Петък, 24 Май 2019

Времето

giweather joomla module


Разкриват 1400 нови работни места

Сряда, 13 Март 2019 14:43

ПАЗАРДЖИК. Приключи първият етап от проекта на „Ариете Логистикс” ЕООД за строеж на собствена производствено-логистична база, който включва над 5000 квадратни метра сгради за складово-производствени нужди, в които ще работят повече от 400 души.

През 2018-а фирмата закупи в областния град парцел от 82 хиляди квадратни метра. По време на инвестиционния период, който ще включва три етапа, от „Ариете Логистикс” планират да разширят базата си до почти 42 хиляди квадратни метра застроени площи, в които ще работят над 1000 души.

„Ариете Логистикс” ЕООД е българска фирма, част от международната „Ариете Груп” и вече шест години работи успешно на българския и международните пазари в областта на автомобилната индустрия и логистиката.

Предстои приключването на строително-монтажните работи на нови сгради и производствени мощности и на „Костал България Аутомотив” ЕООД в Пазарджик. С това компанията ще увеличи производствената си площ на 23 хиляди квадратни метра, т.е. два пъти. Освен това планира назначаването на нови 1000 служители до средата на лятото.

- Предстои разкриването на много работни места до края на годината - коментира кметът Тодор Попов. - Надяваме се те да бъдат заети от наши съграждани, но ако те не желаят да работят, най-вероятно ще бъдат попълнени с хора от други места. Те обаче също ще харчат парите си в Пазарджик, така че и двете новини са добри.

Катя ФИЛИПОВА