Събота, 20 Юли 2019





Времето

giweather joomla module










Освен родния трибагреник, Нешо Пелтеков ще развее и знамето на Община Пазарджик

Четвъртък, 21 Март 2019 14:01

Кметът Тодор Попов му връчи грамота за популяризиране на доброто име на града

Грамота за популяризиране на доброто име на нашия град получи тази седмица Нешо Пелтеков, който миналия месец успешно изкачи най-високата планина в Африка - Килиманджаро с връх Ухуру (5895 метра).

- Нешо е интересна личност, харесвам го много, защото съчетава в себе си много от качествата, които трябва да притежава съвременният млад мъж - не скри кметът Тодор Попов. - Той е предприемач, развиващ основната си дейност в Пазарджик, но също така е и любител алпинист с много постижения и със сигурност е добър пример за подражание. Занимава се и с други иновативни дейности.

- Гордеем се с това, което правиш - увери Тодор Попов при връчването на грамотата. Нешо Пелтеков получи и знамето на Община Пазарджик. Обеща да го развее, заедно с родния трибагреник, на следващия покорен от него връх.

Той също не бе дошъл с празни ръце на церемонията. На свой ред подари на кмета камъче от наскоро изкачения връх с уверението, че в него е скрита енергия от Африка.

- Както написах и в социалните мрежи, благодаря на Община Пазарджик и лично на кмета Тодор Попов за възможността да се развивам в този град. Начинанията ми се подкрепят, не се пречи на работата ми, идеите ми намират отклик - не само, когато са за града, но и тези в национален мащаб, каза той.

Катя ФИЛИПОВА