Вторник, 23 Юли 2019

Времето

giweather joomla module


18-годишен бе първият кръводарител в кампанията на Ротаракт

Вторник, 12 Март 2019 15:59

 

ПАЗАРДЖИК. В понеделник Ротаракт Пазарджик Бесапара, заедно с приятелите си от БЧК, организираха поредната кръводарителската кампания в нашия град, която премина под мотото: „В кръвта ти е да спасяваш животи”.

Пред Младежкия дом дойде мобилен екип от Пловдив и всеки здрав човек на възраст между 18 и 65 години бе поканен да се включи в благородното начинание. Желаещите бяха 14 души, но четирима не успяха да дарят по медицински причини.

Първият кръводарител бе 18-годишно момче. Ивайло Куленски е ученик в езиковата гимназия „Бертолт Брехт” и доброволец към Младежкия Червен кръст. Сподели, че е щастлив, че може да е полезен и да участва в акцията. Още шестима от дарителите в Пазарджик бяха момичета и момчето на между 18 и 22 години.

-Изключително горди сме да видим толкова млади и отговорни хора - не скри радостта си пред „Знаме” Александра Димова, президент на Ротаракт Бесапара.

Кампания през 2019-а е национална с 21 Ротаракт клуба в 11 града в страната. В Панагюрище ще се проведе на 14 и 15 март в ДКЦ – Панагюрище, на третия етаж, от 9 до 12.30 часа.

 

(Зн)