Събота, 20 Юли 2019

Времето

giweather joomla module


Тодор Попов: Влизам в надпреварата - аз съм еманация на доверието на хората!

Петък, 22 Март 2019 13:15

ПАЗАРДЖИК. Преди минути кметът на община Пазарджик Тодор Попов обяви намерението си да се кандидатира за четвърти пореден мандат за кметския стол. И обясни, че допреди две години си е мислел, че това му е последният мандат, но някои фактори са го накарали да си промени решението. „Системата работи добре, чувствам я като свое дете. И съм си мислил какво се случва с този екип, ако си тръгна. От тези хора 90 процента стоят заради мен. Всичко това трябва да има адекватно продължение, но в последната една година не видях алтернатива, която би ме успокоила, че без мен тази алтернатива ще работи. Тези неща ме накараха да си променя хоризонта и дали хоризонтът ми е „2023” или „2027”, още е рано да кажа. Знаете, че аз съм мащабен играч и не съм танцуващ едно лято и почиващ цял живот”, каза градоначалникът. И добави, че сред другите фактори са били други примамливи предложения, които отказал след като се консултирал с близките си.

 Още в началото встъпителните му думи бяха:

„Ще се кандидатирам за кмет на общината, и сега ще имам листа с кандидати за общински съветници и за кметове на населени места. Това решение не е плод на някаква емоция, а на важно обмислени аргументи. На първо място това е доверието, което имам в обществото. На второ място това е екипът и възможността да реализираме нашите идеи оттук нататък. На трето място това е мотивацията, хъса и увереността на всички, които са част от моя екип, които считат, че трябва да развиваме успешно нашия модел и да направим нашия град и селата ни още по-добро място за живеене. Трябва да отворим нова страница, дебело подчертавам думите „нова страница”. Ако досега стремежът ни беше да подобрим физическата среда в града ни, оттук нататък трябва да станем един от най-спортните градове в България. Да станем град, в който се развиват културните ни традиции. Град, в който се развива екологията. Град, в който се развиват иновациите. Моите приоритети в следващите години, изредени не по важност, ще са спортът, културата, екологията, икономиката и иновациите”, заяви кметът Попов. Той маркира набелязаните цели по всеки един от приоритетите с уговорката, че до няколко месеца ще представи детайлна програма. По отношение на спорта припомни набелязания строеж на нова зала, изграждането на моста на Острова и инфраструктурата в Зоната на здравето, изграждането на стадион „Любен Шкодров” като обект за масов спорт и популяризирането на спорта, включително и чрез облекчаването на данъците в семейства, чиито деца спортуват. Също развиването на други спортове наред с волейболния и футболния проекти. „Искам ВК „Хебър” да е доминант в следващите години. Убеден съм, че ФК „Хебър” ще влезе в Б група. Ще си оправим школите и след 4-5 години ще си берем плодовете”, каза Попов. Що се отнася до иновациите, той открехна завесата, че една от тях идеята за откриването на филиал на висше училище за медицински сестри с партньори от Пловдивския и Варненския университети, а друг вариант е училището да бъде за цифрови технологии, с подкрепата на чуждестранен университет. „Идеята е да предлагаме специалности, които никъде в България ги няма, за да дойдат студенти”, аргументира се кметът. Друга иновация е видеонаблюдението, което да стигне до междублоковите пространства, за да имат гражданите повече сигурност. „Искам да станем градът с най-много фестивали, а съществуващите да развием на по-високо ниво. Искам да направим Пазарджик най-чистия град в България”, каза Тодор Попов и припомни, че през лятото по проекти започва сепарирането и компостирането, както и рекултивацията на сметището, а наесен е ред на последния етап от проекта за пречиствателната станция.

„На тези избори ще се явя много по-мотивиран и ангажиран. Няма лесен мач. Този мач ще искаме да го спечелим с 3:0, а не с дузпа в последните минути. Иначе очаквам дежавюто „Всички срещу Тодор Попов”, но това не ме интересува”, каза още кметът. И допълни с усмивка, че ще представи на журналистите всички пълнолетни лица с име „Тодор Попов”, за да не се стига до куриозни случки като на предишните местни избори. „Това беше унизително за всички ни, но най-вече за тези, които си го позволиха”, добави кметът Попов.

(Зн)