Чапа. Екипът ни има удоволствието да разговаря с талантливия майстор на скулптурата. „ Явяването ми тук е радост - присъствам на откриването на паметника на Борис Христов. Дано да го харесат жителите на Пазарджик. Стар човек като мен вече за нищо не става. Аз скоро ще се пръждосам от този свят, но това, което съм направил, трябва да остане поне още малко след мен… За щастие, познавах този човек лично, приживе го боготворях. Това е, което можах да направя за него.

Борис Христов е най-великият бас на планетата, който е съществувал някога изобщо. И когато добих тази възможност да се докосна до него, изобщо не съм размишлявал. Блажен съм, че съм го докоснал. Пазарджик го заслужава, сериозен град е, красив, с толкова способни мъдри и добри хора. Хубаво е, че Величко Минеков е тука, да е жив и здрав. Много творци си отидоха, но това е животът. Никой не е вечен. Това трябва да осъзнаят и политиците - хайвани, че и те не са безсмъртни. Съветвам ги да правят повече добро за хората. Имам желание и мерак за работа, но сили нямам. Това е, дъртозата се оказа ужасна.

На екипа на “Знаме” и на жителите на града пожелавам да са здрави и щастливи и само хубави неща да им се случват, пожела големият творец Георги Чапкънов-Чапа.

Пенка МИХАЙЛОВА